Re: Jane me te paedukuar femijet e sotem?!
vazhdoj te mendoj /pf/images/graemlins/laugh.gif
se prinderi s ka pse te futet ne nje [strukture] te `sjellshme, brave, te urte`, me kte dua te them, qe Prinderi s ka pse mos te perdori FJALET E ARTA /pf/images/graemlins/wink.gif
Psh kur e perdori vet, ne fam. kte fjalor, kerkoj falje /pf/images/graemlins/laugh.gif , jooo ma kthejne pergj. ai/ajo e meritonte kte fjale...
E pra, sic e permendi dhe Lara, nese me femijen flitet haptas, , perdoren fjalet ME FAL, TE LUTEM, FALEMINDERIT...etjere...cdo fjale (e pa kufizuar) qe perdoret ka nje senc tjeter dhe trupi (gjuha e trupit)merr nje qendrim tjeter.
Interpretimi luan rol te rendesishem, mendoj.
Personalisht e theksoj qe, kur femija merret seriozisht, te flasish me te si me nje qe "rrin perball" tejet, pa marr parasysh lartesine e trupit e numrin e viteve qe ke/ka, ke ndertu nje lidhje nje "shtepi te padukshme" solide te forte.
Dhe dicka, se di pse keq interpretohet llastimi ne kulturen tone ne pergjithsi.
Pervehte mendoj se llastimi ose me mire PERKEDHELJA si ban asnje krijese dam/keq!
E pranoj se llastimi ose Perkedhelja ka nuanca te ndryshme.
Preferoj te mos ti perkedhelim femite ne rradhe te pare me Placka/Sende Materiale, por me dashurine qe ju dhurojme, me respektin qe ju japim.
Po ju tregoj SHKURT nje rast qe me ka befasuar nga nje vajze 15vjece te ish puna ime.
Ajo mendonte se donte nje djale. Ai djali mbas dy javesh e kishte marr ne nje hotel. Ajo ne momentin X kishte ike nga Hoteli.
Erdhi tek puna ime. Folem shume gjate...
Mes te tjerave tha: Me mungon dashuria e prinderve, nga ato s kam degjuar ndonjehere nje fjale te ngrohte, te dashur, qe te vlerson, vetem cfare duhet te baj, cfare asht mire te baj, si duhet te sillem, ti nderoj ato e tjere...athere si une dhe cdo njeri do kerkoje ngrohtesi dikund tjeter...dhe ky `dikund` nuk asht tamam ajo qe kerkojajo ngrohtesi qe kerkoj...e :cry: !!! /pf/images/graemlins/frown.gif
Kshtuqe, uroj te mos kursehen fjalet e amla/vlersuese, ne cdo rast, te dites...!
teta absit i maroj kafja /pf/images/graemlins/laugh.gif
----------------------
Te kam me vehte :angel: i amel.