JA NA ERDHI VITI I RI, SA JAM E GEZUAAAAAAAAAAR

Genta

Primus registratum
JA NA ERDHI VITI I RI, SA JAM E GEZUAAAAAAAAAAR

Tani po afrohet Viti i Ri. Une per here te pare do ta festoj pa familjen time, sepse ndohem me studime ne Suedi. Ketu ku jam une te gjithe flasin vetem per Krishtlindjet dhe mezi po i presin. Ne shqiptaret festojme Vitin e Ri. Ndaj dhe pyetja ime eshte cfare gatuani per Vitin e Ri?
Kam pershtypjen se kraina te ndryshme kane gatime te ndryshme.

Po filloj me familjen time. Mami gatuan meze te ndryshme ku futet djathi, patatet, mishi, veze e zjere, salca te ndryshme, gogozhare(sa me ka marre malli) dhe gjera te tjera qe nuk i mbaj mend tani. Ajo qe eshte tipike mendoj une per ne nga Gjirokastra eshte persheshi me gjel deti. Pastaj kemi bakllava dhe kadaif, ndonjehere dhe torte.
keto me erdhen ne mendje tani.
Shkruani dhe ju per kuzhinen e Vitit te Ri. Eshte ajo e njejte ne te gjitha familjet shqiptare? :wave:
 

bobo

marksist-enverist
Re: JA NA ERDHI VITI I RI, SA JAM E GEZUAAAAAAAAAAR

se mos tvi noi dre, me bri-re te medhej(si u thon atyre?,tipik per suedin.) /pf/images/graemlins/laugh.gif ,meqe qenke vetem! :devil:

ke tema...:
un per vete sipas tradites; i tepsi mish mfurr..., dhe raki /pf/images/graemlins/laugh.gif
bakllaven, e kemi fshi ket vit, se ka ra kualiteti i sheqerit...-thot gruja /pf/images/graemlins/laugh.gif
 

Okay

Primus registratum
Re: JA NA ERDHI VITI I RI, SA JAM E GEZUAAAAAAAAAAR

Di njeri receten e gjelit te detit me geshtenja ? Kam degju qe del shume e mire,nqs e di njeri pls. te na e shkruaj ketu.
 
Top