Ja e verteta mbi fundin e botes

Enea Xhani

Forumium maestatis
2012-300x240.jpg

Kohet e fundit kane nisur ndjeshem intervistat dhe thirrjet e personave intelektual duke filluar qe nga princesha e Japonise duke vazhduar me NASA-n dhe me pas me perfundimet qe ka nxjerr fisi Maja. Njerezit kane filluar te marrin masa te ndertojne bunkiere per ti shpetuar te ashtequajturit fundit te botes.
Princesha e Japonise , Kaoru Nakamaru thote se ajo eshte ne komunikim direkte me qenie jashte kesaj bote dhe brenda saj gje qe ndodhi vetem mbas hapjes se syrit te trete.Jane pikerishte keto qenie qe komunikojne me te dhe i kane trasmetuar lajmin se cfare do te ndodhe ne 21/12/2012.
Ajo qe eshte e njohur si nje nga figurat me te medha me reputacion dhe personalitet mjafte te larte e te fuqishem,flet per nje te ardhme te afert qe do preke gjith njerezimin ne mbare boten.
Gjate tre diteve mbi toke do kete turbullira te papara ndonjehere nga syri i njeriut ku do te leshohen te gjithe forcat negative te akumuluara gjate gjithe ekzistences se planetit Toke.
Kaoru u ben thirrje publike te gjithe krereve politik e te shteteve qe te vejne popullin ne dijeni per ate cka po afrohen dhe i kanoset ksaj bote. Ajo thote se te gjithe kreret e shteteve kane informacione mbi kete date madje njohin edhe pasojat e mevonshme.
Ajo thekson se tre ditet e erresires do te jene tre ditet me iluminante te kesaj bote pasi do te dal ne pah e verteta. Ajo flet gjithe mister gjate intervistes se saj mbi hapjen masive te syrit te trete qe reflekton ndergjegjen dhe kalon ne nje gjendje me te larte ne raport me dimensionet qe jemi mesuar.

Iliro Dardan

Valoris scriptorum
Une e kam temerr kete lajmin per fundin e botes.
Mua me tmerron por duke u nisur nga fakti i shkenctareve se me 21 dhjetor nuk do ndodhi asgje dhe me ket fakt do qendroj.

gurax

Pan ignoramus
Kam shume deshire te lexoj apo degjoj ndonje koment nga ata qe deri para pak kohesh shpreheshin per friken e fundit te botes dhe argumentonin per legjitimitetin e saj. Ju degjohet me zeri, apo hic?

Incidentalisht, nga eksperienca personale kam vene re se te tere ata qe kane shprehur kete lloj frike, kane qene besimtare fetare. Kampionimin e opinioneve e kam bere per pothuajse nje vit te tere, sa here qe me jepej mundesia te diskutoja me njerez mbi keto ceshtje, e kam diskutuar. Nderkohe qe kishte shume besimtare fetare qe e quanin fundin e botes nje budallallek, nuk me ka qelluar as edhe nje i vetem jo-besimtar qe ta merrte seriozisht kete gje. Ne menyre totale, te tere ata qe e konsideronin fundin e botes te mundshem, ishin ekskluzivisht besimtare fetare.

hareid

Papirus rex
Sa shume besimtare dhe jobesimtare paskan shkruar ne kete teme!!!! Sa veshtire eshte shpallja e vetvehtes si kampion..... Fundi i botes ne 21 dhjetor nuk u trillos dhe perhap anembane botes nga besimtaret. Cdo gje qe e ka nje fillim, pa dyshim qo do te e ket edhe nje mbarim. Nese jobesimtaret e vertetojne te kunderten, atehere me siguri qe kane argumente ekskluzive....

gurax

Pan ignoramus
E rizbulove perseri ujin e ngrohte. Cdo gje e ka nje fillim dhe fund, ky eshte rregull universal. Dhe perfshin edhe fete.

Ne shume drejtime me pelqen zgjuarsia e Enea Xhani. Kam vene re qe ne kete rast preciz shtron per diskutim kete teme, per te cilen une qe ne fillim, qe vite me pare tashme (dicka me shume se nje vit, ne mos gaboj, diku ku permendej ne nje teme qe trajtonte tjeter gje), kam thene qe eshte asgje me teper sesa nje mit. Temehapesi nderkohe eshte ruajtur me shume zotesi qe te mos jape opinionin e tij personal mbi materialin, apo lajmin apo permbajtjen. Ka nje fryme thjesht gazetareske, mungojne ne menyre absolute ndonje koment, apo ndonje shpoti, apo cfaredolloj shprehje nga ana vetjake. Nuk eshte aspak e gabuar nje gje e tille, por me ben ne menyre indirekte kurioz ne disa drejtime te tjera. Eshte shume e veshtire te mos hasesh neper Lajme te Reja nga Fundi i Botes. Mua me intereson perhere te lexoj opinionet vetjake te shkruesve te cilat ne kete rast, pa mundur te kem nje material direkt qe te di, filloj i deduktoj me sa mundem nga faktore indirekte. Tashme jemi ketu ne fund te fundit, data 25, dhe nuk pres te thote tjeter gje pervec se "as une s'e mora seriozisht", por prape kam te drejten e dyshimit, nga menyra se si eshte sjelle dhe trajtuar shkrimi hapes i temes dhe si eshte shtruar problematika. Simple, plain reporting! Madje ka dhe nje teme pothuajse identike, me te njejten permbajtje, me te njejten menyre shtrimi, ketu:
http://www.albforumi.com/threads/dështon-“fundi-i-botës”-mbijeton-zelanda-e-re.28543/#post-944336
Ne ate shkrim duket pothuajse sikur ekziston diku nje ndjenje clirimi, miratimi, qe fundi i botes nuk ndodhi, nderkohe qe ketu qe ne nentor duket sikur eshte hapur tema dhe ka patur nje pritje te llojit: te shoh dhe si e mendojne te tjeret nje here.
Ne fakt ka shume mundesi qe te jete vetem nje pershtypje e imja e tere kjo, por mendova ta shkruaj menjehere cfare me erdhi neper mendje.

hareid

Papirus rex
Mbasi qe qenka rregull univerzal, atehere ku qendron problemi? A eshte edhe aq me rendesi se fundi i botes do te behet me 21 dhjetor 2012 (gje qe su be) apo me vone? Perse gjithe ajo kenaqesi shpirterore duke treguar me gisht ngadhnjyes se besimtaret jane ata qe e "konsiderojne fundin e botes te mundshem" perderisa edhe vet me siper e thekson: "Cdo gje e ka nje fillim dhe fund, ky eshte rregull universal."??? Pra, mbasi qe edhe kjo bote e ka fundin e vet, nuk eshte edhe aq me rendesi data e fundit te botes......

gurax

Pan ignoramus
Sigurisht qe eshte e rendesishme. Te thuash qe bota mbaron sot, dhe pas afro 5 milard vjetesh, nuk eshte dhe aq njesoj. Ashtu sic Tirana dhe Durresi jane larg, edhe Tirana dhe New York jane larg, por e ka nje rendesi madhesia e kesaj distance, ne njerin rast dhe ne tjetrin. Te thuash vetem jane larg, nuk meriton ndonje rrafje shpatullash 'bravo te lumte', perseri ke zbuluar edhe nje here ujin e ngrohte. (Stating the obvious, quhet ndryshe). Sipas teje eshte e njejta gje si te vdesesh sot, me pas 80 vjetesh, eh? He nje here, per ty ka ndonje rendesi diferenca?

hareid

Papirus rex
Asnje besimtare, nuk e ka caktuar dhe nuk e cakton fundin e botes ne nje date te caktuar o i uruar. Besimtaret flasin per fundin e botes por jo per daten kaq, aq, apo ku ta di une...... Datat ne te shumten e rasteve i caktojne njerezit te cilet kane per qellim interese personale si psh. se fundi parate e fituara nga filmi i Roland Emmerich "2012" qe per 100 dite i fitoi 760 milione dollare.

Ti me siguri qe qenke gezuar shume qe fundi i botes nuk ndodhi me daten 21 dhjetor sepse si duket e paske vendosur qe te jetosh me shume se 80 vjet.....

gurax

Pan ignoramus
me vjen keq qe ta lashe ekspektancen e jetes $present+80 vjet. Te jete per mua, jetofsh 1000.

Une nuk eshte se u gezova qe nuk erdhi fundi i botes. Thjesht e shfrytezova per tu tallur fuqishem me ata qe e merrnin ne konsiderate. Kam patur fatin (apo mallkimin, varet si e sheh) te takoj nja ca te tille. Ishin te krishtere, ungjillore me duket, a ku di une cfare subspecie e krishterimit, kush ja .... nonen ca e kishte emrin.

Enea Xhani

Forumium maestatis
O Gurax nese e ke me mua kete talljen apo me fut dhe mua ne grupin e atyre qe merreshin me fundin e botes atehere e ke gabim, thjeshte e mora si informacion dhe mendova ta postoj per te hapur nje debat, nuk do te thote qe postova dicka ketu dhe di une se kur eshte fundi i botes etj etj.. :)

gurax

Pan ignoramus
E kam te qarte. Nje marrje seriozisht e dickaje te tille eshte pafundesisht idjote per t'u konsideruar pervecse si barcalete dhe tallja eshte per idene dhe mjere kush e ka marre seriozisht. Por mungesa e e nje komenti vetjak, me vuri pak ne merak, te them te drejten, sado qe cdo here pas nje sekonde mendimi pasues ishte: jo jo, eshte e pamundur. :D
Cheers. :)