Inteligjenca

agron1977

Primus registratum
Re: Inteligjenca

Nuk kuptoj pse nje diskutim interesant sic eshte kY mbi "inteligjencen" duhet te perfundoj ne kete menyre BARBARE , duke ofenduar.
Secili nga ne ka te drejte te thote ate qe mendon.mos haroniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....
(sidomos ata qe kujtojne me nostalgji diktaturen)

Pe.ili.sh

Primus registratum

Postuar nga Ema

<span style="font-weight: bold">Tere inteligjenca shqiptare po largohet,intelektualet kane emigruar,te rinjte me talent studjojne jashte dhe rralle kthehen.</span>
Meqe asnjehere nuk kam hyre ne kete teme deshiroja te thekesoja edhe une dicka rreth kesaj teme.
Inteligjenca po largohet pasi shihet se ne Shqiperi nuk punohet ndershmerishte per kombin shqiptar.
Ne Shqiperi mbizoteron kaosi dhe rremuja e pafund, fukaralliku dhe i <span style="font-weight: bold">forti</span>.
Keto jane disa nga arsyet qe detyrojne shtresen inteligjente te largohet ne menyre te tille nga Shqiperia.
Tani ne Shqiperi mund te them me plot gojen se eshte koha e <span style="font-weight: bold">llapaqenave, mashtruesve dhe kontrabandistave</span> ndaj ne nje shoqeri te tille <span style="font-weight: bold">intelegjenca merr fund dhe nuk ka vend per zgjerim te saj</span>
Inteligjenca djerret duke kerkuar inteligjencen dhe miresine e saj diku larg shoqerise se keqe.
Eshte njelloj si te thuash qe ne nje shoqerite keqe, i miri &quot;bashkejeton me ta&quot;pra te keqinjte ,gje qe nuk ndodh.
<span style="font-weight: bold">Besoj jam sqaruar per nje problem te ille pak a shume</span>

Ketu sundojne mendime te ndryshme dhe dikush tregohet arrogant dhe dikush i cilter, rasti i Nardi 71 dhe nuk ka perputhje mendimesh per aq kohe sa ne nuk do te tregohemi realiste dhe te mirekuptojme njeri tjetrin.
Edhe keqkuptimet jane <span style="font-weight: bold">sindrome</span> ballkanase dhe nuk arrihet kurre nje perputhje 100% ne mendime dhe ne realitet.

Problemi qendron se ne keqkuptojme shkrimet e njeri tjetrit dhe marrim <span style="font-weight: bold">flake</span> me te paren mundesi qe na jepet.
Sikur te jemi pak me te durueshem, pak me tolerante, pak me te mirekuptueshem e pak nga te gjitha qe njeriu duhet te kete, problemet ne fjle nuk kane pse lindin.
Megjithate diversiteti i mendimeve tregon per nje demokraci mendimi.
<span style="font-weight: bold">Nuk kemi perse te deshperohemi kur ndodhin gjera te tilla, e rendesishme eshte qe pa kuptuar ne po mesojme nga njeri tjetri</span>
Faleminderit dhe mirupafshim

dedalus

Primus registratum

Jam shume dakort me pe.ili.sh per cka tha me lart.Por do te doja ti pergjigjesha apache qe thote qe ato qe iken jashte jane plehrat dhe jashteqitja e shqiperise.E para e punes apache nga e dike ti byrazer qe ne qekemi jashteqitja e shqiperise?Nga i paske marre te gjitha keto informacione te sakta?Ah...me fal tani e mora vesh.Nese t e njeh shume mire shoqerine shqiptare atehere cdo gje eshte e qarte:ne shkuam jashte shqiperise sepse donim nje te ardhme tonen,nuk mund te qendronim me ne nje shoqeri parazitare ku ai qe ka lekun mund te beje edhe nje universitet pa u paraqitur asnjehere ne klase,nuk mund te qendronim ne nje shoqeri ku mud te shkoje perpara vetem dallaverexhiu dhe mashtruesi:per kete i dashur Apache u larguam.Dhe nese kjo do te thote qe ne jemi jashteqitja dhe llumi i shqiperise atehere nuk e di per te tjeret por une jam krenar qe jam.Dhe a e di pse ?sepse cdo gje e kam ndertuar me duart e mia ketu dhe shkollen po e bej me forcat e mia dhe asnjeri nuk te ha noten pse nuk jep leke apo nuk ke miq:e pra i dashur apache per kete u larguam dhe mbase nuk do te kthehemi me kurre ne shqiperi!!!

Erison700

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga hesiod:
[qb] Jam shume dakort me pe.ili.sh per cka tha me lart.Por do te doja ti pergjigjesha apache qe thote qe ato qe iken jashte jane plehrat dhe jashteqitja e shqiperise.E para e punes apache nga e dike ti byrazer qe ne qekemi jashteqitja e shqiperise?Nga i paske marre te gjitha keto informacione te sakta?Ah...me fal tani e mora vesh.Nese t e njeh shume mire shoqerine shqiptare atehere cdo gje eshte e qarte:ne shkuam jashte shqiperise sepse donim nje te ardhme tonen,nuk mund te qendronim me ne nje shoqeri parazitare ku ai qe ka lekun mund te beje edhe nje universitet pa u paraqitur asnjehere ne klase,nuk mund te qendronim ne nje shoqeri ku mud te shkoje perpara vetem dallaverexhiu dhe mashtruesi:per kete i dashur Apache u larguam.Dhe nese kjo do te thote qe ne jemi jashteqitja dhe llumi i shqiperise atehere nuk e di per te tjeret por une jam krenar qe jam.Dhe a e di pse ?sepse cdo gje e kam ndertuar me duart e mia ketu dhe shkollen po e bej me forcat e mia dhe asnjeri nuk te ha noten pse nuk jep leke apo nuk ke miq:e pra i dashur apache per kete u larguam dhe mbase nuk do te kthehemi me kurre ne shqiperi!!! [/qb]
Ndryshimi mes teje dhe meje eshte se une kur ika, ika me koken mbrapa, dhe nqs jam ketu jam me koken mbrapa, dhe kur do te kthehem do te jap kontributin tim te ardhmes te femijve te mi. Per ti dhene kontributin tim njerezve qe duan te luftojne ate lloj shoqerie qe ty te ka bere te braktisesh Shqiperine.
Jam shqiptar edhe i perkas Shqiperise edhe Shqiperia me perket.
Nqs nuk mundem te beje dicka te mire per te, pse duhet ta mbuloj me balte?
Ahaa ti thua nuk me pelqen kjo shtepia sepse eshte e pa lyer, nuk ka dritare, eshte e piset, pastaj do kete edhe me te mira prej saj.
Er ti byrazer duhet te sakrifikoj qe ta ngrej ne kembe ate shtepi, dhe kur ta bej do jem une i pari asaj shtepis sepse un ja di djersen qe m'ka marr, por ajo qe deshiroj me shum ne ket bot eshte te ndihem ne shtepin time dhe ti e di mir cfar do te thot kjo fjal.

xofi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Dajaku:
[QB] Ngriuni o te mjere per ate ideal qe Skenderbeu shkriu jeten dhe vdiq si princi me me fame i botes por me i varfer se fshatari shqiptar, <span style="font-weight: bold">LAVDI ATIJ PER C&quot;FAR NDERI I DHA KTIJ KOMBI</span> , dhe mjere ne ku e kemi lene, ne fara e poshter e tije.

<span style="font-weight: bold">NGRIHUNI E FITONI LIRINE DHE NJE HERE !!!!!!!!!!!!!!</span>

Tregojini botes kush jeni.

Edhe Skenderbeu i vetem s'bente dot gje sado i forte dhe i mencur qe ishte, por priti rastin kur u be me trima te tjere si vetja e pastaj bashkoj gjithe kombin e vet. ...

Skenderbeu nuk me eshte dukur kurre i mencur. Kokekrisur po, po jo i mencur.

nike palkola

Primus registratum

Xofi, pse nuk ishte i mençur, kur ia arriti të luftojë, të mbijetojë 25 vjetë luftë, dhe i bashkoi princat - shqiptarët, që kurrë më nuk janë bashkë!

Eni Lika

Primus registratum

Nardi, digjo ti plere antishqiptare. Ne qofte se te vjen turp qe je shqiptar, atehere me mire te mos ishe bere antetar i ketij forumi, dhe aq me shume te shkruaje ne shqip. Si mund te thuash qe shqiptaret shesin motrat e tyre per prostitucion, kur vetem 50 vjet me pare te njejten gje kane bere gjermanet, francezet italianet etj?! Pastaj kush qenka ai shqiptar qe shiska motren e tij, perveç se disa halabakeve, qe nuk mund ta fitojne dot lekun me pune te ndershme. Me vjen turp mua ashtu siç duhet tu vije te gjithe te tjereve qe digjojne fjale antishqiptare te dalin nga goja e nje shqiptari.
Une jam krenar qe jam shqiptar, dhe do te perdor çdo fuqi timen per ta ngritur emrin e shqiptarit sa me larte.

Sa per ty, do te kisha deshiren te ta shifja nje here surratin dhe me qejfin me te madh do te ta shqyeja fytin sepse plera si puna jote nuk e meritojne te marrin fryme.

dedalus

Primus registratum

O njerez po sikur e kemi marrre si shume perpjete kete pune.E di qe irritoheni shume per keto gjera por te pakten ne te pergjigjemi si na ka hije dhe pa ofendime .Nuk them qe nardi ka te drejte nuk ka aspak te drejte sipas meje por te pakten ti respektohet ndryshimi.Kur tha qe shqiptaret i shesin motrat per prostitucion ketu gabohet rende.Nuk e di se cben ai me motren e tij por ne te tjeret i kemi motrat si te shenjta dhe kur i thone buke me krip hame dhe rrime se bashku.Nuk eshte turp qe jemi shqiptare pewrkundrazi une jam krenar qe kam kete emer por do te kthehemi ne shqiperi vetem atehere kur te ikin keto halet qe po na shkaterrojne si vend.Sa per juve them qe shembullin e pare duhet ta japim ne duke respektuar cdo mendim sado thumbues te jete ai si per shembull ky i nardit.Parafolsi ka shume te drejte qe irritohet sepse eshte ndjere i fyer sic jam ndjere une.Nqs nuk i pelqen emri shqiptar pse hyn ne kete forum atehere!!!! &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/confused.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/confused.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

altinzaka

Primus registratum

O HESIOD une e di qe ju jeni tolerante dhe jame dakorte me ty,por kure hasim njerez si puna NARDIT duhet me i izoluar,sepse po te leme njerez te tille qe flasin gjithmone ne te njejten menyre do te na hyje infeksioni deri ne palce,ti e dine mire dhe aty ku rrini neqoftese nje grupe njerzish ose njeri i vetem jep mendime qe jane te demshme per shoqerine izolohen si nga stampa dhe nga politika. OK PLAKO &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/tongue.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt;

dordi1

Primus registratum

mire mer jahu... si keni guxim qe flisni per te ardhmen e SHQIPERISE dhe vini nenshkrime ne gjuhe qe si mer vesh as dreqi.do ishte me mire te postonit tek spainforum ose soumiforum.e dine ata qe po ju drejtohem.kujtoni more te mjere vargjet e FISHTES.mos harroni se kjo gjuhe ka me mijera vjet qe flitet.mos ja qani hallin kaloresit se i varen kembet.bota eshte e madhe e nuk kufizohet ne 28 mije Km katrore.nji gje do ishte mire me pase parasysh; me ja bo qejfin vetes aty ku jetoni e mos me ja ule koken njeriut,se nji here jetoni e s'ka rast te dyte me e permiresu gabimin. c'a duhet me mendu per baben e JOHN BELUSHIT