Re: Inteligjenca
Postuar nga Ema
<span style="font-weight: bold">Tere inteligjenca shqiptare po largohet,intelektualet kane emigruar,te rinjte me talent studjojne jashte dhe rralle kthehen.</span>
Meqe asnjehere nuk kam hyre ne kete teme deshiroja te thekesoja edhe une dicka rreth kesaj teme.
Inteligjenca po largohet pasi shihet se ne Shqiperi nuk punohet ndershmerishte per kombin shqiptar.
Ne Shqiperi mbizoteron kaosi dhe rremuja e pafund, fukaralliku dhe i <span style="font-weight: bold">forti</span>.
Keto jane disa nga arsyet qe detyrojne shtresen inteligjente te largohet ne menyre te tille nga Shqiperia.
Tani ne Shqiperi mund te them me plot gojen se eshte koha e <span style="font-weight: bold">llapaqenave, mashtruesve dhe kontrabandistave</span> ndaj ne nje shoqeri te tille <span style="font-weight: bold">intelegjenca merr fund dhe nuk ka vend per zgjerim te saj</span>
Inteligjenca djerret duke kerkuar inteligjencen dhe miresine e saj diku larg shoqerise se keqe.
Eshte njelloj si te thuash qe ne nje shoqerite keqe, i miri "bashkejeton me ta"pra te keqinjte ,gje qe nuk ndodh.
<span style="font-weight: bold">Besoj jam sqaruar per nje problem te ille pak a shume</span>
Ketu sundojne mendime te ndryshme dhe dikush tregohet arrogant dhe dikush i cilter, rasti i Nardi 71 dhe nuk ka perputhje mendimesh per aq kohe sa ne nuk do te tregohemi realiste dhe te mirekuptojme njeri tjetrin.
Edhe keqkuptimet jane <span style="font-weight: bold">sindrome</span> ballkanase dhe nuk arrihet kurre nje perputhje 100% ne mendime dhe ne realitet.
Problemi qendron se ne keqkuptojme shkrimet e njeri tjetrit dhe marrim <span style="font-weight: bold">flake</span> me te paren mundesi qe na jepet.
Sikur te jemi pak me te durueshem, pak me tolerante, pak me te mirekuptueshem e pak nga te gjitha qe njeriu duhet te kete, problemet ne fjle nuk kane pse lindin.
Megjithate diversiteti i mendimeve tregon per nje demokraci mendimi.
<span style="font-weight: bold">Nuk kemi perse te deshperohemi kur ndodhin gjera te tilla, e rendesishme eshte qe pa kuptuar ne po mesojme nga njeri tjetri</span>
Faleminderit dhe mirupafshim