Integrimi ne BE. Po apo Jo?

ledioni

Primus registratum
Integrimi ne BE. Po apo Jo?

Nese nje dite do t'ju kerkonin te votonit per futjen ose jo te Shqiperise ne BE, ju si do te votonit. Dihet qe nese BE-ja aprovon futjen e Shqiperise nje dite ne kete organizate behet nje lloj votimi popullor per te marre mendimin e popullit. Ka pasur disa raste qe votimi i popullit ka hedhur poshte deshiren e qeverise dhe aprovimin e BE-se.Cfare do te benit ju nese ju kerkohej nje votim i tille?

ados

Primus registratum
Re: Integrimi ne BE. Po apo Jo?

Besoj se futja ne BE per Shqiperine mendohet rreth viteve 2020.Deri atehere nuk e dime se si do i vene punes ketij Unioni. Ka mundesi qe BE te shperbehet, kane filluar me kohe mendimet per kete, ska rendesi se rreth 10+3 vende u bene apo do behen anetare. Gjermania dhe Franca, si gjithmone do te jene vende hegjemoniste per vete arsyet qe dihen. Pra une do te thoja, se shqiptaret nuk duhe te ndihen inferiore nqs ata s'jane pjese e ketij unioni. Mendimi im eshte se Shqiperia nuk do ti beje pjese ketij unioni(nqs BE ekziston deri atehere).Mbas 15 vjeteve Shqiperia do jete e forte ekonomikisht, dhe to jete e pavlere te behet pjese e BE( mund qe ne ato kohe vendet e BE ti hane koken njera tjetres).

Odoakri

Primus registratum

ne kok i re, e ke vene re harten e BE?!

problemi nuk eshte BE por ca organizma te tjera si FMN apo dhe OKB ku shqiptaret po lene "lesht" dhe jane akoma te lumtur

ledioni

Primus registratum

Nese Shqiperia arrin nje dite te kete nje zhvillim te madh ekonomik, nje korrupsion ne nivelete me te ulta, pra te kete ato standarte europiane qe aq shume i kerkojme, atehere per cfare duhet BE-ja. Nese nje shtet eshte i forte si ekonomikisht dhe ushtarakisht atehere per cfare i duhet BE-ja. Nje dite ne mund te drejtojme Ballkanin (dhe mundesite i kemi) pse te kerkojme kaq shume BE-ne?

Renea88

Primus registratum

UNE DO THOJA TE MOS FUTEMI NE NE BE PO TE FUTET BE NE SHQIPERI *LOL*

rinigjon

Primus registratum

Duhet te jemi realist. Sot Shqiperia eshte e dobet ekonomikisht. Po te pranohet ne BE tash (pas 5 - 10 viteve) do te perparoj. Kujtoni Irlanden.Une jam per BE.