Imazhi i shqiptarëve në botën perendiomore

Imazhi i shqiptarëve në botën perendiomore

Para disa dekadash shkrimtari i njohur shqiptar Gjergj Fishta tha:

" Le ta di gjithë bota mbarë
se Gjergj Fishta nuk është shqiptarë"

Sot nuk është lehtë të jesh shiqiptarë në Europë dhe Amerikë. Që nga rrëzimi i komunizmit në Shqipëri dhe lufta në Kosovë, shqiptarët kanë emigruar për në Europën( Greqin, Gjermanin, Zvicrën etj.) dhe SHBA. Por shqiptarët duke u bazuar në atë që gazetat e njohura botrore shkruajn, nuk kanë sjellur shumë të mira në shtetet ku ata janë vendosur.

Êshtë e zakontë, që në gazetat europiane të lexosh për mafian shqiptare dhe për prostitutat nga Shqipëria. Duhet pranuar se Shqipëria është burimi kryesor i prostitucionit në Europë tani, por mediat e huaja po e paraqesin gjendjen në një mënyr jo të saktë.Qfar mendoni ju?

Para disa javësh emigrantët nga Shqipëria, morrën peng një autobuz në qendër të Athinës. Kjo ka bërë që racizmi ndaj shqiptarëve në Greqi të rritet. Nuk di a mund ta quajm racizëm pasi që grekët dhe shqipëtarët kanë të njejtën racë. Por unë i kuptoj në një mënyr grekërit. Po e keqpërdorin shqiptarët mirësin dhe buajrin greke?

Deri më tanë në SHBA shqiptarët kanë pasur një imazh të mirë , por tani e tutje ky imazh po kërcenohet. Në albanian.com lexova një artikull me titullin "News : Negative stereotype concerns Albanian-Americans" shkraur nga Journal News.

" Albanians have been dogged by repeated stories about criminals and organized-crime groups within their immigrant enclaves. "

A jeni kreanar se jeni shqiptar?

westwood

Primus registratum
Re: Imazhi i shqiptarëve në botën perendiomore

me vjen shume keq qe paske shtruar nje pytje te tille.
natyrisht jam krenare qe jam shqiptare,perndryshe eshte mohim i vetvetes(femijeris sime ,shkollen edukaten ,familjen,shoqerin).secili nga ne mundohet te krijoje nje pozicion te caktuar ne shoqeri apo mjedisin ku jeton,e une nuk jam ndjere asnjehere inferiore per faktin qe jam shqiptare perkundrazi e kam thene me krenari duke u munduar sadopak te krijoje nje imazh sa me te mire per vendin tim ne perendim(kjo rrjedhoje sigurisht positive qe kam zene ketu).

romeo

Forumium maestatis

tema spostohet tek diskutimet shoqerore!

OROSHI

Primus registratum

ardi2005 i kuptoka shume mire Greket :eek: :eek:
Po Shqiptaret,a mundohesh t'i kuptosh mer ardi?????????

Dhe ,te lutem,mos i keqperdoro citimet e Gjergj Fishtes per t'i dhene rendesi temes /pf/images/graemlins/wink.gif

karamel

Primus registratum

KURSE KADAREJA ESHTE SHREHUR NJE HERE :

JASHTE NE EUROPE KA DALE VETEM JASHTQITJA E SHQIPERISE!

Renea88

Primus registratum

po kadare shkerdhata vete cfare eshte qe i thurte himne Enver hoxhes????
Kadareja e ka thene kete kur ikem ne te ambasadave per te na diskretituar pra per qellim politik.Bastardi

aster

Primus registratum

ME RREGULL TRESHI I BIE QE EDHE KADAREJA TE KETE QENE JASHTEQITJA E SHQIPERISE KUR IKU NE FRANCE...HAHAHAHA

OROSHI

Primus registratum

Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.
Futjani si kau peles :tipsy:
A e kuptoni qe:theniet e njerezve(me sakte te Kadarese dhe jergj Fishtes) nuk mund te trajtohen/analizohen vetem na njera ane.Per te kuptu Gjergj Fishten duhet te lexosh te gjithe Lahuten e Malcise,gjithashtu kjo vle edhe per komentet e Kadarese!!

karamel

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Renea88:
[qb] po kadare shkerdhata vete cfare eshte qe i thurte himne Enver hoxhes????
Kadareja e ka thene kete kur ikem ne te ambasadave per te na diskretituar pra per qellim politik.Bastardi [/qb]
E VERTETA ESHTE QE SHUMICA E EMIGRANTEVE TE 90 ASHTU ISHIN. PER SA I PERKET KADARES MENDOJ TE NJEJTEN GJE SI TY!NJE FUCKIN KOMUNIST!

NAFIA

Primus registratum

:smash:
po kapa ndonje dite ne paris Kadarene , do ja shtyp koken komunistit te qelbur ,
:smash:

klocari1

Primus registratum

Per fat te keq fjala Shqipetar, nuk tingellon bukur ne te gjithe Evropen, po ju tregoj nje fakt qe me ndodhi mua ketu ku banoj, para pak kohesh,punoja ne nje hotel,dhe si fillimi qe ish me prezantun me stafin, kur u prezantova me nje vajze nga Lituania, kur i thashe qe jam Shqipetar ajo me tha se ju shqipetaret jeni <<TERRORRISTA>> O zot si jam ndihere per momentin, mezi e mbajta veten dhe shkova drejt dhe e raportova tek manaxherja e Hotelit, dhe e pushuan menjehre nga puna.

Megjithese nami na ka dale per keq une jam krenar qe jam SHQIPETAR.

soni2

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Klocari:
[qb] Per fat te keq fjala Shqipetar, nuk tingellon bukur ne te gjithe Evropen, po ju tregoj nje fakt qe me ndodhi mua ketu ku banoj, para pak kohesh,punoja ne nje hotel,dhe si fillimi qe ish me prezantun me stafin, kur u prezantova me nje vajze nga Lituania, kur i thashe qe jam Shqipetar ajo me tha se ju shqipetaret jeni <<TERRORRISTA>> O zot si jam ndihere per momentin, mezi e mbajta veten dhe shkova drejt dhe e raportova tek manaxherja e Hotelit, dhe e pushuan menjehre nga puna.

Megjithese nami na ka dale per keq une jam krenar qe jam SHQIPETAR. [/qb]
spiunimi nuk ishte zgjidhja e vetme ne ate rast
te kishe marre mundimin ta degjoje si kolege pse e kishte ajo ate mendim

dhe pse te tha ajo ty "shqiptaret jane terrorista" nuk pengonte ekzistencen tende perkundrazi te dha rastin ti provoje te kunderten
me ate çfare bere ti o klocari per ate jemi jo vetem terrorista por edhe spiune

hallall o klocaro keshtu te do memedheu ty !!!!