Ikja masive e Shqiptarëve nga Kosova nuk ka të ndalur! Çfarë po ndodhë në Kosovë?

Çdo dite e me shume! stacionet e autobuseve mbushen me Shqipetare, kryesisht te rinje! drejt mergimit! Askush nuk i ndalon, nje heshtje e madhe! PSE?

Kuptohet se arsyeja e ikjeve eshte Socio-Ekonomike falë keq-qeverisjes mafioze! Por, i gjithe ky mos veprim nga institucionet kompetente! a ka mundesi te jete politike? marreveshje te fshehta? Bosnja e dytë? ... etj

http://botasot.info/kosova/346678/kushti-i-listes-serbe-kthimi-i-serbeve-ne-kosove/

http://zeri.info/aktuale/18180/po-ndodh-edhe-sonte-kjo-eshte-e-tepert-foto-video/

Universal

AnonymouS
attachment.php

Kosovarët e kalojnë kufirin para syve të policisë hungareze (FOTO)

“Kam ecur 12 kilometra prej kufirit të Serbisë deri në qytet në Hungari nëpër rrugën kryesore. Ka ndodhur që policia hungareze ka kaluar pranë nesh mirëpo nuk na kanë ndalur”, kështu e tregon rrugën e tij për në Hungari, një azilantë kosovarë, transmeton zeri.info.

Për Zërin, ai ka thënë se me qindra qytetarë nga Kosova, gra, fëmijë, burra, pleq, po ecin në këmbë për të kaluar kufirin.

Për të dëshmuar atë që e thotë ky djalë, Zëri posedon edhe fotografi.
attachment.php

Se kosovarët po dalin kaq lehtësisht në mënyrë ilegale në zonën Schengen, është një pyetje që të gjithë po e bëjmë, shkruan Zëri.

Kureshtja shtohet edhe më shumë, pasi që zyrtarët e Bashkimit Evropian në Prishtinë, janë krejtësisht të heshtur karshi këtij fenomeni.

Ka disa ditë që gazeta Zëri, ka dërguar pyetje në zyrën e BE-së në Prishtinë, që përfaqësohet nga Samuel Zhbogar, por përgjigjja është ‘injorimi’. Asnjëherë më parë BE, nuk ka qenë kaq injoruese karshi pyetjeve të gazetës.

Ajo që dihet nga eksperiencat e kaluara, është se një kosovar i vetëm e ka pasur shumë vështirë që të kaloj kufirin ilegalisht për në Evropë. Ndërkohë që tani krejt lehtësisht po e bëjnë në grupe dhe atë para syve të policisë.

Fotot më poshtë ju dëshmojnë pikërisht këtë rrugë që të dërgon në kufirin e Hungarisë, që e kanë marrë mijëra kosovarë.
attachment.php

Në mesin e tyre ka edhe invalidë. Kjo tregon se nuk është vetëm gjendja ekonomike ajo që po i shtyn kosovarët që të ikin, por edhe shëndetësia që është në nivel shumë të mjerueshëm, ashtu siq është edhe arsimi e gati secili sektor tjetër.
auto_Imigrantet_11422989186.jpg

Universal

AnonymouS
Kospiracioni ka kuptim si teori kur nuk i pergjigjet realitetit,dmth qe keta ikin se nuk jetojne ne varferi dhe padrejtesi.

"Qe kospiracioni dhe emigrimi te kene kuptim,hiqeni gjuhen shqipe dhe vendosni serbokrotishten,hiqini dhe bustet o permendoret dhe vendosni portretin e Titos...qe te ndalojm kospiracionin dhe emigrimin,dhe mbaset futet dhe ajo fryma e patriotizmit qe i ben njerezit te ken harmoni midis tyre se te gjithe nuk mund te luftojme per tu pasuruar si Thaçi e Haradinaj,o edhe mund te luftojme por duhet vrare njeri-tjetrin" (edhe se per kohen e sotme nje lufte civile ka disa ane pozitive,nuk eshte komplet negative..) . Se ne kendej duhet te kthehemi ne "kohen e Zogut",kur populli rronte ne" varferi e pabarazi" por si per çudi emigrimi kishte sens te kundert shqiptaret ktheheshin ne vendin e tyre..."

Nejse,emigracioni o emigrimi eshte kanceri i vertete i atije kombi,dhe nuk eshte vetem ikja fizike o largimi i vet personit sesa eshte ideja qe ne kete vend nuk jetohet,si te thuash qe femija ritet me frymen e ikjes o me endrren e largimit.(I varferi shpreson te iki jashte per nje jete me te mire por dhe i pasuri mendon se leket qe ka fituar do ti gezoje po prap jashte vendit ).

Edi.

Lisa

Moderator
Anëtar i Shtabit
'Eksodi' qe po ndodh ne kosove nuk eshte per here te pare ,kosovaret e din mjaft mire jeten ne Evrope ,sps gjysmat e tyre jetojne akoma atje !Mund te kete nje dore te fshehte mbas kesaj ,por jam e sigurt qe kosovaret jane shquar gjithmone per nacionalizen e se besoj kurrsesi qe ata po ja lejn Serbise token e tyre !!