I dhunuari fundos dy të akuzuarit për pedofili

I dhunuari fundos dy të akuzuarit për pedofili

Gjykata administroi dje dëshminë e G.B, një prej fëmijëve të keqtrajtuar nga Arnold e Kristodulu, në qendrën fëmijët e tij.Babai birësues i fëmijës, pohoi në rrëfimin e tij se pasi mësoi për abuzimet bindi disa prej tyre të denonconin</p>

TIRANË- I përlotur e me zë të dridhur, nga rikujtimi i torturave, mesditën e djeshme dëshmoi për rreth tri orë në Gjykatën së Shkallës së Parë në kryeqytet, një nga fëmijët e abuzimit seksual në qendrën e konsideruar bamirëse “Fëmijët e tij” gjatë periudhës 2003-’05.</p>

Fëmija që tashmë është birësuar nga prindër amerikanë, mbërriti në Shqipëri për të dhënë dëshminë e tij mbi krimet e kryera ndaj tij dhe fëmijëve të tjerë në ambientet e qendrës në vitet ‘03- ‘05, nga të akuzuarit, Dino Kristodulu e Robin Arnolds. Me kërkesë të prokurorisë, babai birësues Xhon Pancreas solli nga Kalifornia e SHBA-së, djalin e tij me inicialet G.B. për të dëshmuar në procesin gjyqësor ndaj dy të pandehurve të akuzuar për “pedofili”, Dino Kristodulu dhe Robin Arnold.</p>

Dëshmia u dha nëpërmjet video-konferencës nga djali që tashmë është adoleshent. Herë pas herë ai ndërpreu rrëfimin për shkak të të qarave, për arsye të veprimeve abuzuese seksuale që ai tregonte. Këto sipas tij ishin kryer ndaj tij nga i pandehuri Dino Kristodulu (i dënuar në Angli vite më parë po për pedofili).</p>

Rrëfimi</p>

“Aty kam qëndruar për disa kohë, pasi isha jetim dhe endacak i rrugëve. Në atë shtëpi më ka marrë David Braun (apo siç i thonim ndryshe “babai”). Ai na ushqente dhe strehonte për të fjetur. Gjatë kësaj kohe në këtë qendër punonin disa të huaj, mes tyre edhe personi që më ka birësuar dhe më ka ndihmuar të denoncoj këto abuzime.</p>

Në qendër kam qëndruar gati dy vite dhe ndërroheshin shpesh punonjësit. Shqiptarë nuk kishte shumë pasi “babai” nuk besonte tek ata. Shpesh ai na merrte në krevat dhe flinim me atë, duke na prekur në vende të ndryshme të trupit”,- rrëfeu fëmija i abuzuar, gjatë dëshmisë e tij.</p>

Më tej ai tregoi: Kishte raste që abuzonte me gishta nëpër pjesë të trupit tim. Gjithashtu, shpesh ai merrte fëmijë dhe lahej bashkë me ta në banjë. Pas një kohe, në qendër erdhën Dino dhe Arnoldi. Ata punonin si vullnetarë në qendër dhe rrinin me ne gjithë kohës. Kishte raste kur Dino abuzonte me mua, duke më detyruar të bëja gjëra që nuk më pëlqenin.</p>

Ai më detyronte të bëja seks oral apo edhe të më fuste gishtat mbrapa. Na kërkonte ta urinonim në gojë dhe ai sillej si i çmendur”- tha djali G.B, para togave të zeza me disa herë ndërprerje të dëshmisë për shkak të gjendjes emocionale jo të mirë të tij. Në fund të dëshmisë ai kërkoi të dënohen abuzuesit e tij dhe të shokëve dhe bashkëmoshatarëve të tij.</p>

Veç të dëmtuarit, dje dëshmoi edhe birësuesi i fëmijës, Xhon Pancreas. Ai shpjegoi para togave të zeza, se djali i tij ka kaluar një kohë tmerri në atë qendër dhe kërkon kohë që ai të shërohet nga këto skena makabre.</p>

“Me të ardhur në qendër si punonjës mësova për abuzimet që bëheshin ndaj fëmijëve dhe i binda G.B. dhe fëmijët e tjerë të dëshmonin në prokurori për abuzimet e kryera ndaj tyre”. Më tej ai tregoi se: Duke parë gjendjen e djalit G.B. kishte vendosur ta birësojë dhe ta rriste si djalin e tij.</p>

Akuza</p>

Dy të pandehurit e ekstraduar nga Anglia, Dino Kristodulu dhe Robin Arnold, akuzohen për kryerjen e veprave penale të “marrëdhënieve homoseksuale me të mitur nën moshë” në bashkëpunim. Gjithashtu, kjo gjykatë ka dënuar po për këtë vepër penale edhe drejtuesin e kësaj qendre, David Braun, me 20 vite burg.(Shekulli)</p>
vV3uvxMRONw

Ky artikull eshte marre nga: http://www.albaniasite.net/?p=27062. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.albaniasite.net/?p=27062