Historia e Shejtanit (djallit)

scadarsko

Locus omnem
1359237337_1092_FT430302_windowslivewriterwomenandmoneyequation-8955image001-thumb.jpg

Eléonoré

Valoris scriptorum
Vene grate e fshatit tek prifti per t'u rrefyer. Kam tradhetuar burrin thote njera e po keshtu edhe gjithe fshatarkat e tjera. Degjoni thote prifti here tjeter kur te vini ketu do te me thoni se u rrezova. Tingellon me mire. Ikni e mos e beni me. Ne nje moment te caktuar nderrohet prifti dhe i riu habitet qe te gjitha grate qe rrefeheshin kishin rene. U pa kjo pune, mendon. Shkon tek kryetari i komunes dhe i ankohet per rrezimin e grave. Kryetari qe eshte ne dijeni te kuptimit te fjales rrezim fillon e qesh. Qesh ti qesh, thote prifti, edhe gruaja jote eshte rrezuar nja dy tri here.

Eléonoré

Valoris scriptorum
Takohen nje rabai dhe nje prift ne tren. Rabai kur sheh priftin qe ngriti faqoren me pije e pyet nese eshte e lejuar nje gje e tille nga feja. Prifti i thote se atij nuk i besohet qe rabai te mos kete bere ndonje mekat. Po ja thote rabai, e kam te ndaluar te ha mishin e derrit po here pas here i fut turinjte ne te. Oh edhe une i kam te ndaluara kofshat e pules thote prifti por here pas here edhe i fut turinjte ne to.

Rabai mendohet dhe thote: Eshte shume e mundur qe kofeshet e tua te shijojne me shume se derri im. Apo jo?

Johana

Forumium praecox
Kur nje perfaqesues i fshatareve vete tek Ali Pashe Tepelena per t'u ankuar per mungese uji ne fshat, ky i fundit i pakenaqur nga revolta e fshatarit urdheron rojet t'a marrin dhe t'a hedhin ne pus. Kur dikush e pyet fshatarin nese ishte bere pishman per akuzen, ky i pergjigjet qe t'i dergonte haber Aliut se ate qe kishte kerkuar me ne fund e kishte gjetur.

JC