Hiqen vizat me Kroacine

Zagrebi vendosi të heqë regjimin e vizave për qytetarët shqiptarë duke filluar që nga 1 janari.
Kroacia ishte vendi i fundit i rajonit që liberalizoi hyrjen për shqiptarët, duke ndjekur vendimin e Serbisë në nëntor dhe të BE-së në 15 dhjetor.

Tashmë shqiptarët janë të lirë të udhëtojnë vetëm me pasaportën e tyre edhe në të gjitha vendet e Ballkanit.

Shqiptarët mund të qendrojnë 90 ditë pa patur nevojë për një vizë si dhe mund të kalojnë tranzit përmes Kroacisë vetëm më pashaportat e tyre.

Përmes një komunikate Ministria e Punëve të Jashtme e Shqipërisë përshëndeti vendimin e qeverisë kroate që sipas saj do t’i shërbejë intensifikimit të marrëdhënieve njerëzore, kulturore e ekonomike.

Sweety el

Locus omnem
bravo delirium je shume i shpejt me lajmet ,na informon ne çdo kohe,jepi keshtu vazhdo je me i miri.

Megg

Carpe Diem
Mire kane bere ,,,por jane treguar te ngathet pasi me pare kemi qene te lire per ne Europe sesa ne Ballkan....Gjithsesi ky eshte nje vendim per tu vleresuar nga ana e ballkanit dhe nga ana e shtetit tone qe do te thote se kemi perparuar dhe se kemi plotesuar kriteret e kerkuara dhe po europianizohemi cdo dite e me shume,,,tashi le te presim hapjen e rrugeve per ne USA...

Megg

Carpe Diem
Dalengadale mi Klodi un spo them neser,,,, :)
Pastaj qa ka Shqiperia per US-en???Kur bejme per Europe edhe Amerikes i afrohemi disi .......

Hank

Valoris scriptorum
Ne fakt po degjoj qe nuk ka aq "rrjedhje" emigrantesh sa fryhej ne mediat e huaja. Rruget e Tiranes jane te mbushura po njesoj nga hallexhinj qe e dine qe nuk ia vlen te dalesh jashte e te jesh i huaj e i perndjekur gjithmone.

Holland2010

Forumium maestatis
Ne fakt po degjoj qe nuk ka aq "rrjedhje" emigrantesh sa fryhej ne mediat e huaja. Rruget e Tiranes jane te mbushura po njesoj nga hallexhinj qe e dine qe nuk ia vlen te dalesh jashte e te jesh i huaj e i perndjekur gjithmone.
Jo te gjithe ata qe nuk ikin jane Hallexhinj, gjithsesi une jam i mendimit qe njeriu mund ta beje jeten ku te doje por te mundohet te mbetet NJERI