Hipokrizia, identitet i shqipetarve???

edy

Primus registratum
Hipokrizia, identitet i shqipetarve???

Si mendoni pastaj do them edhe une te timen.
KJo sepse kemi dale nga komunzmi apo sepse...
thoni ju bashkparlamentar.

moonlight

Primus registratum
Re: Hipokrizia, identitet i shqipetarve???

Po mire, ti nuk thua as 'karakteristike' e shqiptareve por 'identitet'?! S'besoj.

edy

Primus registratum

Them identitet dhe jo karakteristike pikerisht sepse ne nje konference qe u be ne Torino me 22 Gusht 2003, ku tema ishte mbi:"Iculturazione o Globalizazione" e lexuar ne aspektin psikologjik, ku nder te tjera u fol edhe per Shqiperine si nje nder vendet postkomuniste dhe si e tille shpjegonte Psikologu(???)nen kete influence te forte tashme ne damaret e shqipetareve rrjedh vetem hipokrizi. dhe filloi te interpretoje te gjitha shtresat dhe menyren se si e shprehnin kete hipokrizi.
Sipas mendimit tim kjo hipokrizi i ka rrenjet edhe me thelle se komunizmi. Pse jo pushtimi turk.
Un jam duke mbojtur dipllomen pikerisht ne kete teme: "Ipocrisia di un popolo, idea o convinzione" per kete me interesonte ndonji opinjon edhe pse ndoshta jo i shpjegushem plotesisht.

bona

Primus registratum

E 2

A eshte e mundur te kem nje copje te ketij shkrimi tend? ( jam jashtzakonisht e interesuar per keto tema)
Po nuk ishte e mundur te pakten Librat qe ke perdorur si reference.

Thank you

Bona

PS: une kisha nje detyre per te bere te studioja nje kulture tjeter dhe ta krahasoja me timen duke intervistuar nje njeri te vertete dhe pastaj duke i studiuar dhe culturen nga vinte. Sa ishte kultura e tij/saj ndryshe apo njesoj nga e imja.

zog

Primus registratum

e para; ti me duket nuk e di çdo me thene HIPOKRIZI (te sillesh si dikush tjeter).
e dyta; hipokrizia eshte DUKURI e popujve shume te civilizuar, dhe jo e atyre arkaike, si shqiptaret ose ish popujt e vendeve lindore.
mjafton ta shohesh kur ecen, ose flet, ose qesh, ose luan, ose ha, ose zihet, nje shqiptar dhe e kupton me se miri qe ai nuk eshte hipokrit, nje njeri qe qesh kur nuk i qeshet, shan kur nuk i shahet, luan kur nuk i luhet, çiret kur nuk i çiret, flet kur nuk i flitet. etj

hipokrizia thuj atij profesorit tat nga torino eshte veti e italianeve te veriut dhe jo e italianeve te jugut.

kur politesa shtyhet ne ekstrem, ajo kthehet ne hipokrizi.

bebi

Primus registratum

hipokrizia eshte DUKURI e popujve shume te civilizuar, dhe jo e atyre arkaike, si shqiptaret ose ish popujt e vendeve lindore.
mjafton ta shohesh kur ecen, ose flet, ose qesh, ose luan, ose ha, ose zihet, nje shqiptar dhe e kupton me se miri qe ai nuk eshte hipokrit, nje njeri qe qesh kur nuk i qeshet, shan kur nuk i shahet, luan kur nuk i luhet, çiret kur nuk i çiret, flet kur nuk i flitet. etj

hipokrizia thuj atij profesorit tat nga torino eshte veti e italianeve te veriut dhe jo e italianeve te jugut.

kur politesa shtyhet ne ekstrem, ajo kthehet ne hipokrizi.

:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

bona

Primus registratum

une mendoj qe vetem hipocrizia nuk esthe veti e te jo shqiptareve dhe te jo lindoreve.
s'po flas per shqiptaret se ndizet gjaku por nga hipcrizia e ruseve, bullgarve, polakeve me vjen per te vjelle.
sjelljet e tyre qe ne jemi kaq te zgjuar, kaq te perparur, marrim vesh nga arti nga letersia, nga shkenca dhe ( pavaresisth se ju lajme banjot perendimorve si figurativele dhe ate really)nuk jane gje tjeter vecse hipocrite.

Verizion

Primus registratum

Une per vete asnjehere se kam mmohuar qe jam Shqipetare edhe pse ka pasur raste qe mbase duhet ta kisha mbajtur gojen mbyllur ...