Hipokrizi apo elasticitet?

Rambla

Primus registratum
Hipokrizi apo elasticitet?

Te sillesh shume mire (dmth e perqafon, i tregon gjerat e tua etj etj) me njerez qe nuk i duron dot dhe sa kthen krahet fillon i shan eshte hipokrizi apo elasticitet?

Vis Elbasani

Forumium praecox
Re: Hipokrizi apo elasticitet?

Eshte hipokrizi, sepse elasticitet kemi kur ia themi ne sy ate qe mendojme, por duke perdorur nje gjuhe te moderuar, me nderprerje, levdata, fjale miqesie e gjeste fizike.

Rambla

Primus registratum

Per kete argument po flisja me shoqen time. Ajo sostiene se njerzit duhet te sillen mire se smund te zihen me te gjithe meqe nuk na pelqejne. Une mendoj te kunderten, dmth nuk them te ziehesh me te tjeret meqe per ne jane antipatik, por ama te sillesh mire sikur po flet me nje mik KJO eshte HIPOKRIZI!

Essenza

Primus registratum

Kohet e fundit hipokrizia ka marre nje emer te bukur: elasticitet mental.

bobo

marksist-enverist

un them qe eshte elasticitet:pasiqe eshte form mbijetese...,kurse ne rastin e "hipokrizis",ske aresye ti tregosh te verteten tende,pra mund ta genjesh por jo ti tregosh te verteten:ate cka te mundon...!?
kurse perqafimi;vlen per te dy rastet... :tipsy:

Kordelja

Valoris scriptorum

Auuuuuuuuuu homerS, asigjo s'mora vesh une nga keto qe the ti, perqendrohu icik kur shkrun mer burre i dheut se na habite qush me mjes.

/pf/images/graemlins/wink.gif

bobo

marksist-enverist

ahahhahahaah...,
mzure?! /pf/images/graemlins/frown.gif

Vis Elbasani

Forumium praecox

Pavaresisht zgjedhjeve tona per njeren nga te dyja, mendoj se mbetet ceshtje emertimesh.

Kam pershtypjen, pa dashur te perseris veten, se i kthehemi diskutimit mbi personalitetin(per cka, ne fakt, mund te flitet te psikologjia). Ketu na ndihmon edhe njehere ajo thenia e nje filozofi:

"Objektiviteti eshte mungese personaliteti"

Nese perqafojme apo levdojme dike, thjesht, per te qene objektive(hipokrite apo elastike quajini), dhe pastaj pas kraheve mendojme e veprojme ne te kundert, kjo eshte mungese personaliteti!

Per vete, i percmoj te dyja!

Rambla

Primus registratum

vis, mendoj te njejten gje. por fatkeqesisht (...dhe fatmirsisht per shume njerez te kesaj bote) jo te gjithe e mendojne keshtu. tani ka ndryshuar pak koncepti i "personalitetit", dhe eshte pak e trishtushme
dhe me e keqja eshte se njerzit parapelqejne te degjojne nje genjeshter te bukur sesa nje te vertete te papelqyeshme, dmth parapelqejne "hipokritet ose elastiket" sesa njezit qe thojne ate qe mendojne. mgjth si e kam thene dhe tek nje postim tjeter ketu tek filozofia: "eshte gjithçka nje ceshtje pikepamjesh", keshtu qe cdonjeri ka te drejten ta mendoje si te doje!