Here me pare, here pa pare!

Sara

Primus registratum
Here me pare, here pa pare!

Eshte ajo thenja 'Leku nuk te sjell lumturi' ,por bota vec per lek prishet e behet lemsh.
Eshte pra e vertete?? Te sjell paraja lumturi??

PS: Its nice to be back. /pf/images/graemlins/smile.gif

Kordelja

Valoris scriptorum
Re: Here me pare, here pa pare!

Paraj te jep komoditet, por jo lumturi.

P.s.Mireseuktheve Ada. /pf/images/graemlins/smile.gif

Sara

Primus registratum

Ndoshta nuk can koken me per anen ekonomike,por te kesh para nuk do te thote se ke nje jete te qete.Ka sa e sa njerez qe paraja ne fakt i ka shkaterruar.
Paraja as nuk te blen dashuri as shoqeri,dy gjera pa te cilat nuk mund te jesh i lumtur. Nganjehere jane gjerat me te vogla dhe qe duken aq te parendesisheme qe te japin me shume kenaqesi.

edda

Primus registratum

Paraja te ben te lumtur
Dashuria, shoqeria shkojne si ke ai me pare si ke ai pa pare, biles me shume ke ai me pare.
Dashuria dhe shoqeria s'te japin pare çdo fund jave te besh pazaret, as qerane s'ta paguajne çdo fund muaji dhe as kafen e mjesit s'ta japin.

P.s. ti duhet te jesh shume e re ada. dikur dhe une kur isha akoma adoleshente mendoja si ti..

Sara

Primus registratum

Ndoshta vertet mendoj keshtu sepse akoma nuk kam per tu shqetesuar per fatura e per qera.
Vertet njerezit qe kane shume para kane me shume 'liri'per te bere cfare te duan por nese nuk kane me ke ti ndajne, ia vlen valle??
PS: Edda,shume drejte je. Akoma ne adoleshence jam. Po pres te shoh nese me ndryshon opinioni kur te fillojne hallet e verteta.

Erison700

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Ada*:
[qb] Ndoshta vertet mendoj keshtu sepse akoma nuk kam per tu shqetesuar per fatura e per qera.
Vertet njerezit qe kane shume para kane me shume 'liri'per te bere cfare te duan por nese nuk kane me ke ti ndajne, ia vlen valle??
PS: Edda,shume drejte je. Akoma ne adoleshence jam. Po pres te shoh nese me ndryshon opinioni kur te fillojne hallet e verteta. [/qb]
Ada* per mua eshte qe njerzit qe thone paraja nuk te ben te lumtur ja kane shum zilin parase. E mban mend punen e dhelpres me rrush, apo jo. S'diskutohet qe ka edhe perjashtime.
Personalisht paraja me ben te lumtur. Pse?
Sepse te shkoj kur te me teket mua ne disko, ne bowling, te bredh me ndonje Dodge Viper, te kem nje jaht te gjith timin, te perdor helikopter per te udhetuar, te shkoj per pushime sa ne Egjipt e sa ne Zanzibar, sa ne Thailand e sa ne Hawai, kjo nuk eshte lumturi sipas jush?
Problemet e dashuris i ka si nje fukara dhe si nje parelli.

ujiftohte2die4

Primus registratum

[qb] Eshte ajo thenja 'Leku nuk te sjell lumturi' ,por bota vec per lek prishet e behet lemsh.
Eshte pra e vertete?? Te sjell paraja lumturi??

PS: Its nice to be back. /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
ok Ada* me pelqen kjo teme, dicka me kuptim, good!!! por me lejo te them dicka se po nuk ishe i lumtur ose zemer bardhe paraja nuk te sjell dot lumtury, pervec "greedness" se ne kete bote ka njerez qe jan shume te pasur dhe nuk jan te lumtur megjithese kan nga gjerat me te mira ka dhe njerez te varfer por qe jane zemerbardhe dhe krenare dhe me sa do pak para te vogel/paket qe kan por jan te lumtur ne shpirte dhe ne zemer, keshtu qe me paran mund te blesh cdo gje por jo lumturine qe disa njeres nuk e kan inside of their heartz!!!

anna

Primus registratum

JU PARA I THONI TJU BIE TELEBINGOJA APO TE PUNOSH (CDO LLOJ PUNE), TE TE DALI AI MUHABETI VENDIT, DHE T'I PLANIFIKOSH PUSHIMET NJE VIT PARA (CUS THE REST OF THE TIME U R BUSY). TE KESH PARA GJITHMONE DO PUNE O NJEREZ, NDOSHTA PO AQ SA AI QE NUK ESHTE NE "PERFECT" ECONOMICAL CONDITIONS. KESHU QE NUK ESHTE E THJESHTE TE THUASH NESE PARAJA TE BEN TE LUMTUR.

tirana

Primus registratum

Fillimisht postuar nga edda:
[qb] Dashuria dhe shoqeria s'te japin pare çdo fund jave te besh pazaret, as qerane s'ta paguajne çdo fund muaji dhe as kafen e mjesit s'ta japin.

P.s. ti duhet te jesh shume e re ada. dikur dhe une kur isha akoma adoleshente mendoja si ti.. [/qb]
Mir ateher hec e grricena bashk se nuk jom dhe aq i ri.
Qirane, kafene, kallamoqin e kaçamakun i blen me paret qe te jep puna. Shoqnia nuk te vje me cash ke shpia. Nuk te vje tya e nuk i ka vajt kujt deri m'sot, pranej te evitojme te themi gjera qe jane ovvio. Pazari i te shtunes, apo i noi dite tjeter nuk te mush shpirtin me dashni a me noi sentiment te ngjashem. Me prish lek dyqoneve kaiher te largo stresin po aty per aty, se pergjithmon s'ja ka largu asnjonit.
Parja te mush xhepin kurse dashnia te mush shpirtin. Gjithkush mush ate ç'ka konsideron me te rendesishem.
Masnej mos fol se me pat qon ne Somali se ne Bolzano nuk ma do menja me qon problem dite si me pagu qirane apo me ble big babol.

Kordelja

Valoris scriptorum

A n'gjove Munin mi goc, se kur te fola une kujtoshe se s'kam pa pergjegjsi me sy ndonjehere...
wacko.gif
:eek: :rolleyes:

DARIO

Primus registratum

nese nuk i do parat sillmi mua se i pranoj po problem, nese per ju nuk jan lumturi. :confused: /pf/images/graemlins/tongue.gif

tirana

Primus registratum

Fillimisht postuar nga APACHE:
[qb]
[qb] Personalisht paraja me ben te lumtur. Pse?
Sepse te shkoj kur te me teket mua ne disko, ne bowling, te bredh me ndonje Dodge Viper, te kem nje jaht te gjith timin, te perdor helikopter per te udhetuar, te shkoj per pushime sa ne Egjipt e sa ne Zanzibar, sa ne Thailand e sa ne Hawai, kjo nuk eshte lumturi sipas jush?
[/qb]
Ai osht qejf lale, ose pall ariu, ose ose argetim. Se te ishte lumturi e lal nuk shkote çuni i Agnelit tu hudhte ka ura. I fuste nji xhiro me ket itinerarin tat dhe qe baba u sherote ka depresioni.
Vrej rreth e qark. Njerzit, sa vjen dhe bejne me shume qejf e argetim por sodisfaksioni qe nxjerrin nga ky qejf eshte gjithnje e me i paket. Para 40 vjetesh robt i bote te lumtur nji leter dashnie e shkrujtme me dore, kurse sot duhen tre tequila bum bum, 2 gin tonic dhe 3 pills me te pru n'terezi e me te bo te lumtur per nja dy ore.
Letra kushtote 2 lek, kurse keto te tjerat te kushtojne mesatarisht 60 €. S'te nalo kush te shkrush letra me dore akoma!! Te pakten do jesh unik ne diçka, se mizerja dhe muti qe na mbulojn dhe qe kujtojme se do e sherojme me pare, aty e ka zanafillen, tek identifikimi i robit ne nje shoqeri ku te gjithe ngjajne me te gjithe...

Essenza

Primus registratum

Kur me leke sja del dot lumturise, cdo behej po te ishe fukara fare?

Erison700

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Majmuni Hirko:
[qb]
[qb]
[qb] Personalisht paraja me ben te lumtur. Pse?
[/qb]
Ai osht qejf lale, ose pall ariu, ose ose argetim. Se te ishte lumturi e lal nuk shkote çuni i Agnelit tu hudhte ka ura. I fuste nji xhiro me ket itinerarin tat dhe qe baba u sherote ka depresioni.
Vrej rreth e qark. Njerzit, sa vjen dhe bejne me shume qejf e argetim por sodisfaksioni qe nxjerrin nga ky qejf eshte gjithnje e me i paket. Para 40 vjetesh robt i bote te lumtur nji leter dashnie e shkrujtme me dore, kurse sot duhen tre tequila bum bum, 2 gin tonic dhe 3 pills me te pru n'terezi e me te bo te lumtur per nja dy ore.
Letra kushtote 2 lek, kurse keto te tjerat te kushtojne mesatarisht 60 €. S'te nalo kush te shkrush letra me dore akoma!! Te pakten do jesh unik ne diçka, se mizerja dhe muti qe na mbulojn dhe qe kujtojme se do e sherojme me pare, aty e ka zanafillen, tek identifikimi i robit ne nje shoqeri ku te gjithe ngjajne me te gjithe... [/qb]
Njerzit qe vujn per men vujn per men!!! Nuk ka ca me i bo as parja e as lumturia ne dashnia! Ne ket jet qe jam nuk dua me bo filozofi mbi teorin kush e hodhi gurin i pari. Ata njerez qe kerkojne zanafillen...e gjejn mbase ne nje dimension tjeter. Do te jem me fat nqs e kaloj jeten time me argetimin max qe mund ti dhurohet dikujt. Lumturia do jete ajo qe do te me gjej.
Problemet e mija nuk jane njesoj me te birin e Agnelit, me Kurt Cobain e Jim Morrison

Erison700

Forumium maestatis

Ej o muno se harrova me t'thon i gjo.
E kam degjuar tek nje film!
Ishte nje tip qe e mori vesh qe do vdiste ene na i tha shokut vet. "Kur isha ne shkolle, mezi prisja te vinin pushimet e fundjaves. Kur vinin ama, iknin sa hap e myll syte. E ja ku po ta them qe jeta eshte me e shkurter se pushimet e fundjaves".
Parja nuk te jep jeten e dyte, por ama ne te paren...
Problemet me dashnin i kom si tani e si me perpara.

tirana

Primus registratum

Ti flet sikur me qon o Dashni pa pare o Pare pa dashni. Jo e lal se s'po t'them me ja hudh shpirtin qenit e me flejt pertok. Boje qejfin katersh e lal sa te t'maj bretku.
Thjesh menimi im osht qe lumturia nuk eshte domosdoshmerisht e varur ka shuma e pareve. Paret bohen me ta bo jeten disi me komode e rrush, po ky nuk eshte motiv i mjaftushem me u bo skllav i pares, kurse per me qon i lumtur kom pershtypjen se duhet me punu ne drejtim tjeter, tu fillu qe ka vetja jote e tek robt qe te rrethojn.. dhe kjo ja vle me e bo se ka me tu dash, noshta me shume se parja!!

Erison700

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga Majmuni Hirko:
[qb] Jo e lal se s'po t'them me ja hudh shpirtin qenit e me flejt pertok. Boje qejfin katersh e lal sa te t'maj bretku.
Thjesh menimi im osht qe lumturia nuk eshte domosdoshmerisht e varur ka shuma e pareve. Paret bohen me ta bo jeten disi me komode e rrush, po ky nuk eshte motiv i mjaftushem me u bo skllav i pares, kurse per me qon i lumtur kom pershtypjen se duhet me punu ne drejtim tjeter, tu fillu qe ka vetja jote e tek robt qe te rrethojn.. dhe kjo ja vle me e bo se ka me tu dash, noshta me shume se parja!! [/qb]
Edhe un nuk menoj qe parja sjell lumturin shpirterore.Ketu je ashtu sic e menoj dhe un. Por vetem qe une e mendoj qe parja eshte si puna ures qe esht per tu kaluar. Dikush kalon lumin e bohet qull dikush kalon siper. Edhe un jom nga ata qe dua ta kaloj siper.

edda

Primus registratum

[qb]
[qb] Ndoshta vertet mendoj keshtu sepse akoma nuk kam per tu shqetesuar per fatura e per qera.
PS: Edda,shume drejte je. Akoma ne adoleshence jam. Po pres te shoh nese me ndryshon opinioni kur te fillojne hallet e verteta. [/qb]
Ada* per mua eshte qe njerzit qe thone paraja nuk te ben te lumtur ja kane shum zilin parase. E mban mend punen e dhelpres me rrush, apo jo. S'diskutohet qe ka edhe perjashtime.
Personalisht paraja me ben te lumtur. Pse?
Problemet e dashuris i ka si nje fukara dhe si nje parelli. [/qb]
ta mbeshtes mendimin apache.