hakmarje

eM

Paper Moon
hakmarje

revenge! /pf/images/graemlins/frown.gif

mendoni se ja vlen?

Ka njerez qe e mbushin jeten e tyre me ndienjen e hakmarjes, ka njerez qe e kane shume te veshtire te harojne, ti lene gjerat mbrapa... :confused:

Ela_001

Primus registratum
Re: hakmarje

Best thing is to forgive and forget. Edhe une kam menduar se hakmarrja sikur do me jepte njelloj kenaqesie qe disi do zgjidhte arsyen pse ajo u krijua to start with. Por kam kuptuar qe me shume torturon shpirtin e veten, plus edhe problemet e konsekuencat e tjera qe kjo sjell. Ignore and move on, this is the best way, shows nobility dhe te jep me shume paqe se hakmarrja.

karamel

Primus registratum

PO IA VLEN, KESHTU TE PAKTEN E KAM CONCIENCEN E QETE DHE MUND TI MBYLL SYTE REHAT NE KREVAT!

nike palkola

Primus registratum

Burrneshat e burrat falin e nuk hakmerren. Ela... e tha shumë bukur. Ajo të dëmton shpirtin, dhe nuk të lejon me përparuar shpirtnisht. Më mirë me falë. Ai/ajo që bën keq do e pësojë. Është mirë që askush të mos e pësojë prej teje. Fal se do të falin! Falja është virtyt i madh.

bobo

marksist-enverist

pro hakmarrjes(gjakmarrjes)!,sidomos,kur behet fjele per humbje jete...!
vetem ne raste aksidenti,dhe reagimi te aresyeshem te pales qe ben ket,aksidentin!
-ti do thush;c`t`bejm me ata(e):-ate e vret fjala,dhe jo plumbi!(??) :confused:
,ktu sdi as vet ca t`them!

eM

Paper Moon

Ajo eshte e re, teper e re per ta mbushur veten me ndienja kaq te forta.

Zemra i dhemb nga dienjat qe nuk i shtyp dot. Cohet cdo mengjes me nje ide ne koke: Hakmarje! Dhe ditet kalojne dhe ajo eshte perseri aty duke pritur cfare do ti ndodhi. Cfare te kete taksur Zoti per te? Mos qe kjo menyra si ajo do te shperbleje gjithe mekatet e saj?

Dhe ditet kalojne dhe ajo eshte perseri aty. Pse vadhe nuk ndodh kurre qe dikush te harroj? Si eshte qe askursh kurre nuk harron ate cfare ndodhi? Pse eshte krenaria e saj aq e madhe sa nga pak po e mbyt. Ajo mezi mer frym e vetmja gej qe njef eshte nje ndienje: hakmarje! Ajo po vdes. Nuk i kane ngelur me as lot, nuk ka me fjale tani ka vetem ndienja qe si nje vitur kane infektuar gjithe qenien e saj. Ajo po mbytet dhe kush do jete prane saj ne castet e fundit? Kush do lutet per te, nje kumrie e shkrete?

Insipired by: Gertrude Stein

Guest

Ja vlen qe cke me te te hakmerresh! e adhuroj hakmarrejen.
Bej qe te gjithe bastardet te ndihen siq je ndjer ti!

Erison700

Forumium maestatis

Ne pergjithesi nuk ja vlen, po me ca kllufa ketu ne forum ja vlen ene hic mos te te vije keq. :smash: :smash: :smash:

Guest

Ja vlen ore si jo?!Nuk ka kenaqesi me te madhe kur i shikon tek zvarriten!ahhhh te mbusht shpirti me kenaqesi!

I love new york

Primus registratum

varet shume nga situata. normalisht nuk jam tip hakmarres por ndonjeher ndodh qe vuaj shume per ate te keqe qe me kane bere keshtu qe si mund ta kaloj hidherimin?????? sometimes you can forgive but cannot forget.
por e theksoj edhe nje here varet shume nga situata. deri tani kam menduar me idene "I kam lene Zotin" popr sometimes there is a need for action dhe nuk po them neccessarely fizik, eventhough sometimes :smash: :smash: :smash: :smash: :smash: :smash: /pf/images/graemlins/tongue.gif

bobo

marksist-enverist

Ajo eshte e re...

do t`n`gjallesh revolt apo si e ke hallin...??! /pf/images/graemlins/laugh.gif
mqaf past veten AJO!,po beri bamm,le tbej!?

Katja

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Ela_001:
[qb] Best thing is to forgive and forget. Edhe une kam menduar se hakmarrja sikur do me jepte njelloj kenaqesie qe disi do zgjidhte arsyen pse ajo u krijua to start with. Por kam kuptuar qe me shume torturon shpirtin e veten, plus edhe problemet e konsekuencat e tjera qe kjo sjell. Ignore and move on, this is the best way, shows nobility dhe te jep me shume paqe se hakmarrja. [/qb]
Jam shume dakort me ca ka thene Ela ketu. Nuk e di nese quhet hakmarrje te japesh "pergjigje me te njejten monedhe" . Une gjithmone i trajtoj njerezit si me trajtojne . Me mire eshte te harrosh dhe te falesh por ndonjehere te marrin edhe per budalla .
Nuk jam asnjehere per hakmarrje ose gjakmarrje sic ka thene njeri me lart. Ai eshte budallallik per mendimin tim . Cheers /pf/images/graemlins/smile.gif

Ela_001

Primus registratum

Po tu pergjigjesh me te njejten monedhe nuk ka as pse te marre njeri per budalla, mos harro se kur dikush e shikon qe ti po i largohesh konfliktit dhe i injoron kjo tregon se ti qendron me lart se ata dhe pikerisht per faktin qe ti e ke ne dore te hakmerresh apo te reagosh implusivisht dhe ti nuk e ben kete, dmth zgjedh alternativen qe i vret ata me shume. Nuk e di po per vete nje nga mesimet me te mira qe kam marre ne lidhje me maredheniet me te tjere eshte qe nese dikush nuk ja vlen thjesht i injoroj and move on with my life. Jeta eshte teper e shkurter per ta shpenzuar ne hakmarrje, cfaredolloj kenaqesie te japi kjo e fundit.Dhe kjo qe po ju flet eshte dikush qe ja ka nxire jeten nja dy -tre personave te pakten pikerisht per tu hakmarre, po nuk ja vlen dhe sa vone e kuptova kete gje. Konsumova energji qe mund ta kisha perdorur per te dashuruar dike tjeter e per te shijuar jeten, po ja qe meosjm nga gabimet tona /pf/images/graemlins/frown.gif :smash: .

eM

Paper Moon

Fillimisht postuar nga Dott.essa:
[qb] Ja vlen qe cke me te te hakmerresh! e adhuroj hakmarrejen.
Bej qe te gjithe bastardet te ndihen siq je ndjer ti! [/qb]
wow
excl.gif
ajo qe kam shkruajtur nuk eshte reale! Sic e kisha shkruan ne fund eshte pak a shume nje veper e Stein ne fjalet e mia!

homerS I will keep it in mind! /pf/images/graemlins/smile.gif

eM

TranofiljA

Primus registratum

Thone qe hakmarrja te shijon me shume kur e servir te "ftohte".

E besoj kete :thumbsup:

Shume njerez mundohen t'ja mohojne vetes kete ndjenje, thjesht per "imazhin" negativ qe ka..por per mendimin tim eshte e kote.

Kordelja

Valoris scriptorum

me te njeten monedhe, po s'pata kohe une e ben Perendia....
wink-.gif

p.s.te gjitha ne kete bote lahen kane thene apo jo??!!
wink-.gif

Luminus

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Kordelja:
[qb] me te njeten monedhe, po s'pata kohe une e ben Perendia....
wink-.gif
[/qb]
e ben edhe perendia, po kur hakmerresh :smash: vete ndjen njefare kenaqesie -sidomos kur sheh duke vuajtur ate qe me pare te ka bere keq
cool-.gif

Le_Routard

Forumium maestatis

Me i llaf kur e shef keq ate qe te ka bere keq kenaqesh? hmmm po pse e urreni ate qe ju beri keq kur ju veproni po njelloj si ai?

Pastaj ndodh qe njerezit bejn keq pa dashje kurse ai qe hakmerret e bene me dashje dhe per me teper kenaqet. /pf/images/graemlins/frown.gif

Te dish te falesh eshte me e veshtire sesa te dish te urresh. Po ashtu eshte eshte edhe me e leht ta thuash sesa ta besh. /pf/images/graemlins/wink.gif