Guzhina shkodrane ,gjellerat

Princesha

Primus registratum
Re: Guzhina shkodrane ,gjellerat

t'past ba mir han... /pf/images/graemlins/smile.gif

alterran ke ardh von tash se u maru bakllava /pf/images/graemlins/laugh.gif

tetoRita

Primus registratum

Rozaline ne te pelqefte imam bajalldia hajde te dilen se i kam edhe nja tri shoqe gjimnazit e kena ba me u mbledhe te une se jam ma telha,kam ne mend edhe nji pete ose pite me spinak hala s`e kam da mendjen per fund amelcinen nji perpeq e ne fund ka nji kafe turke e kur te dush mundesh me shku masandej.Ne dac bujrum ne dac rri se po shofim edhe portokalline.Gjithe te mirat.

alban bala

Primus registratum

duke lexuar postimet mendja me vajti te imam bajalldia po ja qe i paska parapri tetorita.

une per vete po lexoja nje liber ne turqisht(meqe rri ne Turqi) rreth traditave te popujve. e qytetin qe perfaqesonte shqiperine ishte shkodra dhe tirana. ne mes te shume fushave se kish lene pa permend dhe fushen e kuzhines dh aty mesova diçka interesante qe imambajalldi eshte nje gjelle shkodrane dhe po keshtu edhe ebmbelsira tullumba vjen po nga shkodra. kuptohet se ka te njejtin emertim edhe ne turqisht.

nje gje qe me ka rene ne sy eshte edhe gjella arnavut cigeri(mushkeri shqiptare) dhe te gjithe e theksojne se eshte nje gjelle qe e kane mesuar nga shqiptaret. po keshtu eshte nje nder gjellet qe nuk mungon ne asnje nga restorantet turke duke qene nder me te kerkuarat dhe me te shrenjtat. konsiderohet privilegj te hash kete gjelle.... kaq kisha shpresoj tju kene pelqyer keto te dhena.

P.S. per kete gjelle nuk e di se nga cili qytet i shqiperise e ka origjinen...

hawk

Primus registratum

Kur isha n'Shkoder kam hek mallin e bishtajave,laknurit,krapit,jahnise,specave me djath.....

Princesha

Primus registratum

Ty tu rrit nera moj tetorit qe m'paske thirr, po mu m'la treni at dite e meta pa ardh /pf/images/graemlins/grin.gif...tash rradhen tjeter te takon me ardh ty.

Eh ca m'ka marr malli edhe mu per bishtaja kan at shijen origjinale mmmmmmmm

L

luli jani

Guest

Poezia flm per temen qe ke hap. Ma cove gojen lang /pf/images/graemlins/laugh.gif

Me t'thane te drejten edhe une jam gjete ngusht ne disa raste kur me kane pyt per gjellnat karekterisike shkodrane dhe s'kam dite shume mire me iu pergjigj. Ishallah me ket teme i hapim pak oreksin te gjitheve dhe do deshiroja qe ketu te flasim edhe per recetat dhe menyrat e gatimit te gjellnave. Emri i gjelles mund te mos jete karakterstik por menyra e gatimit e ben ate "gjelle Shkodrane"

-Mish Jahni-Mish me leng--> Megjithese kete pjate e gatuan thujse e gjithe shqiperia, kjo gjelle, ose ma mire me thane menyra e gatimit, eshte karakteriske shkodrane. Kjo gjelle gatuhet ne cdo rast, gezim apo idhimin ne Shkoder.

-Syltepric --> Amelcine qe besoj te gjithe e pelqejme.