Grruja apo Buri????????

Petroninsja

Primus registratum
Grruja apo Buri????????

Me erdhi nje pyetje ne mendje dhe desha ta ndaja me juve, mos keni pergjigjen e duhur...
Imagjinoni nje familje te thjeshte shqiptare me nje grua dhe nje burre....
Ne marrjen e vendimeve familjare qofte nga pazari i javes deri tek shkollimi i femise e gjera te tjera me rradhe, kush i ve vulen muhabetit? Gruaja apo burri?
Si mendoni juve, opinione te sinqerta ama...
Seshte teme qe ka te bej me luften e gjinive.... /pf/images/graemlins/tongue.gif

orikum

Primus registratum
Re: Grruja apo Buri????????

po e do sinqerisht te them se eshte burri qe duhet ti vere vulen perfundimtare problemeve kryesore,per ti bere qejfin grave po ju leme te vendosni per te bere shpenzimet. /pf/images/graemlins/tongue.gif

ADRIA

Primus registratum

Edhe une mendoj qe burri eshte edhe duhet te jete ai qe u jep vulen gjerave ne familje. Nuk e kam fjalen ketu qe eshte ai qe i merr te gjitha vendimet apo ai qe eshte i vetmi "qe sjell buken ne shtepi". Aq me shume qe ne kohet e sotme eshte pikerisht edhe gruaja qe ne shume raste ben me shume $$ ne pune apo ka nje kariere.

Sa per edukimin e femijeve ama mendoj qe gruaja duhet te kete nje rol me te madh per kete, pasi nuk ka si nene, thoni ç'te doni. Dashuria e nenes dhe e babes ndaj femijes se vet kane pak ndryshim /pf/images/graemlins/smile.gif

Simqerisht ADRIA :cool:

edda

Primus registratum

Burri eshte presidenti, gruaja kryeministri dhe vjehrra sindakatat. Le te bajne gam gam kot presidenti me sindakatat ketu vendos une dhe pike /pf/images/graemlins/wink.gif

Bora*

Primus registratum

faktikisht jashte dere shenohet emri i burrit si i pare shpije /pf/images/graemlins/smile.gif , po brenda dere te gjithe e dime mire se kush e ben ligjin :mad: .

(epo tani 2 gjela nen nje cati nuk mund te kendojne, me mire me racionalitet:
njeri kendon jashte catie
tjetri brenda catie )

atman

Forumium maestatis

Eshte nje thenie e tille: Pronari i shtepise jam une, por ajo qe komandon eshte gruaja ime.

Bora*

Primus registratum

dmth
legjislativi eshte gruaja
ekzekutivi eshte burri

(burrat nen hije lozin kuvendojne
pika qe su bie se nga grate rrojne)

sonida

Primus registratum

per sh.m. un jam vet zot e vet shkop
pra do te thot jam presidente
prandaj nuk bashkohem me njeri se kam frik se ma merr presidencen dhe ma ben ligjin e pastaj maliqin hhahahahahah /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif

gjekec

Primus registratum

Kur na ngrien nervat ama mjere modeli i flokve, pjatat, gjith gjerat prej xhami.. po deshe futu m'vrim te miut ose rri si pule edhe thuaj Me Fal /pf/images/graemlins/laugh.gif

Alba Shehi

Primus registratum

Se fundi ne nje film te njohur degjova nje shprehje. " Burri mund te jete koka e shtepise por gruaja eshte qafa qe e rrotullon nga do vete." /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif

I love new york

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Albushe:
[qb] Se fundi ne nje film te njohur degjova nje shprehje. " Burri mund te jete koka e shtepise por gruaja eshte qafa qe e rrotullon nga do vete." /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif [/qb]
MY Big Fat Greek Wedding /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif

Blendi

Primus registratum

Ate shprehjen "Burri eshte koka, gruaja eshte qafa" e kisha degjuar qe para se te dija se cfare eshte koka dhe cfare eshte qafa. Por hej, pa me gjykuar per te prapambetur, Bibla thote: Burri dhe gruaja behen NJE.

bobo

marksist-enverist

do thosha qe,grrruaja eshte me rentabel /pf/images/graemlins/laugh.gif !,e din ku piko catia!,-pra i di brimat mire,edhe se si duhet myll /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif ,kurse per bu(r)at;shendet,dhe sa me shum (pak desha me thon)brima /pf/images/graemlins/laugh.gif

Alba Shehi

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Aureliano Buendia:
[qb] Ate shprehjen "Burri eshte koka, gruaja eshte qafa" e kisha degjuar qe para se te dija se cfare eshte koka dhe cfare eshte qafa. Por hej, pa me gjykuar per te prapambetur, Bibla thote: Burri dhe gruaja behen NJE. [/qb]
Ahuuuuuuuu dhe ti! S'te le robi me bo i shaka s'te le! A thua se une s'e kisha degjuar me perpara... pffffffff /pf/images/graemlins/tongue.gif

Teorikisht ashtu duhet te behen Blendi: NJE,por praktika ka treguar se ne mos njera pale,tjetra ka qejf te mare role koke ose qafe /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif . Megjithate mua me pelqen ideja e NJE-shit! /pf/images/graemlins/laugh.gif

personazh

Valoris scriptorum

Grruja dhe buri behen NJE, po edhe DY....po ka qe bejne edhe nga 8 e marin nje lope nga partia si çmim sakrifice.

Diavolessa

Valoris scriptorum

Tek pazari i javes gruaja ene s'e luan topi. Jo per gje por eshte ajo qe gatuan dhe din me mire c'eshte me mire per shtepine o per pazarin e javes. Burri eshte i knaqur qe kur kthehet nga puna, te kete gjellen gati etj etj.
Tek shkollimi i femijes te dy se bashku. Asnjeri nga te dy nuk i vendos vulen, pasi eshte femija vete ai/ajo qe vulos. Eshte jeta e femijes dhe e dijne vete c'eshte me mire per ta. Prinderve s,ju mbetet gje tjeter pervecse ti keshillojne sa me mire. Ti ndihmojne ku kane veshtiresi ( e kane shume shume veshtiresira).

Gruaja apo burri? Asnjeri as tjetri. Pasi jane te dy sebashku qe kompletohen me njeri tjetrin.
Ndaj s'eshte asnjeri me lart se tjeteri.

Nga shume sondazhe ka dalur qe femra (ka icik zemren me te bute dhe shpenzon me shume se mashkulli) Mbase ketu jane raste qe vulos burri. Perderi sa mendon te ardhuren e te gjithe famijes e mendoj se eshte dicka e drejte.

Ela_001

Primus registratum

Fillimisht postuar nga g()ne:
[qb] Kur na ngrien nervat ama mjere modeli i flokve, pjatat, gjith gjerat prej xhami.. po deshe futu m'vrim te miut ose rri si pule edhe thuaj Me Fal /pf/images/graemlins/laugh.gif [/qb]
E bera pa dashje, kam xhan /pf/images/graemlins/laugh.gif

kshu zbuteni /pf/images/graemlins/tongue.gif

cokus

Primus registratum

vallai si e maj men un nji familje shqiptare burrit nuk para i hate shum per hallet e familjes gruas se shkret i binin te gjitha hallet e shpis.
epo tashi se kan nxjerr kot ate "gruaja force e madhe"apo jo??!

Cleopatra

Forumium praecox

Well varet per ca behet fjale.
Ca gjera jane qe i zgjedh gruaja,e ca jane gjera mashkulli.
Por perseri jam e mendimit:Qe nese dy njerez vendosin te jetojne bashke.Nuk ka asgje te keqe edhe zgjedhjet konkluzionet ti nxjerrin bashke pra me Mirkuptim,Komunikim.

hmm po me kujtohet nje barcelet me kete:

Na ishte njehere nje mbret dhe ju tha ushtarve qe te shkonin dere me dere,e te pyesnin ne cdo shtepi se kush ishte i zoti i shtepis kush e bente ligjin.
E nese ishte gruaja,ti jepnin nje pule.Por nese te ishte mashkulli ti jepnin nje kale.
E u nisen ushtaret e filluan te trokasin dere me dere.Shtepia e pare ,doli gruaja as u duk fare burri tha une e bej ligjin.E ushtaret i dhane pulen,shtepia e dyte po ashtu...Kurse tek nje shtepi e madhe,kur trokiten doli nje burre i gjate me mustaqe e me ze te trash ju tha C'ka doni burra?
Deshem te dinim kush eshte zot shpie ne kete shtepi e pyeten ushtaret...
Une Bre tha Burri une jam zot shpie.
Hallall i than ushtaret dhe duke e pergezuar i thane qe mbreti kishte thene qe ne shkembim do i jepnin nje kale.
Mirepo i thane ushtaret kuajt i kemi tre ngjyra,te bardh te zi e kafe,ju ca ngjyre e doni kalin.
Ne ate moment Burri kthen koken e i thot gras:Oj Gru car ngjyret ta marrim kalin?
grin.gif

Aty ushtaret i zgjaten pulen Burrit e i than e gzofsh.

Njerez:Mashkulli eshte KOKA,e QAFA eshte femra.
wink.gif