Groshe!

marko

Primus registratum
Re: Groshe!

E mer JD, ti erdhe me vu vetlla, po do qisesh ne syt!
Grosha osh il perno, rreth saj rrotullohen planetet, dh eka lidhje me batice-zbaticen, dhe si rrjedhim me rregull treshi, me ciklin periodik te femrave.
Pranej ai qe ka ne dore groshen, ka ne dore gjith boten!
A u shpjegova na icik?
Ne se ke nai pyetje, drejtoju qershise, se un duhet me mor i sy gjum se jom ne pun neser.
 

J.D.

Primus registratum
Re: Groshe!

kete teori qe me zhvillove duhet ta mesoj mire se kur ta mbroj doktoraten per shef kuzhine do me duhet nuk besoj se te prish pune ty nqs e printoj per me e lexu
 

qershia

Primus registratum
Re: Groshe!

jo pune prish nese e printon per pune tjeter, pa per te lexuar lere ne cezme tere naten sonte se neser e ke bere uje...
 

enderr e njomet

Primus registratum
Re: Groshe!

ja dhe tema e grosheve /pf/images/graemlins/smile.gif

Receta ime per groshe... me e mire se e atij marsianit /pf/images/graemlins/smile.gif

Lihen fasulet ne uje per nje kohe relativisht te gjate, une i ve ne darke para se te fle dhe i gatuaj mbas rreth 18 oresh. E kane pire ujin mire deri atehere. Lahen, shpelahen dhe vihen te zihen. Zjerja do rreth 2 ore. Kur kane arritur ne 1 ore e gjysem zjerje, merret nje gjysem qepe e madhe ose nje qepe e vogel, pritet ne copa te vogla, dhe hidhet ne blender (frullatore per juve evropianoshqiptaret /pf/images/graemlins/smile.gif ) bashke me nje gjysem patateje te zier e te qeruar. Po te doni hidhni tere pataten, por varet se per sa persona po e beni groshen. Hidhni dhe pak vaj ulliri, piper, majdanoz, nje teke vere te bardhe dhe gjysem garuzhde groshe me leng nga tenxherja. Perzjejini te tera mire e mire derisa te behet nje mase e qendrueshme. Derdheni kete mase ne tenxheren me groshe, perzjejeni mire dhe lereni te zjeje dhe nje gjysem ore tjeter. Kur ta hani... do me kujtoni /pf/images/graemlins/smile.gif

Sa per info, ne eksperiencen time ne kuzhine lengu i groshes nuk trashet dhe aq nese nuk i hedh patate brenda...

pastaj, meqe po e bejm shqiptarce fare, hidheni groshen ne pjate, pak vaj ulliri persiper, cerek qepe ne pjate tjeter dhe nje dopjo raki /pf/images/graemlins/smile.gif Veni ca kenge popullore ne background edhe hani derra /pf/images/graemlins/smile.gif
 

TEDI

Valoris scriptorum
Re: Groshe!

Fillimisht postuar nga mars:
[qb]E more dhe ti me duket se tani ne vend qe te mendosh me koke por po mendon me stomak,Te ngeli mendja te te ngrenet.

Emegjithate PO te shkruaj receten ,per fasule jam mjeshter /pf/images/graemlins/laugh.gif
sasia gjysem kile fasule.bej shume dhe e ve ne ngrirje.
Ne fillim pasi i ke lare mire fasulet do ti leshe per disa ore fasulet ne uje qe te fyhen (ose bymehen)nga uji.Pastaj i ve per te zjere pasi marin nje vale i heq nga zjarri dhe ua derdh ujin.(kjo behet me shume per mos te pasur shume gazra /pf/images/graemlins/laugh.gif )

pasi u ke derdhur ujin i ve perseri ne tenxhere dhe e mbush serisht me uje dhe u hedh nje gjysem gjepe te ndare ne dy pjese dhe vaj,sigurisht nuk harojme te hedhim kripe.
i leme te zjejne derisa fasulja te zbutet mire dhe te trashi lengun,(flasim gjithmon per tenxhere jo me presion)Pasi fasulet kane zjere i heqim nga zjari ,dhe pregatisim salcen.

Marim gjysmen e qepes se ngelur dhe e grijme ne copeza shume te vokla dhe e hedhim ne nje tigan ku kemi hedhur nje filxhan vaj dhe eshte nxehur mire pasi eshte skuqur qepa i hedhim nje luge salce domate pasi e kaurdisim i hedhim pak uje qe te zjej qepa.
Pasi e heqim nga zjarri e hedhim ne tenxheren me fasulet dhe e leme per pak kohe (10min)ne zjar shume te ngadalshem qe te perzieh bashke .dhe pastaj cte hash.
help.gif

ne fund kur e servirur ne pjate i hedh nje luge vaj ulliri dhe nje luge uthull ose lemon.

te befte mire.
help.gif
[/qb]
Deri ketu je tamam Por nese e ke groshen me shume leng nuk mund tia hedhesh uthullen dhe limonin sepse nuk behet dot Sallate sic thua ti Sallata behet vetem kur i zie dhe i le te trashen pa i hedhur salcen dhe qepet . I le te zihen dhe trashen pak Ahere jane gati per uthull dhe limon dhe vaj ulliri qe me te hik menja bohen .
Ndersa Grosha sic e dini do pak pikante prandaj do sugjeroja qe gjate kohes se ZIerjes se 2 kur i hedh salcen e domates te hedhesh dhe icik spec djegs . BOhet shume mo eshijshme dhe shoqerohet me Buke misri . Me t hik Menja... Hajt Ju bofte mire ...
 

mars

Primus registratum
Re: Groshe!

TEDI
uthull ose limon dhe vaj ulliri u hedh pasi e ke vene ne pjate,kjo eshte thjesht prefereca ime qe te shoqeroj fasulet.
Sa per specin ke te drejt une rralle e perdor,(per perdoruasat e specit kujdes suadhet se pastaj nuk do uleni dot me muskulin e madh te ndenjes /pf/images/graemlins/laugh.gif )

Endra mbase receta jote mund te jete me e mire nuk e di,por do ta provoj /pf/images/graemlins/smile.gif sa per ate qe thua se nuk trashen une per vete i beje te trasha,dmth nuk i le me shum leng,dhe nganjeher,kur i le me leng kastile,i hedh ne tave qelqi(pireks)dhe i fus ne furre cfare te hash.

O marko po ti nqs ke tenxhere me presion veri atije mo vlla dhe per nje ore e shumta i ke gati.
 

qershia

Primus registratum
Re: Groshe!

o Marso lol

po ai ne kerkim te tenxheres osht lol ( pranej ka met n`ket derexhe qe i kruhet kurrizi shpesh ne s`ka kush me ja krujt)
 

mars

Primus registratum
Re: Groshe!

Thua per kete pune po kruan kurizin /pf/images/graemlins/smile.gif nejse po pres si si ishte bere grosha e famshme e markos.

Qershie mban mend ate fjalen(puthje)qe te thash.

ne nje nga postet e markos po ta maresh ne greqisht me degjeneron emrin,dhe keq shume biles.
 

qershia

Primus registratum
Re: Groshe!

le ne mo marso
per t`qa me vemje...

p.s pres koken une po e dite ti ca dmth " me vemje"
he Marko shumegjuheshi ca dmth?
 

Guest
Re: Groshe!

marso si qenke per te gatuar ti /pf/images/graemlins/laugh.gif si nje femer qenke /pf/images/graemlins/laugh.gif kot ste zgjodha ty una /pf/images/graemlins/laugh.gif

edhe mjaft hengret groshe se na mbytet /pf/images/graemlins/smile.gif /pf/images/graemlins/smile.gif /pf/images/graemlins/smile.gif
 

J.D.

Primus registratum
Re: Groshe!

Fillimisht postuar nga Proto:
[qb]marso si qenke per te gatuar ti /pf/images/graemlins/laugh.gif si nje femer qenke /pf/images/graemlins/laugh.gif kot ste zgjodha ty una /pf/images/graemlins/laugh.gif

edhe mjaft hengret groshe se na mbytet /pf/images/graemlins/smile.gif /pf/images/graemlins/smile.gif /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
moj po une bej trakte martese andej ti me je bere pishman pa u martu pa mos ki gajle se po te bej linguini karbonara me shpirt
 

Guest
Re: Groshe!

Fillimisht postuar nga J.D.:
[qb]
Fillimisht postuar nga Proto:
[qb]marso si qenke per te gatuar ti si nje femer qenke kot ste zgjodha ty una

edhe mjaft hengret groshe se na mbytet /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
moj po une bej trakte martese andej ti me je bere pishman pa u martu pa mos ki gajle se po te bej linguini karbonara me shpirt[/qb]
/pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/wink.gif /pf/images/graemlins/wink.gif ca jane mer skam honger nei here una /pf/images/graemlins/laugh.gif
 

TEDI

Valoris scriptorum
Re: Groshe!

Fillimisht postuar nga mars:
[qb]TEDI
uthull ose limon dhe vaj ulliri u hedh pasi e ke vene ne pjate,kjo eshte thjesht prefereca ime qe te shoqeroj fasulet.
Sa per specin ke te drejt une rralle e perdor,(per perdoruasat e specit kujdes suadhet se pastaj nuk do uleni dot me muskulin e madh te ndenjes /pf/images/graemlins/laugh.gif )

Endra mbase receta jote mund te jete me e mire nuk e di,por do ta provoj /pf/images/graemlins/smile.gif sa per ate qe thua se nuk trashen une per vete i beje te trasha,dmth nuk i le me shum leng,dhe nganjeher,kur i le me leng kastile,i hedh ne tave qelqi(pireks)dhe i fus ne furre cfare te hash.

O marko po ti nqs ke tenxhere me presion veri atije mo vlla dhe per nje ore e shumta i ke gati.[/qb]
NUk them te kalosh ne ekstrem me specat...
 

mars

Primus registratum
Re: Groshe!

Proto ne gjithe boten te pakten me sa di une,sef(guzhunjeret) me te mire jane burrat.

TEDI dmth e di rrezikun edhe ti per djekset /pf/images/graemlins/smile.gif
 

njemijeenjeenjedite

Primus registratum
Re: Groshe!

groshe djali im nuk i fut ne goje se i here kur i hangri groshet ne mengjez ishte me kolle e pyti gruja pse gjith noten tu pjerdh iku jorgani e une merdhfa tha djali.keshtu kujdes nga grosha
 

no_way_TuTo

Primus registratum
Re: Groshe!

Eeeeeeeeeeeeeeeh te vdes vllai per groshe :devil: , vetem qe ato gazrat jan epak te bezdisshem :lol: , mos rrini afer ndonje goce se e beni me reaksion :angel:
 

kozeta lala

Primus registratum
Re: Groshe!

FASULE:
1/2 kg fasule
3 cope karrota te qeruara
1 kokerr patate
pak gjethe selino
domate (salce domatesh 1 luge)
vaj ULLIRI,piper,kripe
1 spec
1 kokerr qepe
Pergatitja:
Veme fasulet ne uje me sode (per t'u hequr gazrat)
psh.gjate nates.Ne nje tenxhere skuqim qepet dhe i edh uje,te marre vale.I ve fasulet te ziejne dhe u nderrojme valen e pare.Pastaj i hedh ne tenxheren me qepen.Sapo te marrin vale i hedh nje luge vaj ulliri(vaji i ullirit i zberthen fasulet).Pastaj i hedh brenda patatet,karrotat dhe selinon ,i le te ziejne ne zjarr te avashte derisa te zbuten.Ne fund i hedh edhe kripe dhe domatet (jo qe ne fillim se te dyja e forcojne fasulen).Te zieje per 10 min akoma .
 

kozeta lala

Primus registratum
Re: Groshe!

FASULE:
1/2 kg fasule
3 cope karrota te qeruara
1 kokerr patate
pak gjethe selino
domate (salce domatesh 1 luge)
vaj ULLIRI,piper,kripe
1 spec
1 kokerr qepe
Pergatitja:
Veme fasulet ne uje me sode (per t'u hequr gazrat)
psh.gjate nates.Ne nje tenxhere skuqim qepet dhe i edh uje,te marre vale.I ve fasulet te ziejne dhe u nderrojme valen e pare.Pastaj i hedh ne tenxheren me qepen.Sapo te marrin vale i hedh nje luge vaj ulliri(vaji i ullirit i zberthen fasulet).Pastaj i hedh brenda patatet,karrotat dhe selinon ,i le te ziejne ne zjarr te avashte derisa te zbuten.Ne fund i hedh edhe kripe dhe domatet (jo qe ne fillim se te dyja e forcojne fasulen).Te zieje per 10 min akoma .Ne fasule hidhet gjithmone uje i ngrohte qe te mos nderpritet zierja.Fasulet shoqerohen me peshk te vogel (sardele,gavro),dhe turshi.
 
Top