***** Greece ! ! !

Renea88

Primus registratum
Re: ***** Greece ! ! !

o Yllis tashti qe i thave dy shishe raki (apo Uzo) fillo te treten e pastaj vazhdo mendimin tend te dehur

balforum

Primus registratum

Renea mos ofendo mor burre, mund ti kthesh nje pergjigje tjeter nqs nuk je dakort.
Une te kuptoj ty Ylli se cfar kerkon te thuash por politika greke eshte aq kurve dhe e zgjuar sa ajo qe thua ti eshte per ta ne planin e pare per ta penguar.
Ata nje jete te tere kan punuar per te asimiluar ne dhe ja kane arritur per bukuri qellimit.
Ne rradhe te pare arvanitas e came qe jetojne ne Greqi dhe tani vone me ardhjen e shqiptarve emigrante ne greqi qe nga 500 mije qe jetojne aty gjysma e tyre kan nderruar emer e kombesi.
Me thuaj pra e ka nderruar ndopak lekuren gjarperi Greqi???
Aspak them une por po e vazhdon edhe me shume me jugun e shqiperise qe llogjikisht sipas tyre nqs 300 mije shqiptare qe kane nderruar emer dhe kombesi natyrisht qe jane minoritare greke.Atehere ja ku na doli jugu i shqiperise toke greke. :shrug:

Fatkeqesisht kjo eshte e verteta. /pf/images/graemlins/frown.gif
Ne akoma nga injoranca jone i thurim me shume lavdi ceshtjes greke dhe kauza e tyre po fiton.

Eshte per te qeshur kur qe pas 90'tes neper hanet (restorantet) tona brinjeve te pjekura apo ku ta di une tani ua thone ala grekce paidhaqa te pjekura dhe nga pjektore tani shqiptareve u vjen me permbari ta quajne psistari .
Pika qe s'na bie neve ,ne ia hapim vete gropen vetes.
:shrug:

tola77

Primus registratum

kam lexuar lart e poshte te gjitha ato qe mendoni dhe shprehni per ata qe jetojne ne greqi,meqe dhe une kam jetuar aty po ju them se jeta e emigrantit shqiptar nuk eshte dhe aq e ndryshme se e atij rumun bullgar rus iraken e te tjera,kane te njejten trajtim per te gjithe,dhe gjithashtu nuk jane dhe aq tragjike kushtet e jeteses,mos bertisni se di se car do te thoni me lini te mbaroj,vertet se dokumenta nuk ribehen kollaj por jo vetem per shqiptaret, nuk vene sigurim social IKA jo vetm shqiptaret por te gjithe emigrantet dhe vete greket pasi keshtu funksionon se shteti eshte i dobet ne kete aspekt por kush do me te vertete e gjen mundesine te regullohet,(mjafton te beje nje denunce ne IKA dhe te shikoje se sa e ha pronari kush jeton ne greqi kete rast e njeh shume mire)shtepite me qira jepen shume me lehte se ne vendet e tjera te evropes neper shqipetare sepse ju ka dale nami qe i mbajne mire me perjashtim ne rastet kur jetojne vetem djem sepse hyne 2 dhe behen 20 gje qe eshte e vertete dhe duhet ta pranojme,cmimet e shtrenjta nuk jane vetem per shqipetaret por per te gjithe,kemi filluar te zoterojme shume pika ne greqi edhe se ne pamje te pare nuk e kuptojme,psh ne te gjitha tregjet shumica e tregetareve ambulante jane shqipetare gje qe ka sjelle nje lehtesim te dukshem ne psonisjet sepse te gjithe ata qe nuk kuptojne greqisht komunikojne shqip(edhe pse shqiptari ja fut sa krahu ne cmime nga ana tjeter)neper lokale punojne shume kamarjere shqipetare,neper shkolla ndihet dukshem se nxenesit shqipetare ecin mire se gjithmone jane pjesmares ne aktivitetet dhe parakalimet e shkolles bile ne parakalime bejne dhe flamurtarin gjate festave kombetaregje qe nqs na ndodhte ne qe ne parakalime te mbante flamurin shqipetar nje i huaj nuk do ta duronim me te drejte.Zoterojme shume fonde pune vertet te veshtira por ku shqipetaret jane mjeshtra te vertete nga zotesia e tyre dhe pronari i ka vene brigadjere skuadre pune.Sa per grindjet qe behen eshte e vertete qe ndodhin por dhe ne jemi shume hunde perpjete ju do me thini po cte bejme te behemi taet te na shkelin jo nuk po them kete por e di ate shprehjen ''dil perjashta po ta mbajti tek per tek ''dhe te gjithe ne keshtu bejme dhe jemi shume egoista,kush di te beje kete- une -thote shqipetari plus qe behet dhe shume servil dhe shpesh prish pune apo kontrata me me tjere,ka pasur shume raste qe nje puntor merte nje shok ne pune dhe ku shoku i thoshte pronarit une di ta bej me mire kete me jep me pak dhe me mbaj mua dhe pronari per lek kete bente atehere nuk zireshin shqipetaret njeri me tjetrin,sigurisht qe zireshin.
tjeter eshte dhe kapadeilleku,nqs nje te shikon ai me vrap i thote cke qe me shikon dhe hip plas sheri se dhe greket jane gjak nxete njesoj si ne.Nuk dua te mbroj greket por mendoni te dy anet e medaljes perpara se te vini damken.

tola77

Primus registratum

tani une pres te me masakrojne per te gjitha ato qe kam shkrojtur.olelelelele :rolleyes:

OROSHI

Primus registratum

Fillimisht postuar nga tola:
[qb] tani une pres te me masakrojne per te gjitha ato qe kam shkrojtur.olelelelele :rolleyes: [/qb]
/pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/laugh.gif ,po te masakroj une i pari!!

Nderro mendje moj vajze,greket nuk e meritojne asnje fjale te mire,asnje justifikim!!

Thjeshte ...Greket jane shuuuuuume te poshter,ndersa ne jemi shuuume te dobet!!

balforum

Primus registratum

Dakort qe disa shqiptare kane akoma shume rruge per tu kthyer nga majmuni ne njeri kete ta jape une me 100 firma por qe shteti kurve greqi ka pasur dhe ka nje politike shume te ndyre me ne ne rradhe te pare sepse do te mbuloj halet qe ka mashtruar me historine por edhe me kombesite e tjera kerkon qe te kete nje superioritet te padiskutushem sepse fatkeqesisht kisha e tyre orthodoxe nuk eshte me shume tolerante se xhamia e Bin Ladenit.Kerkojne me hir dhe pahir te greqizojne cdo gje dhe nga kjo vjen mostoleranca ne cdo fushe te jetes ,sepse qe te jesh superior ne rradhe te pare duhet qe ti nenshtrosh ekonomikisht,te le pa dokumenta qe mos te kalosh kufirin per festa dhe shpenzon lekun grek ne shtepin tende,te ben te ndihesh keq qe te ndryshosh emrin dhe kombesine etj te ndyra si keto.
Ah mor djema greqia eshte kurve kaq e madhe sa e gjith evropa bashke nuk ja kalon dote.

exp-s

Primus registratum

e di si thone per greqine:
qe eshte nusja e Perendimit dhe K.U.R.V.A e Lindjes
pak a shume
te me falni per fjalorin po nuk kam ci bej!
eshte shprehje !

keraun

Primus registratum

o djema ne kete teme une skam çfar te shkruaj ,jemi bere per te qare hallin ,ore une kam nje mendi!!!te gjtha problemet shqiptare mund te zgjidhen vetem me nje SAKRIFICE (pavaresine) i kerkojme amerikes te jemi shtetti i 52te i federates se tyre ,pastaj i rregullojme greke e serbe e bullgare :tipsy: si mendoni?apo ja ngjesha kot....

Albert Zylyftari

Primus registratum

Po te mesojne amerikanet shqip edhe mund te behet kjo, se ke keq.
Ku kane aq pare amerikanet mor ti, te mbajne 3 milione shqiptare pa punuar.

keraun

Primus registratum

Fillimisht postuar nga YLLIS:
[qb] Po te mesojne amerikanet shqip edhe mund te behet kjo, se ke keq.
Ku kane aq pare amerikanet mor ti, te mbajne 3 milione shqiptare pa punuar. [/qb]
o yllis po une e thashe me nje sarkazem te hidhur vllai,un e bera si puna e ati muhabeti(per inat te sime vjerre do vete te fle me Millonan)problemi eshte se per te zgjidhur çeshtjet me greqine duhet ta detyrojme EUROPEN te bej presione greqis,lind pyetja qysh mund ta detyrojme eurogropen ti bej presion greqis, serbis ,.....duhet ti bejme presion europes :duhet bere politika e shkopit dhe karotes:,duke i treguar europes se po nuk zgjidhi problemin shqiptar do kete nje shtet te shteteve te bashkuara te amerikes brenda ne kontinentin europian...... qe do i sjell brobleme gjeostrategjike ekonomike etj etj etj....kjo nuk do te thote qe une kam te drejte apo eshte mendim i mir ...por veshte vetem nje mendim se do i sjell europes telashe dhe do detyrohet te na mbeshtes kundra grekeve.,,,,,,,,Tani per hir te seriozitetit dhe per hire te te mires se SHQIPERIS qeveria SHQIPTARE duhet te vere ligj lufte kunder greqis(siç e kane ata kunder neve dhe mund ta vene ne zbatim kur te duan) dhe te kunderveproj kunder çdo veprimi grek nda shqiptareve duke u bere te ditur grekerve dhe qeveris greke se ka zot palo hauri..... :mad:

Luftar

Primus registratum

Për mendimin tim o Kerauno vëllai, ja ke fut kot, nuk mbahet shtëpia me miell hua, ti duhet ta dish. A thua se amerikanët janë njerëz të mirë mo, t'ua bësh nënën janë! Nuk është zgjidhje ajo, një jetë, një histori të tërë vasalët e të tjerëve do jemi neve? Neve na duhet një Skënderbe i dytë, jo që të bëjmë luftë por të na udhëheqi, pra një njeri i zoti.
Kurse për mendimin tim, aq kohë sa neve të kemi marrdhënie të ngushta me grekët do jemi të humburit, sepse grekët kanë si veti kryesore pabesinë, kurse neve shqiptarët besën, fjalën e burrit, n.q.s e shkel atë për ne është turp (flas si veti themelore se ndoshta tani është "zbehur" pak), kurse për grekët që të mashtrosh e të gënjesh është zgjuarsi dhe që të mbash fjalën e dhënë për ata është budallallëk.
Fatkeqsisht si ata janë shumica në këtë botë dhe ne dalim gjithmonë "budallenjtë", por këta jemi ne, kjo është kultura jonë dhe nuk mendoj se është dicka për t'u vlerësuar keq, përkundrazi ...
Vecse neve duhet që të jemi të kujdesshëm me të tjerët që të mos na e hedhin.
Si përfundim, patëm fatin e keq që grekët janë të ngjiturit tonë (ngjitonët, komshinjtë). Dhe historia vazhdon dhe nganjëherë pësëritet n.q.s nga gabimet nuk nxjerr mësime.
Duhet patur shumë kujdes me ta ...

Admir

Forumium maestatis

Greku eshte si eshte, keshtu qe nuk me intereson ti vije ne ndihme per gabimet e tija. Me interesojne njerezit e vendit tim. Shqiptare! Mos shkoni ne Greqi dhe nuk ka kush t'ju keqtrajtoje. Sa do e veshtire te jete situata me mire eshte te zgjedhesh urine e skamjen sesa perbuzjen e grekut. Akoma ekziston mundesia e vendimit.

keraun

Primus registratum

luftetar,une e thash vete qe po shkruaj nje budallek ,por eshte provokim ajo qe shkruajta une ,nuk e kisha muhabetin qe na duan apo sna duan amerikanet problemi eshte ,qysh do ja bejme kesaj situate?dikush ketu ne AF qe ka lexuar shkrimet e mia mund te thote qe une mendjen e kam vetem per lufte.....por mos te harrojme dhe e kam shkruajtur nje here..(QE LUFTE ESHTE VAZHDIMI I POLITIKES ME MJETE TE TJERA)VON KLAUSETVIZ..greku po na mban ne fuqi ligjin e luftes dhe polika shqiptare thot, i kemi miq, greku na ben lufte ekonomike dhe ne i shesim ALBTELEKOMIN greku vret djemte e nenave, ne sbejme nje note proteste,greku nuk u ben dokumenta shqiptareve qe kur te plaken mos te kene pension,dhe atyre qe u a ka bere me emra fallco (VORIEPIRIOTEVE /pf/images/graemlins/wink.gif )dhe kur te vij mosha e pensionit do i thote po ty ste quajne SPIRO te quajne HASAN...edhe ai sdo marr pension ,e qeveri shqiptare nuk thote gje.!!.e si thua ti u duhet bere lufte qeneve?

exp-s

Primus registratum

keraun vellai
mo u nxeh se kshu ka qene edhe perpara me greket!
kete pune kane ata
po nuk kane cna bejne m te na hane!

Luftar

Primus registratum

E dija që s'do ma merrje për keq prandaj thashë që "ja ke fut kot", pastaj ti e kishe thënë dhe vetë.
"Lufta" më e mirë kundra grekëve është që të shkëputen marrdhëniet ekonomike, kur secili prej neve ta kuptojë këtë dhe "të luftojë" aq sa mundet atëherë e kemi fituar "luftën". Duke filluar nga njeriu i thjeshtë që nuk duhet të përdorë prodhime greke e deri tek politikanët që të mos bëjnë marveshje ekonomike me ta.

Edhe ti vetë duhet ta ndërrosh emrin, Keraun është emër grek. Ti ndoshta je nga Vlora dhe ke vënë emrin e malit, por shqiptarët atë mal e quajnë Vetëtima. Keravno=Vetëtimë, Rrufe

exp-s

Primus registratum

lufte,
malet quhen acroceraune me duket.
dhe me duket qe vijne nga latinishtja,
tung tung

keraun

Primus registratum

luftetar ,jo te keqen vellai nuk u nxeva per ato qe shkruajte ,besom.me keni keqkuptuar..ajo fjala qe thash qe te behemi shteti i 52te i amerikes dhe jo shteti i fundit i europes ishte nje budallallek i shkruajtur nga inati .... /pf/images/graemlins/wink.gif pastaj per emrin keraun ,eshte problemi se vertet jam nga vlora ,e kam provuar te hyje ne AF me emra te tjere por ishin te zene dhe u detyrova te hyje si keraun ..te me kuptosh /pf/images/graemlins/laugh.gif shpresoj te jemi kuptuar..tani per grekun te gjithe e dine ate vjershen(JAM SULLTAN MBRET I VERTET SHOKE TE TJERE SKAM NE JETE,GJAKETOR E ZEMER DERR NGA ;FRIKA;ME BEJNE NDER)frika djema vetem frika e bene grekun ta ule koken dhe te na respektoj,pse se ben me turkun ate qe ben me shqiptarin? apo i vete :shtate ver e nje azer: i thone nga anet tona,ketu ta kisha muhabetin