Gjykata: STOP Partise Islamike!

S6T6N6

Forumium maestatis
Gjykata: STOP Partise Islamike!

Sot gjykata e Tiranes rrezoi kerkesen e shtetasit shqiptar A.Shaqiri per krijimin e partise "memedheu" e bazuar ne islam. Ky i fundit deklaroi se do te apelonte kerkesen e tij dhe akuzoi shtetin per shkelje te te drejtave te qytetareve. Ju si mendoni? A eshte e nevojshme nje parti me baze fetare ne Shqiperi. A e ka rrezuar me te drejte gjykata kerkesen? A i ben dem vendit tone krijimi i nje partie ISLAMIKE, e theksoj.

Pres mendimet tuaja.

Boby

Primus registratum
Re: Gjykata: STOP Partise Islamike!

Me sa di une sipas kushtetutes se Shqiperise,feja eshte e ndare nga shteti.Krijimi i nje partie fetare do ndikonte ne punet e politikes dhe kjo do te ishte jashte ligjit.Sa per te drejtat e qytetareve une s'shoh ndonje pengese nga shteti.Cdo qytetar ka te drejten te besoj te ajo fe qe deshiron e ka te drejten te shkoj neper xhamira ose kisha pa i marre leje dikujt.Futja e fese ne politik per mendimin tim s'eshte e drejte sidomos ne kete periudhe qe po kalojme.

fjorent

Primus registratum

Edhe partine islamike kishim mangut. Pse nuk na mjaftonin mafiozet e tjere qe kemi zgjedhur ne parlament?

altinzaka

Primus registratum

thumbsup.gif
thumbsup.gif
thumbsup.gif
wave.gif

Prodigychild01

Primus registratum

Dy gjera:

1) Parine Islamike duhet ta lejojne te shpallet si Parti. Ne nje vend me 3 milion banore e 26 parti edhe nje parti me teper nuk ben ndonje ndryshim te madh.

2) Kam besim se populli Shqiptar nuk do ti japi kurre me shume se 0.1% kesaj parti ne zgjedhje duke e ditur fare mire se e ardhja e Shqiperise eshte me perendimin dhe jo me parti Islamike.

usastudent

Primus registratum

Une se kam idene se cfare ka qene ne statutin e asaj partie qe kane dashur te krijojne por mendoj se ktu nuk po behet fjale per preferenca personale.Nese pretendojme te jemi vend demokratik atehere nuk shoh pse te mos lejohet nje parti me nuanca Islame krahas partise demokristjane!!!
Si thoni ju mjeshtra?
Jam i bindur se partia qe qe nuk kaloi provimin ne gjykate do kete pasur ndonje pike qe nuk perputhet ose kundershton ndonje ligj,mirepo po shikoj se ktu po flitet me teper per preferenca personale e po lihen menjane diskutimet rreth ligjitimitetit te nje partie qe perfaqeson Muslimanet.

tushi

Valoris scriptorum

MEMEDHEU( NUK LEGALIZOHET

Tirane - Partia Memedheu nuk do te legalizohet. Ky eshte vendimi i marre dje nga gjykata e rrethit Tirane ne lidhje me kerkesen e paraqitur prane kesaj gjykate nga kryetari i kesaj partie, imami i Shkodres, Artan Shaqiri. Gjyqtarja Blerina Muca ka vendosur te mos jape aprovimin per krijimin Partise Memedheu pas verifikimeve te bera nga ana e gjykates. Pasi u kryen verifikimet e zakonshme per keto raste, rezultoi se te thirrurit ne gjykate, te cilet figuronin me emra dhe firma si anetare te partise, nuk e dinin se kush ishte kryetari i partise dhe as nuk e dinin se kush ishte programi i saj. Krijimi i kesaj partie u shoqerua nga vemendja e medias per vete cilesimin e saj nga media si parti islamike qe do t'i perkiste qendres se djathte. Kujtojme se ne programin e saj, kjo parti mbeshteste ekzistencen e nje shteti laik, por kerkonte te miratohej statusi i institucioneve fetare e klerikeve te larte, te kishte bashkeveprim te shtetit me bashkesite fetare, t'u jepeshin pronat ketyre bashkesive, si dhe te krijohej nje ministri e feve.

D.Malaj

S6T6N6

Forumium maestatis

Une vazhdoj ta shoh te drejte packa ideve qe ju keni dhene ktu brenda mosaprovimin e kerkeses per parti me baze ne islam. Jo se islami eshte i mire apo i keq pasi nuk me intereson fare si fakt por di qe ne jemi nje shtet ku ka me teper se nje besim fetar zyrtar dhe ne vartesi te ketij fakti ne Kushtetuten tone kemi zgjedhur te jemi shtet laik ku besimi eshte i lire dhe nuk eshte fare i perzier me politiken + qe fakti i dyte eshte qe zoti Shaqiri ka zgjedhur momentin me te keq per te bere kte zhurme e cila nuk i ben mire aspak vendin tone perballe aleateve tone natyrale BE dhe SHBA. Sa per partine Demokristiane jam i mendimit qe duhet te beje te qarte dhe publik kendveshtrimin e saj dhe lidhjet me fene.

Ahmed

Primus registratum

Gjatë ditës së djeshme, gjyqtarja Muça ka vendosur të hedhë poshtë kërkesën për legalizimin e “Mëmëdheu”-t

Gjykata refuzon legalizimin e partisë fetare “Mëmëdheu”

Shaqiri: Gjyqtarja na paragjykoi. Do të ndërrojmë listat dhe do të përsërisim kërkesën për legalizim

Ardita Hysa

TIRANË – Gjykata e Tiranës ka refuzuar dje, legalizimin e së vetmes parti me prejardhje fetare në vendin tonë, të quajtur “Mëmëdheu”. Duke i cilësuar të parregullta listat me anëtarët e “projekt-partisë” së re, gjyqtarja Blerina Muça e ka hedhur poshtë kërkesën e paraqitur më 14 shkurt të këtij viti nga Artan Shaqiri, për krijimin e partisë “Mëmëdheu”. Pasi i ka verifikuar nga ana ligjore listat me 500 anëtarët e “Mëmëdheut”, Muça ka vendosur edhe marrjen në pyetje të disave prej tyre. Dy dëshmitarët e parë, të pyetur në Gjykatën e Tiranës janë pasuar edhe nga pesë të tjerë, emra këta të përzgjedhur nga gjyqtarja Muça. Deklarimet e tyre para togave të zeza, nuk e bindën gjyqtaren të legalizonte një tjetër parti në vendin tonë, anëtarët e së cilës i përkasin besimit islam.
Anëtarët
Gjatë ditës së djeshme, nga gjyqtarja Blerina Muça janë marrë në pyetje pesë anëtarë nga lista prej 500 anëtarësh e partisë “Mëmëdheu”. Por edhe pas kësaj séance pyetjesh, gjyqtarja nuk është bindur, duke vendosur të rrëzojë kërkesën e Artan Shaqirit për të legalizuar partinë “Mëmëdheu”. Vetë gjyqtarja nuk ka komentuar gjatë vendimin e saj për rrëzimin e kërkesës së Shaqirit, por ka shprehur mosbesimin e saj për krijimin e kësaj partie. Ndërkaq, kryetari i partisë së palegalizuar, Artan Shaqiri, është shprehur se ky vendim ka ardhur për shkak të rivaliteteve politike.Ai ka shtuar se ka mbledhur 500 firma për krijimin e kësaj partie, që sipas tij ka në thelb besimin dhe drejtësinë. E megjithëse në qendër të partisë “Mëmëdheu” qëndron besimi islam, Shaqiri shprehet se është për një shtet laik dhe jofetar.
Reagimi
Kreu i partisë në ilegalitet, Artan Shaqiri shprehet për “Shekullin” se nuk është gjykata ajo që refuzon krijimin e kësaj partie, por politika. “Janë inate politike ato që penguan firmosjen e kërkesës për krijimin e partisë “Mëmëdheu”,-shton ai. “Gjyqtarja na ka paragjykuar, duke kërkuar lista të reja. Ne nuk do të heqim dorë nga krijimi i kësaj partie, por do të ripërsërisim kërkesën për legalizimin e “Mëmëdheut” në Gjykatën e Tiranës”,-pohon Shaqiri. Sipas tij, mësohet se janë ndërruar tashmë edhe listat e anëtarëve, dhe pritet që shumë shpejt të përsëritet kërkesa për legalizimin. “Partia jonë ka në program ato që partitë e tjera nuk kanë mundur t’i arrijnë ndonjëherë”,-përfundon ai.

“MËMËDHEU”
Ka në thelb besimin dhe drejtësinë
Është për shtet laik
Nuk ka financim fetar,
por kërkon të financohet si partitë e tjera.
Synon të arrijë atë që nuk e kanë arritur partitë e tjera politike
Dënon aktet terroriste në të gjithë botën
Krerët e kësaj partie nuk pranojnë karakterin fetar të “Mëmëdheut''

S6T6N6

Forumium maestatis

Or zoteri i nderuar se nuk di cfare krahasimi te bej... A do ja vije emrin cunit sot ne shekullin e 21 Abdullah apo Sulejman? Po keshtu eshte dhe ky muhabet ne kete moment kur bota po vlon nga sulmet kamikaze, ku per kete gje akuzohen fondamentalistet islam ky njeri merr nje iniciative kamikaze...

AsiaN

Primus registratum

Fillimisht postuar nga S6T6N6:
[qb] Or zoteri i nderuar se nuk di cfare krahasimi te bej... A do ja vije emrin cunit sot ne shekullin e 21 Abdullah apo Sulejman? Po keshtu eshte dhe ky muhabet ne kete moment kur bota po vlon nga sulmet kamikaze, ku per kete gje akuzohen fondamentalistet islam ky njeri merr nje iniciative kamikaze... [/qb]
perderisa ti do te mbash nje ID (nick) te ketille do te qendroje mundesia qe te quhen me emra te atille besimtaret...
ke te drejte qe ne ket shekull ti dhe shembelltyrat si puna juaj e kane me te lehte te shijojne "krimbin te grepi" e te bejne jete "trendy" ose me deshiren e vaget per te snobuar...sepse bota po vlon nga lufta ideologjike fetare...
<span style="font-weight: bold">djalli:ia kam friken atij njeriu qe me perkulet i mashtruar se une jam Zoti...ky njeri me kujton friken qe kam prej Zotit...une kam dhene lpremtimin se njeriu nuk eshte me i devotshem se une ne besim kundrejt Zotit...dhe per ata qe nuk jane karshi Zotit nuk kam kurrfare pergjegjsie...</span> <span style="font-weight: bold">por do bej cmos qe tu shtremberoje shpirtrat..</span>

AsiaN

Primus registratum

<span style="font-weight: bold">MBASE ESHTE THJESHT NJE TREGIM .I CITUAR NGA NJE I PANJOHUR, I DATUAR NE NJE FAQE FORUMI KU TE TERE KALOJME KOHEN ,E KU TE TERE SHPIKIM... E KU NUK MUND TE MERREN GJERAT SERIOZISHT..</span> ...MBASE ....MBASE....

Erolina

Primus registratum

O Zot frenoje Shqiperine!(!!!)
Dhe partia islamike na duhej!Une nuk e kuptoj dot nga u bene muslimane kaq te flakte shqiptaret(vecanerisht ata te veriut dhe te Kosoves) nderkohe qe islamizmi(i flamosuri) erdhi i detyruar ne vatrat shqiptare vetem para pak shekujsh. Mijera vjet historie dhe prejardhjeje hidhen poshte per te perqafuar kete fe qe drejperdrejt apo terthorazi e identifikon veten me prapambetjen dhe terrorzmin.
Jam shume e lumtur qe drejtesia ne Shqiperi tha fjalen e vet ne kete rast. Jemi shtet laik. Islamit le t'i behen elozhe ne Azi!

mostro

Putraku

STOP ISLAMIKEVE,STOP KATOLIKEVE dhe te gjithe sekteve fetare qe duan te fusin hundet vend e pa vend si dhe ne polotike.Feja e shqipetarit eshte shqipetaria.Le te besojme ne te madhin zot pa e ngaterruar me punet politike....
NJe gje nuk kuptoj se cfare roli do kryeje kjo parti islamike ne shqiperi?ne sherbim te kujt?tebesimtareve myslyman?pse keta besimtare nuk paskan te drejta ne shqiperi?
Mjafte me keto trashesira mesjetare,sepse me gjithe rrespektin qe kame per kete fe,eshte feja me e prapambetur qemund te egzistoj...
Te mos harrojme se vendet ku islami luan rolin paresor politik(arabet )po vdesin perbuken e gojes,dhe jo per faj te perendimit apo amerikes,po per faj te kreve perkates(te fese).
Njerezit me mashtrues,hipokrit,te pa bese,me djallin brenda jane populli arab,dhe miremengjes ta thone me urrejtje ne sy,ne zemer,....
jo nuk duhet te lejojme qe nje vend si i yni te mbulohet nga kshu lloj ngjyrash politike...
pershendetje

Triumfi

Primus registratum

<span style="font-weight: bold">Erolina: per te perqafuar kete fe qe drejperdrejt apo terthorazi e identifikon veten me prapambetjen dhe terrorzmin. </span>

KUJDES!!!

<span style="font-weight: bold">Jam shume e lumtur qe drejtesia ne Shqiperi</span>
&quot;Drejtesia ne Shqiperi&quot; LOL

<span style="font-weight: bold">Putraku: Te mos harrojme se vendet ku islami luan rolin paresor politik(arabet )po vdesin perbuken e gojes,dhe jo per faj te perendimit apo amerikes,po per faj te kreve perkates ..</span>

Dy gjera ke deshmu: Ose MLLEFIN IDIOT, ose INJORANCEN! Gadishulli arabik eshte nga vendet me te pasura ne bote!!! Te mos harrosh edhe ti, se ne vendet ku nuk vepron ISLAMI, eshte shoqeria me e degjeneruar!! Sa per dijeni, AKOMA ne asnje vend nuk vepron ISLAMI sic duhet, se po veproi, ISLAMI do nenshtroi BOTEN, bashke me shqiperine tende!!

S'keni faj more njerez, se keni pasur 50 vite me rradhe komunizmin me te eger ne bote, e tash predikoni ateizmin po ashtu me te egur ne bote!! TURP sa shoqeri e pabalancueshme!!!!

Triumfi

Primus registratum

Dicka dua t'ua them: Kam kuptuar dicka, qe per mua paraqet nje fenomen shume te cuditshem!!! <span style="font-weight: bold">Ju as patriot nuk jeni, e as fetar, ndersa jeni ekstrem te tmerrshem e perbuzes per cdo gje qe nuk ju pelqen. Ne vecanti, cdo fjale ne cdo cep te AF-s, qe mund te shihej emri ISLAM, ju beni c'mos e me marrezisht per ta deformuar e luftuar!!</span>

^_^

Primus registratum

Del dikush e hedh ca bomba tymese ne nje situate ku ajri duhet te jet i paster e shikimi i kthjellet, Parti Islamike mah Bombe Tymese i ka kembet ne vend tjeter nuk i ka ne Islam, tjeter kush eshte mbas , mendimi im ky, sepse nese ishte per te krijuar nje parti te tille vite me pare ishte momenti me i mire , kur mbeshtetej edhe nga shteti dhe i kishte krahet ca si te ngrohta edhe si levizje, po sot dita me aleancat qe po zhvillohen kjo parti per mu eshte bombe tymese, edhe mire bene qe nuk e aprovuan ne gjykate, jo sepse kam ndonje gje kunder kesaj apo asaj feje absolutisht jam vete musliman, por nuk e shikoj te arsyeshme ngritjen e nje partie me baza fetare, ka kulte feja te cilat duhen rrespetuar dhe do te rrespektohen, po parti, nuk e imagjinoj se kush eshte synimi i nje partie fetare, i vetmi qellim ndoshta te marri ca leke, ca sponsora, pra ceshtje fitimesh.