Gjuetia e Rishtarëve

^^MIA^^

Forumium maestatis
Re: Gjuetia e Rishtarëve

e thot mo zog e thot,po sot spo njifen njerezit ne realitet,e jo mo ne virtualitet..

zog

Primus registratum

varet pastaj se çfare quan ti njohje ose per çfare do te njohesh keta. une jam duke fol per njohje ne INTELIGJENCE (dmth sa mend kan ne koke).
ndersa per parate ne banke, bukurite e grave ose shtepise, mosha, fiziku, puçrat ose rrudhat, etj. kuptohet qe njohja virtuale nuk mjafton.

megjithse edhe tek keto kriteret e "dores s'dyte" per disa, ndersa per te tjere "t'dores s'pare", prap se prap, ai qe ka mend ja kalon atij pa mend.

q1kyt isha tyj thon ej cuc. dhe jo vetem per TY, ndryshe do ta kisha mesazhin t'mush me fjal banale n'privat /pf/images/graemlins/laugh.gif

i_own_u

Primus registratum

un jam me Polster ku thot JETA ESHT ALTROVE

pastaj jemi qe jemi zog... pse te mos tallim dhe trapin me Kosovar Maqedonas apo ku di un, qe vetem din te ofendojn, provokojn e te na ulin si Njerez...?

zog

Primus registratum

sepse ka them edhe gjera t'tjera me te quta me bo se tallja e trapit. pastaj kush tall tjeret tall veten thott poplli heroik albanez.

ps; ty duhet te t'ken bo ndojgjo kosovaret qe i ke kaq inat, ndryshe s'ka mundsi.

zog

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />

Oh...se harrova. C'do te thote 'Rishtareve'?

[/ QUOTE ]

vjen prej fjales RISHTAZ qe per rrenje ka RI (i ri, e re) do te thote ata/ose ajo gje qe sapovijne apo sapovjen.

i_own_u

Primus registratum

e vertet sme ka ec bizniesi me Kosovaret dhe me Maqedonasit... po kjo zdo te thot qe i kam inat perkundrazi ti mister zog me nje biznies sezonal kam te boj vetem me kto 2 rracat kam miq po kam dhe njerez qe si shikoj me sy

gjithsesi me kto qe sme ka ec bizniesi... krijova pershtypje qe me kishin frik se do i shker*heja grat po te me fusnin n'shpi... kte pershtypje krijova

dhe e kam thon dhe tjeter vend qe punoj me mir me Serb e Malazez se me Kosovar e Maqedonas

po kto skan te bojn hiç me ç'far diskutohet ne Forum... ku ngrihen KOsovaret Leshatani, Musolini, Runer apo dhe ai leshteriku miku jot Toli qe i duket vetja superior ne shkrim e te fusin dhe ne karakter duke te thon qe ti un e tjetri sjemi Shqipetar

un thjesht i kam permend nga iher te pysin maman se nga e kan preardhjen ja kaq...

^^MIA^^

Forumium maestatis

varet pastaj se çfare quan ti njohje ose per çfare do te njohesh keta. une jam duke fol per njohje ne INTELIGJENCE (dmth sa mend kan ne koke).
ndersa per parate ne banke, bukurite e grave ose shtepise, mosha, fiziku, puçrat ose rrudhat, etj. kuptohet qe njohja virtuale nuk mjafton.

megjithse edhe tek keto kriteret e "dores s'dyte" per disa, ndersa per te tjere "t'dores s'pare", prap se prap, ai qe ka mend ja kalon atij pa mend.

q1kyt isha tyj thon ej cuc. dhe jo vetem per TY, ndryshe do ta kisha mesazhin t'mush me fjal banale n'privat /pf/images/graemlins/laugh.gif

[/ QUOTE ]

Personalisht,smund te pretendoj te gjykoj te tjeret nga inteligjenca me ate cfare shkruajne ketu.Ka nga ata qe shkruajne shume pak dhe mund te jete edhe me 3 statuja per fitimin e konkursit te njohurive boterore ,ka dhe nga ata qe cfare shkruajne ketu jane dhe ne realitet ( sigurisht si perjashtova si rast),por ka dhe nga ata qe shkruajne ketu sikur dine ,dhe ne jete reale sjane vecse bukeshkale.

Zog,shaj po ta mbajti /pf/images/graemlins/laugh.gif

Al-Punk

Still here

Po e devijoni dhe kete teme si me shume te tjera. Ne forum nuk ka asgje ndaj Shqiptareve te Maqedonise apo te Kosoves. Bile AF ne themelim ka nisur me ndihmen e nje djali nga Tetova.
Ju siguroj se AF eshte me kombetar ne vetvete se ndonje forum qe ketej flet per Shqiptarine e andej mburr Janullatosin e te tjere.

Dukurite shoqerore si Muzika, Arti e kultura jane tjeter problem. Po shkruaj ne lidhje me temen e Muzikes Sllave qe eshte bere tmerr keto kohe dhe ka ankesa ndaj saj nga Shqiptare nga kufinjte e Kosoves apo Maqedonise. (Besoj nga kjo teme lindin dhe keto idete e distancimit)

Nese dikush (une si shqiptar kosove psh) do pelqeja muzike sllave ne Kosove apo Maqedoni atehere do ishte problem Kolonizimi Kulturor, rrjedhimisht do ishte antikombetare te degjohej, te flitej, te propogandohej. Nese ne jug te Shqiperise do nxitej muzika greke, do ishte serish Kolonizim Kulturor. Nese luhet muzike greke tek shqiptaret e Kosoves nuk eshte aspak nje dukuri kolonizimi pasi rreziku eshte shume i larget. E njejta gje dhe per muziken sllave ne Tirane. Ka pasur nje brez qe dikur e degjonin dhe kane nje fare nostalgjie! Asnje rrezik ndikimi kulturor per keq nuk ka.
Ne kete pike ju lutem mos u beni me fanatike se Papa. Kjo eshte per te sqaruar qe ketu nuk ka asnje grup antikosovare apo antishqiptar po nje llogjike te thjeshte ne gjykimin e gjerave!!

regele

Forumium maestatis

Jam dakord me Mandin! Nese dikush jeton me inferioritete kombetare dhe regjionale nuk duhet te kerkoje patjeter zgjidhjen ne tematiken e ketij forumi! Nuk kam vene kurre re tallje me shqiptaret e Kosoves, Maqedonise etj., apo me shqiptaret e krahinave te tjera! Eshte e vertete qe jane hapur rregullisht tema provokative qe me shune kane percare (apo persona te vecante qe ofendojne nga te dyja anet) por kjo nuk do te thote se kjo eshte fryma e forumit! Ne frymen kombetare te forumit keto debate jane lejuar per aq kohe sa eshte vene re se mund te diskutohet ne baza te shendosha morale dhe mendore! Sa here jane kaluar limitet e nje debati intelektual debate te tilla jane shuar!

Mesa kuptoj une, ketu behet fjale per klane te tjera (jo krahinore) dhe per keto klane une e kam dhene mendimin me lart! Me duket cudi se si kane kaq shume rendei keto klane, sjellja apo menyra e postimit te ketyre antareve! Seicili poston per veten dhe i ben vend vetes! Nese nuk ju pelqen dicka mund ta injoroni, ta kundershtoni me zgjuarsi e pjekuri ose té pranoni se nuk i beni balle rrymes!

Nuk besoj qe ndonjeri pret marrje masash ndaj klaneve apo personave te caktuar qe ata te rregullojne sjelljen apo menyren e postimit! Persa kohe qe i permbahen rregullave te forumit jane te lire te postojne!

Ky eshte mendimi im!

S

Scorpion

Guest

Persa kohe qe i permbahen rregullave te forumit jane te lire te postojne!

[/ QUOTE ]

/pf/images/graemlins/thumbsup.gif

Diddy19

Su@mi

E bukura asht qe ka nga ato qe mbrojne idene se "Forumi asht i lire, dhe secili ka te drejte te shkruje, nqs s'te pelqen dicka injoroje" dhe pastaj kur i takon te lexoje gjera qe nuk i pelqejne shkruajne "Kujt i plasi ajo cfare je ti, ca mendon ti etj etj." edhe kur postimi ne fjale s'ka te beje fare me personin e tyre.
Ksaj i thone "te hedhesh balte mbi balte" dhe "te shohesh 1, te mendosh 2 e te shkruash 3."

ameba

Forumium maestatis

Vinto nuk e di se si ndihesh ti por une personalisht kur shkoj te disa nen forume ketu dhe shof lloj "Idotesirash" si tituj temash (per te mos llogaritur permbajtjen e tyre!!!) me iken deshira per tu rikthyer ne ate nen forum per nje kohe te gjate...
Keshtuqe edhe teoria e Injorimit te posteve boshe dhe pa permbajtje sikur nuk para funksionon shume...

Ndoshta gjeja me e mire ketu brenda (ne AF-se.) do te ishte nje 'sitje' e imet e te gjithe regjistrimeve sepse ne kete komunite nuk jemi 12.000 vete, jemi shume me pak por me disa identitete secili.
Mandi mendojeni njehere kete si opsion kur te beni Update-n e Faqes!

Diddy19

Su@mi

Bugs, jam sh dakord me ty. Me dite te tana me rradhe nuk ke ku hedh syte.
Gjithsesi mendoj se asht e pamujtun te aplikosh ate "siten" qe thu ti. Dhe e di pse? Sepse asht gati e pamundur te thuash qe ky postim asht "i pranueshem, ka kuptim" ndersa ky tjetri " asht absurd ". Fundja kush me thote mu qe ajo qe shkruj une asht "OK" kurse ajo qe shkrun ti "idiotesi"? (bie fjala). Po sikur te jete e vertete e kunderta? (Lexo shprehjen ne fund te postimit tem, permbledh edhe ate qe du te them une).
Shpesh kur lexoj gjithe ato postime pa asnje fare lidhje logjike(e kam fjalen tek temat ma serioze, se tek ato te chit-chatit... /pf/images/graemlins/shrug.gif /pf/images/graemlins/shrug.gif) mendoj me vete : "Jam une idiote apo jane te tjeret te tille? Mos valle ajo qe une shkruj te tjereve i duket budallik njelloj sic me duken mua postimet e disave?"

Kjo per te tregu se perderisa bahet fjale per dicka relative nuk mund te vendosesh nje rregull, i cili pastaj do vleje per te gjithe. Filli qe ndan "normalen" nga "anormalja", te "pranueshmen" nga " e papranueshmja" asht tejet i holle. /pf/images/graemlins/shrug.gif Maksimumi qe mund te bahet, sipas meje, asht te studiohen rastet nje nga nje.

^^MIA^^

Forumium maestatis

E bukura asht qe ka nga ato qe mbrojne idene se "Forumi asht i lire, dhe secili ka te drejte te shkruje, nqs s'te pelqen dicka injoroje" dhe pastaj kur i takon te lexoje gjera qe nuk i pelqejne shkruajne "Kujt i plasi ajo cfare je ti, ca mendon ti etj etj." edhe kur postimi ne fjale s'ka te beje fare me personin e tyre.
Ksaj i thone "te hedhesh balte mbi balte" dhe "te shohesh 1, te mendosh 2 e te shkruash 3."

[/ QUOTE ]

Kur njeriu thote kujt ja ndjen se nga je ,apo se ca je,eshte sepse si intereson te di per personin ne fjale.Por kjo sdo te thote qe e tall ne sy te te tjereve,thjesht as te ben fare pershtypje nese dikush thote nga eshte dhe per kte ti qendron indiferente madje habitem pse duhet ditur nga jemi derisa jemi te gjithe nje kombesi,me duket komplet e panevojshme kjo gje ,dhe pikerisht kte gje kam shprehur.Dhe ne kete menyre shpreh mendimin tend per kte gje.
Une se di sa mendon ti 1 dhe shkruan 1 ,2 apo 3.Por personalisht mendoj dhe shkruaj ate cfare dua pa ndryshuar asnje presje te asaj qe mendoj.Dhe po te replikoj ne kete postim sepse e di mire per cfare e ke llafin dhe po te them gjithashtu,qe serish sma ndjen fare dhe cmendojne te tjeret edhe nese do isha une ajo qe do shkruaja qe jam nga Tirana ,kruja apo Dibra.

S

Scorpion

Guest

Eshte e lehte ti thuash dikujt qe mendimi i tij eshte i gabuar, por jo aq e thjeshte te ndertosh nje ceshtje bindese per te, qe edhe ai ta kuptoje se ku eshte ndryshimi midis mendimit te tij dhe mendimit tuaj. Mesoni e te mesohemi te bindemi e te pranojme atehere kur nje anetar qofte ne cdo nivel , i thjeshte antar, moderator, administrator, i ri, i vjeter, etj. ka te drejte. Duhet heshtur ndonjehere.

Mos harrojme se sa here qe marrim pjese ne nje diskutim, duhet te jemi te pergatitur qe te perballemi me njerez nga te cilet ke se cfare meson, ashtu sic do te perballesh edhe me nje njerez qe nuk kane as edukaten dhe as arsimin e duhur. Forumi mbledh shume njerez dhe keta njerez kategorizohen ne klasa pikerisht nga niveli i mendimit qe keta shprehin ne forum, dhe sa mire i njohin rregullat e AF-se. Mendjet e mbyllura utopike i acaron diversiteti i mendimeve ne nje diskutim. Ne nje forum me mijra anetare, eshte e natyrshme te lexosh nje mori mendimesh ne nje teme te caktuar. Diskutimi ne kete pike eshte shumengjyresh por jo te gjithe i pelqejne ngjyrat. Ka nga ata qe e shohin boten ne bardhe e zi, dhe reagojne keq kur perballen me nje larmi mendimesh.

Ndaj te jemi me tolerante e me konstruktive. /pf/images/graemlins/wave.gif

Diddy19

Su@mi

[/ QUOTE ]

Kur njeriu thote kujt ja ndjen se nga je ,apo se ca je,eshte sepse si intereson te di per personin ne fjale.Por kjo sdo te thote qe e tall ne sy te te tjereve,thjesht as te ben fare pershtypje nese dikush thote nga eshte dhe per kte ti qendron indiferente madje habitem pse duhet ditur nga jemi derisa jemi te gjithe nje kombesi,me duket komplet e panevojshme kjo gje ,dhe pikerisht kte gje kam shprehur.Dhe ne kete menyre shpreh mendimin tend per kte gje.
Une se di sa mendon ti 1 dhe shkruan 1 ,2 apo 3.Por personalisht mendoj dhe shkruaj ate cfare dua pa ndryshuar asnje presje te asaj qe mendoj.Dhe po te replikoj ne kete postim sepse e di mire per cfare e ke llafin dhe po te them gjithashtu,qe serish sma ndjen fare dhe cmendojne te tjeret edhe nese do isha une ajo qe do shkruaja qe jam nga Tirana ,kruja apo Dibra.

[/ QUOTE ]

Kush foli per tallje? Imagjino pak se si do behej sikur secili nga ne, ne lidhje me nje teme te caktuar apo me nje postim te caktuar te shpreheshim me : "kujt i plasi!" Sa here na takon te lexojme gjera aspak interesante, apo budalliqe te tjera? Ti vete thua : "Injoroje nqs nuk te pelqen". Ti nuk e njoron dot? Fakti qe jane te hapura 50 tema (bie fjala) s'do te thote qe medeomos ti duhet te shkruash tek te gjitha, aq me teper kur ajo qe ke per te thene ti s' eshte aspak interesante. Imagjino ti sikur une pas postimit tend te kisha shkruar ". Po kujt i plasi nese ty te plas apo jo" dhe ai qe do shkruante pas meje te thoshte te njejten gje per mua...Temat "shperfytyrohen" kur ne( edhe une) shkruajme edhe pse s'kemi asnje gje per te thene.
Dhe per tu kthyer tek puna e talljes qe permenda ne fillim, me ler te te them se asnjeri s'eshte ne gjendje te talle nje tjeter. Nqs njerit i kalon neper mend te talle nje tjeter, ne momentin qe mundohet ta beje, thjesht tregon veten, asgje me teper. Goca ne fjale me ate teme qe ka hapur tregon cektesine e saj, ti arrogancen tende, une...boh...intepretim i lire.
Gjithsesi, ti mendon se je e vetmja ketu qe nuk i intereson cfare thone te tjeret? Po pse, ajo qe shkruan ti na intereson neve? Holle holle asnjerit nuk i intereson asnje gje nga ajo cfare thone te tjeret, po shpesh bejme sikur interesohemi per te krijuar dialog. S'ka arsye te shkruash ne nje forum nese s'te intereson ASPAK cfare thone te tjeret.

zog

Primus registratum

mendoj se s'keni pse qaheni nga cilesia e shkrimit. aq me teper po ta keni kete preokupim te pare. forumet shqiptare jane shtuar aq shume sot, sa po te donit cilesi, po ta kishit nevoje kete, do te dinit edhe ta kerkonit ate.
ne nje forum si ky jo te gjithe kerkojne cilesine e shkrimit. qellimet jane te ndryshme.

sidhe ju qe qaheni per cilesi do te qe mire te jepnit ne radhe te pare shembullin vetjak per kete. na tregoni shkrimet tuaj e hajt ti krahasojme me ato qe ju quani pa cilesi.

un jam gati ta ngrejm nje komision te posaçem per ket eveniment. /pf/images/graemlins/laugh.gif

Diddy19

Su@mi

Cilsia dhe sasia per fat te keq nuk ecin asnjehere me hapa t'njete. Ka gjithmone nje trade-off mes te dyjave. /pf/images/graemlins/shrug.gif