Re: Gjakmarrja!
Gjakmarrja s ka te baje me kanunin, sepse personat qe jane te denuar nga gjakmarrja kanunit i dine vec emrin.
Gjakmarrja eshte nje fenomen i anarshise politiko -sociale ne shqiperi.
Para dy vjetesh, ne mes disa Interview me personat ne fjale, doli kjarte qe, ligjet nuk funksionojne, dhe se anarshia i ka hap rrug ketyre vrasjeve qe personalisht mund ti quaj ordinäre, ne emer te kanunit!
Nje shembull ne mes shume te tjeresh ishte nje familie e mbyllur mbrenda i jati me 3djemte e tij. djali/vellai i vogel 17vjec i kishte ngul thiken njerit qe ishte 33vjec.
Nje nga te ngujuarit thoshte:- Kam ken ne burg ne greqi se kam pas kalu kufinin pa vize, por s paska burg ma te veshtire se sa te burgosesh ne shtepine tande, e per cfare? e pse duhet ta denoj une Fajin e vellait tim? Pse duhet te vuajne femijte e mij dhe gruaja ime?
Me bindje te plote thoshte ai, ne s jemi te mbrojtur nga ligji, atij i intereson kjo anarshi...
Personalisht jam e bindur, qe, dhe ktu ne europe apo..., po te mos funksionoje ligji, njerezit do vepronin ne menyrat ma te cuditshme.
Prap jam disi skeptike sepse, populli vete perzgjedh politikanet tane.
Nje kendveshtrim me thote se, ka te beje ne radhe te pare me dobesite e vetvlersimin te mases.