Gjakderdhja e mishit te dhembeve

shkodranja si shpirt

Primus registratum
Gjakderdhja e mishit te dhembeve

Forconi kapilart.Mishi i bute i dhembeve qe gjakderdh shpesh mund te jete shenje e semundjes si pasoj e mungeses se disa elementeve ushqyse ne vecanti bioflavonoidit rutina,i cili ndihmon ne forcimin e eneve te gjakut perkatsisht kapilarve.Cka ndihmon?Perpiquni qe ne ushqim te kete sa me shum agrume-portokaj limonj e mandarina

Guest
Re: Gjakderdhja e mishit te dhembeve

po te pish leng frutash a mbrohesh ?
se une per vete si kam qef frutat dhe per ta kompesuar pi juice te ndryshme por vitaminat i ka brenda /pf/images/graemlins/smile.gif

alba

Primus registratum

Gjakderdhja.... Boh cfare emri i keni gjetur dhe ju. Kur lexova temen thashe c'kishte te bente me mjekesine. :eek: Gjakrrjedhja sikur do tingellonte me bukur ne mjekesi dhe apo jo?

ps. Nejse,tema gjithsesi eshte interesante.Kam patur te bej me gjakderdhje...ashtu gjakrrjedhje te tilla edhe vete. /pf/images/graemlins/wink.gif

Guest

si termi i par dh ei dyti sak kshu qe never mind go on with the POINT

Kur me Kafshon te Gervish

Primus registratum

PERGJIJGE PER KET TEM NUK KAM
PO DO KISHA DASHUR NJE KESHILL SE UN VUJA SHUM NGA GJAKDERDHJA E mishit te dhembeve sidomos ne periudhen e menstracioneve prandaj po patet nje keshill tjeter me ndihmoni /pf/images/graemlins/smile.gif /pf/images/graemlins/smile.gif

AnaBlue

Forumium maestatis

Ke pyetur dentistin? Mund te kesh acarim te mishrave te dhembeve qe acarohen me shume nga ndryshimet hormonale.

Diavolessa

Valoris scriptorum

Kur lan dhembet ne se del gjak, duhet te vazhdosh te lash dhembet perseri...Mund te kesh mishine dhembeve te enjtur dhe ne kete menyre kane mundesi te heqin te keqen e tyre e te kthehen ne normalitet. Kjo varet nga cdo person, nuk do te thote qe eshte mire, perkundrazi, por eshte dicka qe diagnozen mund ta jap vetem nje dentist.
Nuk duhet te frikesohesh se del gjak, sepse nga nje here ben mire.

Guest

Fillimisht postuar nga BATGIRL:
[qb] po te pish leng frutash a mbrohesh ?
se une per vete si kam qef frutat dhe per ta kompesuar pi juice te ndryshme por vitaminat i ka brenda /pf/images/graemlins/smile.gif [/qb]
te keshilloj ti shtrydhesh vete frutat dhe tu pish lengun.Pasi lengjet e gatmshme nuk kane sasine e njejte te vitaminave dhe efekti i tyre eshte i drejteperdrejte nese frutat jane te fresketa.

Primus registratum

Fillimisht postuar nga AnaBlue:
[qb] Ke pyetur dentistin? Mund te kesh acarim te mishrave te dhembeve qe acarohen me shume nga ndryshimet hormonale. [/qb]
AnaBlue ju falm...
i kam kto acarime me shum ne ndryshimin e kohes te mjeku kam qen dhe me ka dhen ape
kundra gjak derdhjes per nji koh me esh ndalur gjakderdhja pas njikohe filloj perseritet i njejti avaz te me rrjedhe gjak
prandaj nuk e di pse perseritet.
a nuk kan efekt ??

Primus registratum

Fillimisht postuar nga paperina:
[qb] Kur lan dhembet ne se del gjak, duhet te vazhdosh te lash dhembet perseri...Mund te kesh mishine dhembeve te enjtur dhe ne kete menyre kane mundesi te heqin te keqen e tyre e te kthehen ne normalitet. Kjo varet nga cdo person, nuk do te thote qe eshte mire, perkundrazi, por eshte dicka qe diagnozen mund ta jap vetem nje dentist.
Nuk duhet te frikesohesh se del gjak, sepse nga nje here ben mire. [/qb]
PO KAM FRIK SE MOS VJEN DERI TE NJI DEMTIM I MADH I DHEMBEVE
NGA GJAKDERDHJA E MADHE

Diavolessa

Valoris scriptorum

Macja, me qe ke kaq shume problem, pasi te kesh lare dhembet shperlaj me nje (Collutorio) S'di si i thone ne shqip /pf/images/graemlins/frown.gif
Ben mire, sepse ndal rrjedhjen e gjakut.
Ne se je ne Itali: Te keshilloj ..

Collutorio Froben ose Mentaldent. Jane vertete shume te mire.

AnaBlue

Forumium maestatis

Macja, kam lexuar diku qe mishrat e dhembeve leshojne gjak dhe kur ka mungese vitaminash. Pse nuk e provon te marresh nga nje multivitamine ne dite per disa muaj? Multivitamina nuk te ben keq por mire dhe po mos te influencoje ne mishrat e dhembeve. Gjithashtu, ke provuar te perdoresh furce dhembesh qe te jete shume e bute? Nje here me tha dentisti qe acarimi i mishrave te dhembeve vjen dhe nga krijimi i gurezave tek takimi i dhembeve me mishrat, pra mund te jete dhe dicka e tille.

arbi

Primus registratum

macja nqs je ne itali neo emoform eshte paste dhembesh specifike per gjakosjen e dhembeve dhe shih ne farmaci per furce e bute e laji edhe pse te gjakosen

Raif

Primus registratum

Kur kemi gjakderdhje te mishit te dhembeve, kjo do te thot se perveq tjerash personi ka probleme me imunitet (te dobet).

Gjakderdhja e till ndalet shume shpejt nese e pastrojme vendin e semur disa here ne dite me cajin e perfituem nga bima Bari Magari (Equisetum Arvense, Horsteal, Zinnkraut) dhe nese pihet 2 - 3 caja ne dite nga e njejta bime por edhe nga se paku dy caja (Barishumfletesh).

Primus registratum

JU FALIMDERIT (Peperina Ana Blue Arbi gjhithashtu dhe Mjwkut Popullor) per kshillen qe ma dhat sa per ato bimet qe me kshilloj mjeku popullor unse kam iden se cfar jan dhe si do i kerkoj nuk kam dhe aq imunitet te dobet qe te me shkaktoj gjkaderdhjen e dhembeve ndoshta esht dicka tjeter ju falim shum :angel: :angel:

Raif

Primus registratum

Fillimisht postuar nga mAcjA:
[qb] JU FALIMDERIT (Peperina Ana Blue Arbi gjhithashtu dhe Mjwkut Popullor) per kshillen qe ma dhat sa per ato bimet qe me kshilloj mjeku popullor unse kam iden se cfar jan dhe si do i kerkoj nuk kam dhe aq imunitet te dobet qe te me shkaktoj gjkaderdhjen e dhembeve ndoshta esht dicka tjeter ju falim shum :angel: :angel: [/qb]
Nese jeni e interesuar te ndalni gjakderdhjen e mishit te dhembeve (te eliminohet problemi) tani duhet te veproni sipas rekomandimit qe ju dhash.
Nese jeni e interesuar te dini, si vjen deri tek gjakderdhja e mishit te dhembeve, eshte tjetercka.

Primus registratum

EDDE dicka se harrova para dy vjetesh
ne pjesen e siperme mu thye nji dhemb perpara dhe e vendova dhe gjithmon ne te njejtin vend kam shum gjkaderdhje a thua dentisti kur ma ka venduar dhembin porcelan nuk e ka punuar me kujdes vendi
nji keshill ju lutem xhahxi mjek /pf/images/graemlins/frown.gif

Raif

Primus registratum

Fillimisht postuar nga mAcjA:
[qb] EDDE dicka se harrova para dy vjetesh
ne pjesen e siperme mu thye nji dhemb perpara dhe e vendova dhe gjithmon ne te njejtin vend kam shum gjkaderdhje a thua dentisti kur ma ka venduar dhembin porcelan nuk e ka punuar me kujdes vendi
nji keshill ju lutem xhahxi mjek /pf/images/graemlins/frown.gif [/qb]
Sipas pershkrimit tuaj, po. Kjo pune eshte leht te konstatohet: Shkoni tek dentisti dhe incizoni dhembin e ngjitur dy vjet me par.

Nese materjali i ngjitur si dhembe (pocelan thoni me ndoshta dicka tjeter) eshte shkaktar i infektimit te dhembit, duhet hjekur menjihere, e kete do te dij te konstaton dentisti i kualifikuar.
Dhe prap vazhdon rekomandimi im i meparshem.