Genjeshtrat....

• Thread starter Scorpion
  • Data e fillimit
S

Scorpion

Guest
Genjeshtrat....

Dobesia me e madhe e njeriut eshte genjeshtra , mungesa e sinqeritetit por une mendoj se nuk ka njeri ne bote ideal, nuk ka njeri qe nuk genjen por dikush genjen shume qe e ka bere ne vete nje shprehi te keqe e dikush genjen per ndonje arsye te veten per te ikur nga realiteti. Varet ne cfare situate eshte per ta arsyetuar veten dhe varet pse e ben dmth pse genjen. Genjeshtrat jane dhe eksistojne ne genet e cdo qenie humane/njerezore.

S

Scorpion

Guest
Re: Genjeshtrat....

Tani s eshte e thene qe s genjen njeri, po genjehet si nga i madh e i vogel, per ti shpetuar situatave, ka dhe ca qe genjejne ca si teper. etj...

migen 1

Primus registratum

Duhet bere dallimi midis atij qe genjen dhe atij qe mashtron duke genjyer, pasojat e ketij veprimi mund te jene te pariparueshme. Une pyes se cfare duhet bere me nje njeri qe genjen vazhdimisht dhe e ke ne familje, duke demtuar jo vetem veten por edhe pjestaret e tjere te familjes???
Ky eshte me te vertet problem dhe une nuk e di sesi mund te zgjidhet.

Gjithashtu dua te shtoj se, ketu ne Shqiperi ne disa biznese, per te mos thene tek te gjithe, genjeshtra eshte pjese e punes, duke filluar nga prezantimi i nje malli ne dyqan si mall cilesor pa patur fare cilesi, apo ne fallsifikime te te ardhurave per te mos paguar tatimet etj etj. Por me e keqja eshte kur quhesh i sukseshem nese je ne gjendje te mashtrosh klientet... dhe nese ti tregohesh i sinqerte ke planifikuar deshtimin... Keto perkufizime jo vetem gjejne vend ne shume raste por po kthehen ne moto.

arun

Primus registratum

genjeshtra eshte ajo pjese e pandryshushme e ligjerates qe te nxjerr nga situata ,

ky percaktim ka nje vlere te jashtezakonshem sidomos kur ndodhesh ne shqiperi........ne shqiperi njerzit te genjejne me nje natyralitet te pabesushem dhe nuk i dridhet as qerpiku dhe nuk i leviz as bebja e syrit ............

vetem kur eshte fjala per te genjyer njerzit ne shqiperi ja kalojne per nga aftesia edhe aktoreve me te shquar te hollivudit.........ne kete drejtim shkollat e aktoreve neper bote kane se cfare te mesojne nga realiteti i hidhur shqiptar i te genjyerit............

arun

Primus registratum

Fillimisht postuar nga gjkastrioti:
[qb] Nqs ndershmeria eshte virtyt i budallenjve, atehere si i bie te jete genjeshtra? [/qb]
ti me siguri qe jeton e shqiperi dhe me kujton nje batute famoze qe thote:

E DUA SHQIPERINE SE ATY ESHTE RRUMPALLE (te rrumpalla hyn edhe genjeshtra)

abs

nuk e di...

ne fakt po te jemi te sinqerte, shohim se genjejme shpeshhere ne dite, psh: kur dikush te pyet:- si je ? thua mir flmd, po ju? edhe pse ndoshta nuk je mire :shrug:

ndoshta per t ju shmangur pyetjeve? ose nga mungesa e kohes :rolleyes:

S

Scorpion

Guest

Genjeshtra sipas meje nuk ka shume kohe ajo sidoqofte e vogel apo e madhe ska rendesi i vjen koha e del ne shesh dhe pastaj ai qe genjen bie ne nje situate qesharake e te hidhur.Njerezit qe thone gjithmone te verteten jane te paket i pergezoj po siç ka nje fjale te urte ''Çdo e vertet nuk thuhet kudo'' se ndoshta ta imponon situata. Nejse ky eshte mendimi im.

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

Nuk e di per çfare genjeshtrash e keni fjalen ju por edhe me keto genjeshtra qe kepusim te gjithe ketu mes nesh secili nga ne arrin te jape nje pershtypje ose te kete nje ide "te genjeshtert" per nje person tjeter me te cilin bashkebisedon ne AF.
Ne fund te fundit s'me duket dhe aq keq. Rrofte genjeshtra

S

Scorpion

Guest

Femrat genjejne me shume, jane te pasigurta ne vetevete dhe ia kepusin. /pf/images/graemlins/laugh.gif

S

Scorpion

Guest

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
unfortunately, it's true...lol

[/ QUOTE ]

E di,e kam pesuar dhe mbajtur ne kurriz prej kesaj gjinie, sikur mbani djallin brenda /pf/images/graemlins/lol.gif

Odea

Primus registratum

hmmm...nuk e dija qe ishim ajo shishja ku u fut djalli. Ndosht duhet ta kishin specifikuar kur populli tha qe femra futi djallin ne shishe...te kishin thene ku ndodhet kjo shishja lol

S

Scorpion

Guest

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
hmmm...nuk e dija qe ishim ajo shishja ku u fut djalli. Ndosht duhet ta kishin specifikuar kur populli tha qe femra futi djallin ne shishe...te kishin thene ku ndodhet kjo shishja lol

[/ QUOTE ]

Ne xhep tim. /pf/images/graemlins/laugh.gif

S

Scorpion

Guest

Po e kam xhepin e shpuar e me ka humbur serish, ja nje genjeshter banale /pf/images/graemlins/tonguee.gif

Odea

Primus registratum

hahet po he...nga ata qe besojne gjithcka, patjeter! /pf/images/graemlins/smile.gif

S

Scorpion

Guest

Po te mos ekzistonte genjeshtra nuk do dallohej e verteta, po te mos ishte padrejtesia nuk do kuptohej drejtesia, po te mos ishte e shemtuara nuk do vleresohej bukuria, e keshtu me radhe, vazhdojne zinxhir shume nocione te tilla.
E megjithate kjo nuk do te thote qe duhet te genjejme patjeter, eshte lufte e vertete te kesh guxim te thuash perhere te verteten.
Genjeshtra eshte nje ves i shemtuar i cili duhet eleminuar sa me shpejt, por perderisa nuk e arrijme kete do te thote qe nuk jemi te persosur moralisht, na mungon guximi dhe e vetmja arme per te luftuar a mbrojtur na paraqitet genjeshtra, e cila ne shume momente na duket rrugezgjidhja e perkryer per te dale nga situata....

Ilektra

Primus registratum

Jo se jam ekspert ne kete fushe, por tani me ka rene ne dore nje liber me titull "Manuali i Genjeshtrave". Ne fillim te librit eshte nje fraze shume domethenese per mendimin tim, aq sa e kam vendosur si citat ne profilin tim.
Te dashur miq, ka dy lloj genjeshtrash te "bardha" e te "zeza". c'kuptim ka te bardha? po u jap nje shembull; mamaja i thote femijes se vogel, haje supen te keqen mami se do vije gogogli te ta marri! ajo po thote nje genjeshter por qellimi eshte i kundert, dmth i mire. Ose sa here jemi perballur me situata te veshtira? Dhe per te dale nga to shpesh na duhet te genjejme, kuptohet qe kjo nuk do zgjasi shume por per momentin ti je jashte asaj situate.
Per mua me e keqe eshte shpifja sesa genjeshtra, ose shprehur me sakte te thuash gjera te pa verteta per dike tjeter. apo te genjesh dike duke e prekur ate ne ndjenjat e saj/tij.
Nuk e di ne jam i qarte?