Gatim peshku.

assassino26

Primus registratum
Gatim peshku.

Neser,kam 1 dreke me rendesi.ne mes te tjerave do gatuaj peshk.PEshkun e kam shume te mire,levrek e kam zene vete.Mos me tregoni receta me te skuqme e tave se ashu di vete.Dua 1 recete shume speciale,por njekohesisht edhe jo shume te nderlikuar sepse dreka neser eshte vertete speciale.
Please qefliet dhe qeflite e gatimit te peshkut te me ndihmojne.Sot ama,se der ne darke jam masnej majini per vete recetat se po i fus tave te thjeshte me qepe ose me patate,po sme kthyet pergjigje.

Dolores

Primus registratum
Re: Gatim peshku.

Po gatuaje thjesht: pergatit nji leng me limon, vaj ulluri, hurdher, piper kripe dhe marino peshkun. Viri ne tave me feta domateje, dafine dhe feta portokalleje persiper dhe piqe ne temperature te ulet ne lengun qe e marinove me lart. Shoqeroje me sallate jeshile me panxhare ose dhe sallate patateje me limon.

darli

Primus registratum

Lum si ti qe e paske zene vet'
Une do te keshilloja ta piqje ne zgare sepse e para s'do yndyre dhe e dyta shija e vertete e peshkut provohet nga zgara dhe aq me mire qe eshte i fresket. Ne momentin qe eshte i pjekur dhe i nxehte pa e hequr nga zgara shuaje me vere te bardhe.Mund ta shoqerosh me sallate karrotash te grire me uthull dhe hudher,feta panxhari te kuq te zier dhe patjeter me limon.
Ju befte mire.

TEDI

Valoris scriptorum

Peshko un ta kom dhon i recete si ta gatush ... Boje Levrek Siciliana ose beje te thjeshte me Krype . por do harxhosh shume kripe ta mbulosh tere peshkun ne kripe ...

Dolores

Primus registratum

Po ca ndodhi mer Peshkatari s na tregove..si vajti dreka a darka e gatimit te peshkut? Se s na the as faliminderit qe tu pergjigjem me lart /pf/images/graemlins/tongue.gif

assassino26

Primus registratum

Terezi,ke te drejte.
Duhet te kisha thene flm,por me mire vone se kurre.Dreka shkoi shkelqyeshem.
Ne fakt,peshkun e skuqa icik masnej me kripe e me piper e futa ne furre nja 15 min me gjalp.I hatashem fare doli.
Edhe here tjeter,kur shkruni receta,kini parasysh te tregoni afersisht edhe masat e gjerave qe duhen,ne menyre qe receta te jete e kuptueshme.S'po flas per mua se une jam guzhinier i shkelqyeshem vec te tjerave e sme duhen masat se i marr me mend /pf/images/graemlins/laugh.gif
Edhe 1 here faleminderit

true confidental

Forumium maestatis

Xhaxhi Peshkatari thanxxxx po deri sa te shkoje peshku ne Tirane i ka humb lezeti....un e preferoj ath kur i leviz akoma bishti /pf/images/graemlins/smile.gif

assassino26

Primus registratum

E po mire atehere...
Hajde me mua.Te enjten do iki per peshk.ME mer ne tel edhe leme takim te te mar me vete.Atje e ha te gjalle po e deshe

assassino26

Primus registratum

Tedo,mora mendt e tuja i here edhe gjynof...
gjithe ate peshk ja hudha qenit masnej /pf/images/graemlins/frown.gif Do ti as qeni se hate.
Tedi na se e merito :smash: :smash:

blendiys

Primus registratum

Kur u bo dhe Tedi guzhinjer...
Imagjinoni restorantin e ardhshem te Tedit,dhe me logo gratis per nje teke raki dhe ne sfond shkruhet:
Hani tek Tedi
Guzhine nderkombetare "at your own risc".
/pf/images/graemlins/tongue.gif

ezhderha

Primus registratum

Me ka marre malli per me hanger tave krapit si e bajne ne Shkoder...

Di ndokush ketu me e gatue?

TEDI

Valoris scriptorum

Blendo ti ke Honger prej Dores time . T Ka gjet gjo asiher tani kur t vish do t boj i gjo t papame t mos dalesh 1 jave ka shpia ...

Prodigychild01

Primus registratum

Une bera nje fileto salmoni per dreke dje.

E mbeshtolla ne leter alumini ne tave, i vura brenda feta limoni, portokalli, dhe lime. I vura ca copa gjalpi, kripe piper dhe dill weed te fresket.

E gatova ne furre per rreth 15 minuta. (varet nga madhesia dhe nga si e doni te gatuar. Une e kam qef qendren pak te gjalle.) /pf/images/graemlins/tongue.gif

Princesha

Primus registratum

Ted, nji jave mos me dal prej shpis?

Kaq keq te baka ushqimi qe ban ti? /pf/images/graemlins/laugh.gif

Bukuroshja

Primus registratum

Meret peshku dhe pastrohet.
Ne fillim i hiqen luspat edhe krahet i pritet edhe nje pjese e bishtit.
Pastaj pastrohet barku i peshkut. (ka raste qe peshku perbrenda barkut mund te kete veze, ato nuk hidhen poshte pasi ato mund te gatuhen edhe haen shume te shijshme)
Pasi keni kryer larjen e peshkut behet kriposja nga brenda dhe nga jashte sipas deshires.
Ne nje pjatence te hapur hidhet miell gruri i bardhe.
Meret peshku dhe lyhet nga te dyja anet me miell.
Ne nje tigan hidhet vaj dhe vihet ne zjarr.
Pasi eshte bere ngrohja e vajit hidhet peshku dhe skuqet ne te dyja anet.
Hiqen nga tigani vendoset ne nje pjatence te hapur.
Pasi vendosim peshkun ne nje pjatence, presim nje koker limoni, pastaj mbi peshkun e skuqur hedhim nje sasi vaj ulliri duke i shtuar edhe limon persiper sipas sasise se deshiruar.

:rolleyes:

ju befte mire.