Gabimi dhe lidhja jone me te.

arterie

Primus registratum

Pershendetje!
A gaboni dhe cila eshte menyra qe e kuptoni se keni gabuar?
A e pranoni gabimin perpara tjetrit dhe si?
Cila eshte llogjika qe ndicni ne percaktimin e gabimit?
A kane gabuar te tjeret me ju dhe si keni reaguar?
A jua falni gabimin te tjereve dhe a eshte ai momental,i perkohshem apo per pergjithmone?
Sa te paanshem jeni ne percaktimin e gabimit?
Keni bere ndryshime nga gabimet qe keni bere dhe a ka ndodhur e njejta gje me te tjeret qe e kane bere gabimin ne demin tuaj?

arterie

Primus registratum
Re: Gabimi dhe lidhja jone me te.

Do kisha shume deshire qe ne kete teme te ishim sa me shume te cilter. Eshte nje problem qe te bie te perballesh direkt ne mardheniet ne shoqerine tone. Kemi shume karakteristika qe jane te perbashketa por edhe shume individuale.
Te them te drejten une e gjej shume te veshtire ta pranoj gabimin edhe nese jam i ndergjegjshem ne vetvete qe ajo cfare ka ndodhur ka ardhur si pasoje e veprimeve te mija. Lere te shkoj edhe me thelle ne kerkimin e faljes qe eshte momenti me i veshtire kur perballesh me gabimin. Nga shoqeria jone shqiptare eshte nje tabu te kerkuarit falje dhe e pranimit te gabimit, keshtu qe edhe une jam ndikuar nga kjo. E gjej shume te fyese edhe kur tjetrin e shoh qe e kupton qe ka bere nje gabim ne demin tim dhe perseri vazhdon te kembengule ne te te tijen per te kunderten. Shpesh e shoh qe kjo vjen nga karakteriskat e shqiptareve per te mos e "ulur" veten ne pranimin e gabimit. Aq me pak eshte edhe te te kerkojne falje. Shoh qe nuk eshte edhe dicka e jashtezakonshme. Shume njerez kane filluar ta praktikojne ne njeten e perditshme dhe te thuejne ato rregulla te ngurta te pashkruara ne shoqerine tone. Asnjehere nuk gezoj per faktin se dikush me kerkoj falje sesa per faktin qe personi mori guximin dhe e tha. Une i vlersoj shume ata qe e pranojne gabimin kur e bejne ate dhe shpesh vetem qe personi e pranon une ndryshoj qendrim dhe marr persiper gjysmen e gabimit qe ndoshta ishte i teri i personit tjeter.
E solla kete teme sepse shume probleme dhe ngaterresa ne shoqerine tone nisin pikerisht nga mardheniet tona me gabimin.

abs

nuk e di...

`gabimi`im ne nje lidhje eshte se..., kur me thote `sa e mire je` i them me marrsh te keqen... :devil: e ai ç`orientohet, se din se si te sillet... /pf/images/graemlins/laugh.gif

por kam vendos te baj kthese... /pf/images/graemlins/wink.gif

---------------------

...,dashuroj si e çmendur si e marre,
oh sa do te doja...!

babi

Primus registratum

Gabojme edhe gabojme shume madje, perdite.

Ldhja jone me gabimin eshte e ndryshme gjate çdo gabimi. Kemi raste kur nuk e pranojme kurre gabimin, kemi raste kur na duket qe e kemi bere nje gje gabim edhe kur nuk eshte e tille.

Pra te gjithe e dime qe gabimi eshte njerezor, por mes njerezish gabimi gjykohet dhe jo vetem kaq por gjykohet ne aq lloje menyrash sa del komplet nga vetja.

Po perpiqem ta them pak me qarte. Ne bejme nje gabim, e kuptojme vete qe e kemi gabim dhe pergatitemi per menyren si do kerkojme falje, vihemi perballe njeriut qe do ti kerkojme falje dhe ai/ajo te pret me nje bresheri gjykimi sikur vete te jete qenia me e pagabueshme ne bote.

Eshte e veshtire te kerkosh falje ne keto kushte sepse instikti mbrojtes eshte me i fuqishem se ai fales.

Ndoshta prandaj gabojme me shume, sepse nuk arrijme te kuptojme mire sa sa gabim eshte nje gje e caktuar.

:book:

rexi-sexy

Primus registratum

edhe pse nuk me pelqen te kerkoj falje ka raste qe e bej.por me teper ne kerkimin e faljes per mua eshte domethenes fakti se cvlere ka personi qe un i kerkoj falje.ne kuptimin sesa eshte i disponueshem ta konsideroj personi kerkesen time per falje.

Erolina

Primus registratum

Pjesa me e veshtire eshte te pranojme se kemi gabuar vete. Personalisht krenaria nuk me le te gaboj shume e si rrjedhim, behet me e eger ne mundesine e pranimit te gabimit. Me dhe pa ndergjegje dhe deshire, me mire stermundoj veten time sesa te bej nje gabim qe do te shkaktonte pakenaqesi apo te tjera pasoja tek te tjeret. Por kur kjo me merret si detyrim dhe abuzohet me te, edhe nese me vone me kerkohet falej, ajo krenaria kryenece ngre koke dhe del ne siperfaqe e ma shtyp fare ate ndjenjen e dhembshurise dhe te faljes. Pastaj, sic permendet edhe me siper, varet kush te kerkon falje. Une nuk do te luaja te njejten loje me kerkuesin e faljes nese kuptoj se ajo behet vetem sa per te "lare" vetveten.
Gabimet dhe falja ndaj tyre varen edhe nga uni i brendshem i gjithsecilit. Une jam e ashper me vetveten. Me zor e fal ate, keshtu qe edhe te fal te tjeret e kam shume te veshtire, megjithese qe te jem "vajze e mire", duhet te gjej me shume guxim te fal.

gangsterja

Primus registratum

Pershendetje!
A gaboni dhe cila eshte menyra qe e kuptoni se keni gabuar?
A e pranoni gabimin perpara tjetrit dhe si?
Cila eshte llogjika qe ndicni ne percaktimin e gabimit?
A kane gabuar te tjeret me ju dhe si keni reaguar?
A jua falni gabimin te tjereve dhe a eshte ai momental,i perkohshem apo per pergjithmone?
Sa te paanshem jeni ne percaktimin e gabimit?
Keni bere ndryshime nga gabimet qe keni bere dhe a ka ndodhur e njejta gje me te tjeret qe e kane bere gabimin ne demin tuaj?
i kuptoj gabimet dhe perpiqem qe te marr mesime me ane te gabimit.Une mundohem qe te mos e ul veten para te tjereve sidomos kur nuk jane me te mire sesa une,shum veta kan gabuar ne lidhje me mua dhe perseri kane bere sikur nuk ka ndodhur asgje,un nuk ja kam vene veshin atyr gjerave ne fakt.I kuptoj gabimet dhe nderhyj tek gabimet e te tjereve duke i sqaruar.

mirdita

Papirus rex
Nese ke ber nje gabim at'her nese ai person te don at'her ai gabim falet ama nese ai person nuk te don at'her mbaron edhe lidhja me ate person

dr love

Locus omnem
Une nuk e pranoj kurre se kam gabuar...edhe pse te gabosh te sherben per te mesuar...thjeshte nuk i'a pranoj vetes

Hektor12

Locus omnem
Per mua rendesi ka te nxjerresh mesime nga gabimet, ka gabime per shembull qe sdo reshtja se beri dhe nuk ngopesha me to, thjesht gabime te bukura qe me pelqejne pa fund, mesime nxjerr se me ndihmojne per neser dita qe kam frike sot ...