Frika!!

eM

Paper Moon
Frika!!

Ka shume shkaqe te frikes!

Une tani nuk kam kohe po do ti kthehem perseri temes!
Promice!

eM

Kordelja

Valoris scriptorum
Re: Frika!!

FRIKAT jane komplekse personale qe kane rrenje te thella ne koshiencen tone me ose pa lidhje me dicka konkrete.Ne fakt ato nganjehere jane obsesive dhe kthehen ne manira ose fobira.Eshte nje liste e gjate shume me llojet e manirave dhe fobirave te shkaktuara nga mijera vogelima qe dikush mund edhe t'i quaje marrezi, por per te cilat te tjeret vuajne.Ka raste qe keto lloje frikash (ato kliniket) sjellin crregullime serioze per personin e ndikuar prej tyre dhe kura e vetme shte autosugjestioni ose ndihma klinike dhe pergjithesisht eshte evitimi i situatave qe stimulojne keto lloj frikash (manish, fobish).

Anasykaltra

Primus registratum

-Une i them gjithnje vetes qe nuk kam frike por e them kete sepse kam frike te kem frike!!!
-Gjeja qe me frikeson me shume eshte vetja ime, kam frike nga gjerat qe mund ti bej une asaj,me frikesojne idete e mia endrrat deshirat...kam frike!!!
Me derrmojne zhurmat e papritura ne mes te qetesise,ulerima e dikujt,zilja e telefonit,alarmi i nje makine,kercitja e deres hapja e saj,shiu ne xham kur jashte eshte nate dhoma ime e madhe vetmia...
-si ta mposht friken time???
Oty mos me hec me afer papritur se ma ngrive gjakun... :mad:

durrsakja

Primus registratum

Mos po behet gje fjale per fobite?
Kisha ndermend te hapja nje teme te vecante...

Lara une kam lexuar diku qe njeriu kur arrin ne te pesedhjetat fillon te mendoje me shume per vdekjen dhe te kete frike! Ne moshe me shkuar fillon gradualisht ta pranoje.

Sa per fobite, numerohen mbi 250 frika te ndryshme.

Phobia- rrjedh nga fjala Greke phobos (frike)-kjo fjale rrjedh nga emri Phobos qe ne mitologjine greke ishte perendia e frikes! /pf/images/graemlins/tongue.gif

Nder me te perhapurat jane agoraphobia, arachnophobia, claustrophobia, zoophobia etj.
Frojdi besonte se fobite jane rrjedhoje e deshirave seksuale te ndrydhura. John Locke tha qe eksperienca luftohet me eksperience.
Cfare fobish keni ju?

Une; thikat, gjaku, lartesite, hapesirat e ngushta e cdo kafshe qe zvarritet! /pf/images/graemlins/frown.gif

gjekec

Primus registratum

desha ta hapja die kte temen por pata frike se nuk do pergjigjej njeri. Zing perseri papermoon /pf/images/graemlins/laugh.gif :rolleyes:

Sa per temen mjafton ajo thenia e Nices; 3/4 e te keqiave te botes vjen nga frika. Secili ka frike te ndryshme, disa nuk kane fare bravo ju qofte :thumbsup: . Frika ime personale eshte mosegzistenca e Zotit.

eM

Paper Moon

Fillimisht postuar nga spaced out II:
[qb] desha ta hapja die kte temen por pata frike se nuk do pergjigjej njeri. Zing perseri papermoon /pf/images/graemlins/laugh.gif :rolleyes:

[/qb]
e gjete edhe ti nje lloj frike!
Ke frike se per cdo gje qe mendon te postosh une e kam postuar me para!

eM

gjekec

Primus registratum

Fillimisht postuar nga PaperMooN:
[qb]
Fillimisht postuar nga spaced out II:
[qb] desha ta hapja die kte temen por pata frike se nuk do pergjigjej njeri. Zing perseri papermoon /pf/images/graemlins/laugh.gif :rolleyes:

[/qb]
e gjete edhe ti nje lloj frike!
Ke frike se per cdo gje qe mendon te postosh une e kam postuar me para!

eM [/qb]
e ke gabim /pf/images/graemlins/laugh.gif :thumbsup:

shine*

Primus registratum

Mendoj se Durrsakja beri nje permbledhje shume te sakt.
Desha te diaj nese ka fobi qe zhduken, e kam fjalen kur arrin deri ne ate faze sa behet fobi, nuk besoj se zhduket me... nje frik "e thjesht" mund te mposhtet dhe gjithnje mundohem qe te behem e tille, te jem ne gjendje te mposht "frikat" e mia... Perveç frikerave te ndryshme qe kam ajo qe me shqeteson me shume e qe dua ta mposht sa me shpejt eshte frika ndaj NDRYSHIMIT.

abs

nuk e di...

Per shine ( pershendetje njeher /pf/images/graemlins/smile.gif )

Ndoshta duhet te kjartesosh mendimin nese Ndryshimi duhet ba ose ke deshire ta besh...

Ne te dy rastet shif dy anet e `medalies`...

Psh:

Cfare te pelqeu dhe cfare s te pelqeu ( ne te dy rastet)

Shembull do nderrosh banesen…ku banojshe me te tjere….

Ne banese me to me pelqeu ;
- Edhe pse banuam ne nje shtepi kisha hapsiren time (dhomen time) Kursimi
- Ne mes shoqerise ndjehesha e sigurt dhe merrja tips menjehere per cfare do vendimi…
S me pelqeu
- Rremuja + zhurma e herpashershme
- Wc dhe guzhina e papaster

Ne banesen e re me pelqen se;

- 1 ...
- 2...
- 3...

s me pelqen se;

- 1...
- 2...
- 3...

( ndoshta te ndihmon sadopak kjo menyre)...

---------------

i'll_wait_4_U_in_Heaven

Forumium praecox

Une kam patur frike erresiren /pf/images/graemlins/laugh.gif
Dhe si u kondicionua kjo frike tek une--> nga njeriu.

Une kam frike nga njeriu, nga poshtersirat qe ay mund te shkaktoje, nga injoranca qe ay posedon, nga menyra se si te nderlikon,

Tani kur gjendem vetem ne shtepi dhe dua te shkoj ne banjo /pf/images/graemlins/laugh.gif dritat jane te gjitha te fikura... Dhe mundohem te mos shoh ato sy te venger te erresires njeri qe jam mesuar te kem frike. Dhe nganjeher me duket sikur me thote edhe ne endrra

Mund te me shohesh ne sy ? dhe me duket sikur shoh ca sy te zinj qe me ndjellin, qajne, me deshirojn, kane aq shume dashuri dhe urrejtje njekohesisht.

Dhe une pergjigjem ne vetvete ...nganjeher duke i leshuar nje ulerime--> Cmon stare me, yes I wanna see those eyes hhhhhh Nganjeher perfundon duke iu versulur celesit te drites ne te mijtat e sekondit ndez driten. Nganjeher i shikoj ata sy dhe i them se e dua, kur jam akull per te ne brendesi. Nganjeher I just ignore it sepse jam pergjumesh dhe ashtu somnambulist futem edhe ne banje pa drita dhe bie ne krevat dhe fle. Por e di se ata sy akoma me shikojne edhe aty /pf/images/graemlins/laugh.gif

nike palkola

Primus registratum

Të mjerët at/a/o që kanë frikë! Pse të kihet frikë? Ajo që do të ndodhë do të ndodhë, pate e mos pate frikë! Ata që thonë e predikojn se duhet pasur frikë Zotin janë totalisht gabim! Zotin vetem duhet me e dashtë - duke dashur çdogjë!
At/o/a që jetojn me frikë, janë të vdekur ndër të gjallë! E helmojn jetën e tyre kot!

aMoku

Primus registratum

Frika lind me njeriun. Nqs do ta do ta quanim jeten Gjelle them se frika eshte piperi.

Admir

Forumium maestatis

Kam frike nga Dashuria, Ndarjet, Pabesite, Tradhetia, Genjeshtrat, Verberia, Aksidentet, Dhimbja, Mallkimet, Terroristet, Dembelizmit, Fanatiket, Maniaket, Diktatoret, Urise dhe Etjes. I druhem te gjithe forcave te cilat nuk mund ti perballoj.

Frika ime me madhe mbetet "Deshtimi i te qenit vetvetja".

Ndoshta "Frika ruan Vreshtin", ndoshta!

genti

Primus registratum

Disa ketu e shikojne "friken" si dobesi dhe kalojne deri ne paranoje.
Nje nga gjerat me me rendesi ne jete eshte gjetja e "ekujlibrit".
Dhe kur ke arritur kete nuk bie "viktime" i "frikes" apo edhe i "trimerise" se tepruar.

i'll_wait_4_U_in_Heaven

Forumium praecox

Fillimisht postuar nga xhinO:
[qb] Disa ketu e shikojne "friken" si dobesi dhe kalojne deri ne paranoje.
Nje nga gjerat me me rendesi ne jete eshte gjetja e "ekujlibrit".
Dhe kur ke arritur kete nuk bie "viktime" i "frikes" apo edhe i "trimerise" se tepruar. [/qb]
--frika ne paranoje /pf/images/graemlins/frown.gif ehhh po edhe aty vete ajo... po eshte e kondicionuar ama, dhe aspak
gjenetike (well, part of it yes). Po qe ta dish ti ne familjen time jane te tere brave..vetem un nuk di se nga dola /pf/images/graemlins/wink.gif

-Ekuilibri...po, ufff kur te del per hundesh ateher
..ooff u fryna vec me ler rehat se nuk pyes me...

-viktime ...bie qe cke me te rush se njerez/femra jemi dhe e di sa kollaj ta bejn vorrin madje prej mermeri.

-frikes dhe trimeris se tepruar...hmmm okay please papa don't preach. I have had enough already :eek: dhe trimeria jone eshte just right. Sorry we aren't superhuman...enough I am an angel /pf/images/graemlins/laugh.gif

abs

nuk e di...

Fillimisht postuar nga Everlast:
[qb] Kam frik se do m'fusin friken ca rob edhe s'do rri dot pa u kthyer kusurin. [/qb]
m vjen mire qe i jep kohe vehtes, s do me vinte mire sikur te heshtish /pf/images/graemlins/smile.gif

gezuar valentinon /pf/images/graemlins/smile.gif

---------------