Friedrich Nietzsche

renata

Forumium praecox
Friedrich Nietzsche

ECCE HOMO
Si behet njeriu ai qe eshte.
Friedrich Nietzsche

PO,E DI SE NGA KAM RRJEDHUR!
PORSI ZJARRI I PANGOPUR
SKUQEM E DIGJEM ME FURI.
DRITE BEHET GJITHCKA UNE NGAS,
QYMYR E HI GJITHCKA LE PAS.
ZJARR JAM UNE ME SIGURI.

renata

Forumium praecox
Re: Friedrich Nietzsche

Gabimi(pra besimi tek ideali)nuk eshte verberi,gabimi eshte pertaci.

renata

Forumium praecox

Cdo arritje,cdo hap perpara drejt njohjes eshte rrjedhoje e guximit,e ashpersise ndaj vetvetes,e pastertise ndaj vetvetes.

renata

Forumium praecox

Filozofia ime do te triumfoje nje dite,sepse deri me sot vetem e verteta eshte ndaluar sistematikisht.

renata

Forumium praecox

Fiqte bien nga pemet,ato jane te mire e te embel.Gjate renies lekura e tyre e kuqe,do te cahet.Une jam nje ere veriu per fiqte e pjekur.

renata

Forumium praecox

Mesuesin e shperblen keq,kur mbetesh gjithnje vetem dishepull i tij.E perse nuk doni ju te shkelni kuroren time?

ana karenina

Primus registratum

Une nisa te lexoj 'Udhetari dhe hija e tij' dhe isha shume kurioze por te them te drejten nuk me thote asgje :rolleyes:

Nje nga thenjet qe e kam vecuar:

'Nese ju deri tani keni besuar tek vlera superiore e jetes dhe tani ndiheni te zhgenjyer, mos duhet valle tani ta hidhni poshte me cmimin me te ulet?'

Nobis

Primus registratum

Se dija qe shkruante dhe poezi Niçja /pf/images/graemlins/frown.gif

mostro

Putraku

Afidenzih
buona notte
good night
bon ui
naten e mire
salem alekum
kombawa

mbarova per gjume...
sa per ket Nipçen qe ka shkrujt vetem traplliqe,te me falni por nuk kam se cfare te shtoj...Po te doni nai liber interesant" perralla te moçme shqiptare"..perralla ne lesh shendeti prej nesh...
notte a tutti

^^MIA^^

Forumium maestatis

Mbase per arrogance ,mbase per mendjemadhesi po une pervecse mendimit tim nuk filosofoj per asnje.Nuk me duket filosof Nice.nuk me pelqejne teorite e tij edhe pse i kam studiuar me detyrim ne shkolle.Njeriu i mendon gjerat sic i sheh,une flas e shkruaj per dicka qe shoh,per dicka qe vertete e besoj dhe jo per njerez paranojake qe nxjerrin konkluzione si parime jete.me duket sikur i veme jetes kufinj kur duam te zbulojme prapaskenat e veprimeve qe bejme.Nje liber i thjesht me mesazhin e tij brenda do te me pelqente me shume sesa nje filosof kryenec qe njeh fenomenet....