Forumi Shkodran

westside

Primus registratum
Forumi Shkodran

Mendova te hape kete teme per te diskutuar te gjitha nevojat dhe kerkesat qe mund te jene te domosdoshme per mbare-vajtjen e ketij forum.
Ketu do te diskutojme per vlerat e forumit dhe per kritikat qe mund te behen apo lavderimet per punen e moderatoreve apo dhe thjesht antareve te forumit per nje forum sa me koerent dhe percues te vertete te vlerave te kultures Shkodrane.Kerkoj te ndikoj per mire ne mentalitetin shkodrane dhe te nxjerr ne pah potencialin e vertete te tij.
Kjo teme hapet per nje diskutim te shendoshe per etiken e vertete te kultures.

samanta

Primus registratum
Re: Forumi Shkodran

Interesante si ide,por duhet qe te percakojme me saktesi se cfare duhet ndryshuar per mire kuptohet. :thumbsup: :wave:

westside

Primus registratum

Propozoj qe me kete teme te sjellim ne identitet etiken e vertete te kultures Shkodrane.
*Te ndryshojme menyren e te menduarit te deri tanishem,te ndryshojme mentalitetin qe nuk po tregohet i shendoshe per ezigjencat e kohes.
*Te japim ide per te ndertuar nje faqe me rapresentante te forumit shkodrane duke u bazuar ne vlerat kulturore Shkodrane.
*Te nxjerrim ne pah vlerat artistike te qytetit tone.
*Te integrohemi ne mendimin e lire dhe krijues/eksperimental te kohes.
Te ndryshojme nje imazh qe po merr qyteti jone ne nje me te mire,me me vlera edukative,sociale dhe qytetare.
Mirepres cdo kritike dhe ide dhe jam i gatshem per te punuar me secilin prej jush per nje aktivitet ose dhe ide konkrete.
Faleminderit!

westside

Primus registratum

Pikat per ndryshim po jua shtoj une por ama ne idete dhe vullnetin per ndryshim duhet te veprojme/punojme te gjithe se bashku.
I bej thirrje te gjithe atyre qe mendojne se kerkesa ime nuk do mund te plotesohet ne realitet se ndoshta nuk do jemi ne nje grup partiak po ama do te japim mendimin tone,do shfytezojme fjalen e lire per ndergjegjesim,dhe sa do pak do te jemi ne ajo pjese e brezit te ri Shkodrane qe do punoje per ndertimin e mentalitetit sa me koerent.

tushi

Valoris scriptorum

Craggy iher ne fillim ta pata ba nji bejte per at menyren e sjelljes po qe te kishte nje ndryshim kaq te shpejte s'ma kishte marr menja .Urime per ndryshimin per iniciativen dhe idete.Nuk e di sa kohe ke pa shkuar ne Shkoder po me ato shkrimet e para mu kriju pershtypja se ka disa kohe.Pa dash te kthehem prapa edhe une nuk i shoh me shume entuziazem indiferentizmin e rinise se sotme per Shkodren e gjithe Shqiperine.Kemi nje apati qe duhet luftuar bindshem po pa kaluar ne ekstrem duke krijuar sllogane kij parasysh ato te PPSH.Pra pjesa me e mire e temave ka nje perberje aspak interesante por pjesa me e mire e atyre qe shkruajne kane shume per te thene nqs do te thellohen per nje moment.Dhe mospjesmarrja e tyre vjen per mendimin tim si mosbesim i marrjes ne konsiderate te kontributit te tyre ne shoqeri.Nje shembull i ngjashem me votuesit.Pra duam s'duam ne ka ken asht dhe do te jete ajo shprehja TRI HISET E DHEUT SI BAGTIJA E NDREUT(Ismail Kadare)Me shpresen se ne bejme pjese ne ate hisen e katert them se nuk bajme keq sikur ta japim ndoj mendim njashtu si te vine. Kam pershtypjen se Shkodra asht qyteti ma realist ne gjithe Shqiperine persa i perket vleresimit ndaj politikes psh.Kjo mund te analizohet ma gjane po te doni.Keshtu qe afersisht edhe vleresimet do ti kemi te ngjashme besoj.

shkodrani80

Primus registratum

Craggy Rex !
Te pergezoj per hapjen e nje teme te tille e cila eshte shume pozitive per te gjithe shkodrant dhe shkodranet te cilet marrin pjese ne kete forum.

Tushin gjithashu e falenderoj qe gjithmon asht i gatshem per te dhan ide ne favor te temave esenciale.

Samantes per t'ja qartesu temen do t'ja thjeshtosha si ma poshte, me pytjet:

2. Cfare nuk te pelqen ne kete forum?
1. Cfare te pelqen ne kete forum..?.dhe..
2. Cfare mund te bejme me shum per kete forum?

Se shpejti do te jap dhe un mendimin tim per fytyren e vertete qe duhet te kete forumi i cili te paraqesin Shkodren tone te zemres ose SHKODERLOCEN, ashtu sic i ka hije!

shkodrani80

Primus registratum

E shof te arsyeshme ta rishfaq edhe njiher kte postim .

Fillimisht postuar nga Craggy ReX:
[qb] Propozoj qe me kete teme te sjellim ne identitet etiken e vertete te kultures Shkodrane.
*Te ndryshojme menyren e te menduarit te deri tanishem,te ndryshojme mentalitetin qe nuk po tregohet i shendoshe per ezigjencat e kohes.
*Te japim ide per te ndertuar nje faqe me rapresentante te forumit shkodrane duke u bazuar ne vlerat kulturore Shkodrane.
*Te nxjerrim ne pah vlerat artistike te qytetit tone.
*Te integrohemi ne mendimin e lire dhe krijues/eksperimental te kohes.
Te ndryshojme nje imazh qe po merr qyteti jone ne nje me te mire,me me vlera edukative,sociale dhe qytetare.
Mirepres cdo kritike dhe ide dhe jam i gatshem per te punuar me secilin prej jush per nje aktivitet ose dhe ide konkrete.
Faleminderit! [/qb]

leonora

Primus registratum

Per te shkruar per kete teme pa diskutim qe ka shume..... Do ju lutesha mos ta ngaterrojm kulturen dhe forumin Shkodrane me politiken se vertete eshte turp, ashtu sigurishte qe do ja ulim vleren keti qytet. Mendoj qe me politike jen ngopur te gjithe, ti leme ata dhe te hecim ne kembet tona.
Craggy ReX nuk besoj te kishte synim kte por thjeshte per te dhen vendin e duhur forumit Shkodrane.
Faleminderit per mirekuptimin!!

tushi

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga 82-shko:
[qb] Per te shkruar per kete teme pa diskutim qe ka shume..... Do ju lutesha mos ta ngaterrojm kulturen dhe forumin Shkodrane me politiken se vertete eshte turp, ashtu sigurishte qe do ja ulim vleren keti qytet. Mendoj qe me politike jen ngopur te gjithe, ti leme ata dhe te hecim ne kembet tona.

Craggy ReX nuk besoj te kishte synim kte por thjeshte per te dhen vendin e duhur forumit Shkodrane.
Faleminderit per mirekuptimin!! [/qb]
Ba me i pas kushtu pak vemendje pikave qe kishte marr Craggy qe s'asht e thane te jene te vetmet kishe pa edhe nje qe ban fjale per ndyshimin e mentalitetit.Nuk kam dyshim qe ka pas parasysh ate tendin.Se kta tip mentalitetesh na kan qu ne kete gjendje.Duhet te mbyten 20 e sa vete qe <njerezit> te kuptojne se perdite e me teper po keqsohen.Qfare kuptimi do te kishte evidentimi i vlerave kulturore etj kur nuk vihen ne funksion te permiresimit te gjendjes katastrofike qe ekziston.Ksaj i thone te bash si stuci kur sheh ndonje rrezik fut kryt ne ran.Po s'mund te diskutosh per kulture kur njerezit se din pse kane ardhe ne kete bote.Qa mund ti japin shoqnise perveç ndonje aktiviteti robotesk. Nqs ti e kishe fjalen per vendet ku ndodhemi ateher te jap te drejte.Psh une sedi kush jane partite ktu ku jetoj po ne Shqipni po.Pse?Se shpresoj qe nje dite te na jepet mundesia te kemi nje zgjidhje mes qendrimit ktu e kthimit.Pra nqs njerezit nuk ndergjegjesohen per rolin e tyre ne shoqeri(e kam fjalen ne te gjitha fushat)eshte e kote t'ju tregosh kulturen e te pareve.Do ta perdorish si zingjir ta varesh ne qafe.....

westside

Primus registratum

Ju falenderoj per diskutimet e deri tanshme te cilat mu duken shume konstruktive.
Ne rralle te pare e ndjej te domosdoshme te sqaroj pak kuptimin e ceshtjes se mentalitetit sepse shoh qe u morr pak ssi ashper.
Eshte e vertete qe nuk eshte aq koerent dhe i shendoshe sa duhet por ama ka nepermjet nesh ka mundesine te ndryshoje,te evuloje.
"Mentaliteti" eshte nje mendim qe nje shoqeri e caktuar konstaton dhe e merr si nje ideologji baze.Por sa me shume qe ne,brezi i ri i Shkodres dhe i tere Shqiperise,te gjallerojme aktivitetin tone ne shoqeri,sa me shume qe ne te krijome nje identitet personal te pregatitur nga ana edukative,kulturore dhe intelektuale,vete "mentaliteti" do te ndryshoje vetvetiu.Te kuptohemi,nuk do te zhduket por do te evuloje ne nje ideologji te shendoshe.
Evokova kulturen e te pareve tane vetem se mendoj se mund te na sherbejne si stimuj per zhvillim.
Mendoj se gjithkush qe e don metamorfozen e vendit tone per mire duhet te japi dhe kontributin e tij duke qene ai vete nje prijes i vlerave qytetare-intelektuale.
Nuk dua te lidh keto konstatimet e mija me politiken,nuk do te ishte aspak e hijshme per ne.Dhe pastaj ku i dihet,ndoshta ne nje te neserme njeri nga ne mund te beje pjese ne politike dhe do te jape kontributin e tij aty.Pra sic e shihni qellimi yne eshte sensibilizimi qe duhet te beje pjese ne secilin prej nesh.
Nuk duam qe te behemi nje zeri kunder pushtetareve por te edukojme berin tone dhe ate pasardhes me vlera te verteta.

leonora

Primus registratum

Fillimisht postuar nga tushi:
[qb]
[qb] Per te shkruar per kete teme pa diskutim qe ka shume..... Do ju lutesha mos ta ngaterrojm kulturen dhe forumin Shkodrane me politiken se vertete eshte turp, ashtu sigurishte qe do ja ulim vleren keti qytet. Mendoj qe me politike jen ngopur te gjithe, ti leme ata dhe te hecim ne kembet tona.

Ba me i pas kushtu pak vemendje pikave qe kishte marr Craggy qe s'asht e thane te jene te vetmet kishe pa edhe nje qe ban fjale per ndyshimin e mentalitetit.Nuk kam dyshim qe ka pas parasysh ate tendin.Se kta tip mentalitetesh na kan qu ne kete gjendje.Duhet te mbyten 20 e sa vete qe <njerezit> te kuptojne se perdite e me teper po keqsohen.Qfare kuptimi do te kishte evidentimi i vlerave kulturore etj kur nuk vihen ne funksion te permiresimit te gjendjes katastrofike qe ekziston.Ksaj i thone te bash si stuci kur sheh ndonje rrezik fut kryt ne ran.Po s'mund te diskutosh per kulture kur njerezit se din pse kane ardhe ne kete bote.Qa mund ti japin shoqnise perveç ndonje aktiviteti robotesk. Nqs ti e kishe fjalen per vendet ku ndodhemi ateher te jap te drejte.Psh une sedi kush jane partite ktu ku jetoj po ne Shqipni po.Pse?Se shpresoj qe nje dite te na jepet mundesia te kemi nje zgjidhje mes qendrimit ktu e kthimit.Pra nqs njerezit nuk ndergjegjesohen per rolin e tyre ne shoqeri(e kam fjalen ne te gjitha fushat)eshte e kote t'ju tregosh kulturen e te pareve.Do ta perdorish si zingjir ta varesh ne qafe..... [/qb]
Tush!
Me vjen keq qe nuk e paske kuptuar pergjigjen time, vetem kaq po te them.
Per ofendime nuk besoj te jete vendi ktu dhe nuk po them me shum.

stela thika

Primus registratum

Ne radhe te pare dua te them qe me pelqen kjo iniciative qe eshte marre nga craggy rex per te hapur kete teme, edhe pse ne fakt duke patur parasysh ato qe ka shkruajtur ne ca tema te tjera m'u desh pak kohe te vendosja te shkruaja dicka. Nejse.
Pikat qe ke radhitur ne postimin tend jane me se me vend dhe shpresoj qe me kalimin e kohes te terheqin vemendjen e te tjereve. Edhe pse, te them te drejten, kam pershtypjen qe jo shume vete do marrin pjese ne kete teme (sic ne fakt po ndodh).

Gjeja qe gjithmone me ka bezdisur dhe akoma me bezdis, eshte qe ne kete forum perdoren shume ofendime. Eshte dicka qe kam vene ne dukje dhe ne nje postim tjeter. Ne jemi ketu per te diskutuar si njerez normal dhe jo per te ofenduar njeri-tjetrin. Pa dashur te krijoj keqkuptime te metejshme, besoj qe Tushi ne kete teme nuk u shpreh dhe aq mire ndaj 82-shko. Ka menyra te ndryshme per te shpjeguar situata ose ide, pa patur nevoje te ofendohen anetaret, besoj. Dhe cdo njeri ka te drejte te shprehi ate qe ndjen te nevojshme. Nese 82-shko mendon qe politika duhet lene menjane dhe nuk duhet ngaterruar me kulturen, ok, respektoje mendimin e saj. Pastaj nese mendohet e kunderta, le te jepen fakte, per te cilat ia vlen p.sh. qe politika te mos lihet menjane. Ne kete menyre, personi tjeter mund dhe te ndryshoje mendim. Duke ofenduar nuk eshte se zgjidh ndonje pune te madhe.

Shpresoj qe forumi te marri nje pamje me pozitive, meqe eshte nje numer qe e deshiron kete ndryshim. Shpresoj qe anetaret te japin kontributin e tyre mbi tema qe ia vlen dhe jo mbi tema nga te cilat nuk mund te nxjerresh nje konkluzion te vlefshem.

westside

Primus registratum

Nejse mos ti marrim tani fjalet si ofendime.jam i sigurte qe Tushi nuk ka dashur te fyej ndonjerin,eshte shprehur pak me ton por une e kuptoj dhe duhet ta kuptoni dhe juve qe ajo cka ai ka dashur te shrehe ka qene deshire e tij per ndryshim,gje qe une e vleresoj shume.
Me behet qjefi qe jemi te gjithe ne nje mendje per pozitivizem dhe me kulture ne bashke-bisedim sepse duket qe hapat e pare po behen.
Une ju ftoj te gjitheve qe te shtojme idete apo dhe thjeshte konceptet dhe konstatimet.
Te sjellim ne jete imazhet e asaj per cfare po diskutojme.

samanta

Primus registratum

Fillimisht postuar nga PELBARDO:
[qb] Craggy Rex !
Te pergezoj per hapjen e nje teme te tille e cila eshte shume pozitive per te gjithe shkodrant dhe shkodranet te cilet marrin pjese ne kete forum.

Tushin gjithashu e falenderoj qe gjithmon asht i gatshem per te dhan ide ne favor te temave esenciale.

Samantes per t'ja qartesu temen do t'ja thjeshtosha si ma poshte, me pytjet:

2. Cfare nuk te pelqen ne kete forum?
1. Cfare te pelqen ne kete forum..?.dhe..
2. Cfare mund te bejme me shum per kete forum?

Se shpejti do te jap dhe un mendimin tim per fytyren e vertete qe duhet te kete forumi i cili te paraqesin Shkodren tone te zemres ose SHKODERLOCEN, ashtu sic i ka hije! [/qb]
Te falenderoj per qartesimin(megjithese s'ishte i nevojshem)
Cfare s'me pelqen fare eshte mungesa e vlerave te verteta.S'besoj se ka nevoje per komente.
Me pelqejne disa tema,por e verteta eshte se pak jane ku shkruan me deshire,sepse problemet personale nderthuren me ato shoqerore pra as mish,as peshk.
Te investoje secili ne temat me vlere,te jape mendime pa cenuar te tjeret e ketu i referohem shprehjeve qe jane te teperta e pa vlere.
Cdonjeri te gjeje veten,pra te mos kete monopole. :wave:

tushi

Valoris scriptorum

[qb]
[qb]

Ba me i pas kushtu pak vemendje pikave qe kishte marr Craggy qe s'asht e thane te jene te vetmet kishe pa edhe nje qe ban fjale per ndyshimin e mentalitetit.Nuk kam dyshim qe ka pas parasysh ate tendin.Se kta tip mentalitetesh na kan qu ne kete gjendje.Duhet te mbyten 20 e sa vete qe <njerezit> te kuptojne se perdite e me teper po keqsohen.Qfare kuptimi do te kishte evidentimi i vlerave kulturore etj kur nuk vihen ne funksion te permiresimit te gjendjes katastrofike qe ekziston.Ksaj i thone te bash si stuci kur sheh ndonje rrezik fut kryt ne ran.Po s'mund te diskutosh per kulture kur njerezit se din pse kane ardhe ne kete bote.Qa mund ti japin shoqnise perveç ndonje aktiviteti robotesk. Nqs ti e kishe fjalen per vendet ku ndodhemi ateher te jap te drejte.Psh une sedi kush jane partite ktu ku jetoj po ne Shqipni po.Pse?Se shpresoj qe nje dite te na jepet mundesia te kemi nje zgjidhje mes qendrimit ktu e kthimit.Pra nqs njerezit nuk ndergjegjesohen per rolin e tyre ne shoqeri(e kam fjalen ne te gjitha fushat)eshte e kote t'ju tregosh kulturen e te pareve.Do ta perdorish si zingjir ta varesh ne qafe..... [/qb]
Tush!
Me vjen keq qe nuk e paske kuptuar pergjigjen time, vetem kaq po te them.
Per ofendime nuk besoj te jete vendi ktu dhe nuk po them me shum. [/qb]
Me vjen keq po as ti nuk e paske kuptu pergjigjen teme.Besoj se gjithshka doni qe te jete ne funksion te permiresimit te gjendjes ne Shkoder.Kur thash per mentalitetin qe jo vetem m'shqeteson po m'frikson e ka pjesa ma e madhe e Shkodres.Psh organizohet nje tubim kunder nderprejes se dritave dalin 50 vete e ndonje kalimtare i shikon edhe me tallje.Ne vend qe te dalin i madh e i vogel duke e kuptu se asht diçka e perbashket. Pra nen petkun e ktyne shprehjeve te gatshme (mjaft me politike ) njerezit po paralizohen.U rriten te gjitha çmimet drita telefoni buka etj prap rrine si zogj gomarsh.Te gjithe e dime çfare pasojash do ti kishte sjelle secilit prej vendeve ku jetojme nji rritje si kjo.(E kam fjalen protesta etj)Une te mora ty si shembull po s'asht aspak personale e kane vllai motra baba shoket e mi nqs e konsideron si fyerje me vjen keq po nuk ishte qellimi im.Une mendoj se njekohesisht, mund te mjekohen plaget e sotme e te ndertohen strategji per te ardhmen.Por te bash plane afatgjata tu injoru realitetin jane <qiqrra ne hell>

westside

Primus registratum

[qb]Me vjen keq po as ti nuk e paske kuptu pergjigjen teme.Besoj se gjithshka doni qe te jete ne funksion te permiresimit te gjendjes ne Shkoder.Kur thash per mentalitetin qe jo vetem m'shqeteson po m'frikson e ka pjesa ma e madhe e Shkodres.Psh organizohet nje tubim kunder nderprejes se dritave dalin 50 vete e ndonje kalimtare i shikon edhe me tallje.Ne vend qe te dalin i madh e i vogel duke e kuptu se asht diçka e perbashket. Pra nen petkun e ktyne shprehjeve te gatshme (mjaft me politike ) njerezit po paralizohen.U rriten te gjitha çmimet drita telefoni buka etj prap rrine si zogj gomarsh.Te gjithe e dime çfare pasojash do ti kishte sjelle secilit prej vendeve ku jetojme nji rritje si kjo.(E kam fjalen protesta etj)Une te mora ty si shembull po s'asht aspak personale e kane vllai motra baba shoket e mi nqs e konsideron si fyerje me vjen keq po nuk ishte qellimi im.Une mendoj se njekohesisht, mund te mjekohen plaget e sotme e te ndertohen strategji per te ardhmen.Por te bash plane afatgjata tu injoru realitetin jane <qiqrra ne hell> [/qb]
Tushi ke plotesisht te drejte ne konstatimin tend.
Cdo njeri prej nesh duhet te analizoje me vemendje keto reagime qe jepen me fakte goditese te realitetit te perditshem qe dhe mund te hyje mbrenda normales nese dhe ne do te ishim aty por nga nje sy kritik dhe llogjik japin nje tjeter prove te dekadentizmit dhe percarjes.Te mos qenjes se forces per reagim te shendoshe.Te mos perkrahjes se ceshtjes jetike.Te alienizmit midis shoqerise sone.
E keni degjuar shperhjen qe tani ne demokraci njeriu me te tjeret jane te ndare dhe nuk shqetesohet kush per ty.
Kjo ka sjelle nje pasoje drastike ne shoqerine Shqipetare.
Njeriu per njeriun eshte bere ujk.
Disa elemente te edukates shoqerore jane injoruar dhe disa te tjera jane keqkuptuar nga shoqeria.
Kjo ka sjellur ne mohimin e vllait me vellane ose femijes me prindin per te mos shtuar lidhejt shoqerore te tjera po theksoj keto me te afertat.
Jo vetem paraja eshte bere nje elemant percares por edhe mendimi shoqerore qe i jep nje ndihmese percarjes.
Keni degjuar qe vriten per toke vellaj me vellane.
Kjo pra eshte dekadentizmi i shoqerise.
Cfare mund te bejme ne per kete shoqeri tani,ne kete periudhe?
Ndoshta asgje por ndoshta jo gjithcka eshte e humbur per brezin tjeter.
Duhet qe nje brez te sakrifikohet per te ndikuar tek tjetri dhe po nuk e beme ne,me thoni kush do ta beje?Vrasjet,degjenerimi dhe varferia e theksuar do te shkaterroje pak nga pak ate vend.
Prandaj une dhe cdonjeri prej jush duhet te ngreje zeri dhe te analizoje ne thellesi cdo aspekt te jetes qe nje te ardhme te afert vete ne ose me mundesisht femijet tane te jetojne nje jete persmarit.

Raptor

Primus registratum

Taman e the Cragy. "Homo homini lupus est". Taman asht njeriu ujk per njeriun. Sidomos ne kohen qe po jetojme.
Pergezime per temen.
SH10

tushi

Valoris scriptorum

Te dashur miq,

Shoqata "Te Rinjte per Integrim Shoqeror" ku aktualisht une jam kryetar organizon te shtunen me 13 mars, ne ora 10.00, tek auditori kryesor i Rektoratit te Universitetit te Shkodres nje seminar te hapur me teme: "Integrimi europian i vendit si ceshtje e te gjitheve. Realitete dhe sfida te se ardhmes". Ky aktivitet eshte shume i rendesishem per mua dhe do te kisha shume deshire qe ju te merrnit pjese.

Referuesit ne seminar jane si me poshte:
Mahir Hoti, Konsulli italian ne Shkoder Roberto Orlando, kryetari i bashkise Shkoder Artan Haxhi, Arben Malaj, Sokol Olldashi, Elke Tiel (profesoreshe gjermane e DAAD), Fatlum Nurja, kryetari i gjykates se krimeve te renda Sander Simoni, Isak Mustafa, Bledar Striniqi, Dorian Deltina.

Nese keni mundesi do tu lutesha gjithashtu qe ta komunikonit kete informacion tek personat qe mund te jene te interesuar.

Faleminderit,

Faithfully yours,
Dorian Deltina
Pra si po e shihni ka inisiativa edhe ne Shkoder.Ka njerez te ndergjegjshem dhe me deshiren e mire per ndyshim.Ju baj thirrje te gjithe atyne qe ndodhen ne Shkoder te marrin pjese ne kete takimin po edhe ne qe nuk e kemi mundesin te pakten ti mbeshtesim .Ti veme ne pune gjitha aftesite tona qe ata te mos ndihen te vetem ne kete beteje aspak te lehte çdo mbeshtetje eshte e mirepritur.Per ne qe jemi larg Shkodres e kemi per detyre te pakten me ide dhe alternativa me eksperiencen tone perendimore tu vime perkrah....

westside

Primus registratum

[qb] Te dashur miq,

Shoqata "Te Rinjte per Integrim Shoqeror" ku aktualisht une jam kryetar organizon te shtunen me 13 mars, ne ora 10.00, tek auditori kryesor i Rektoratit te Universitetit te Shkodres nje seminar te hapur me teme: "Integrimi europian i vendit si ceshtje e te gjitheve. Realitete dhe sfida te se ardhmes". Ky aktivitet eshte shume i rendesishem per mua dhe do te kisha shume deshire qe ju te merrnit pjese.

Referuesit ne seminar jane si me poshte:
Mahir Hoti, Konsulli italian ne Shkoder Roberto Orlando, kryetari i bashkise Shkoder Artan Haxhi, Arben Malaj, Sokol Olldashi, Elke Tiel (profesoreshe gjermane e DAAD), Fatlum Nurja, kryetari i gjykates se krimeve te renda Sander Simoni, Isak Mustafa, Bledar Striniqi, Dorian Deltina.

Nese keni mundesi do tu lutesha gjithashtu qe ta komunikonit kete informacion tek personat qe mund te jene te interesuar.

Faleminderit,

Faithfully yours,
Dorian Deltina
Pra si po e shihni ka inisiativa edhe ne Shkoder.Ka njerez te ndergjegjshem dhe me deshiren e mire per ndyshim.Ju baj thirrje te gjithe atyne qe ndodhen ne Shkoder te marrin pjese ne kete takimin po edhe ne qe nuk e kemi mundesin te pakten ti mbeshtesim .Ti veme ne pune gjitha aftesite tona qe ata te mos ndihen te vetem ne kete beteje aspak te lehte çdo mbeshtetje eshte e mirepritur.Per ne qe jemi larg Shkodres e kemi per detyre te pakten me ide dhe alternativa me eksperiencen tone perendimore tu vime perkrah.... [/qb]
Mendoj se kjo eshte nje pergjigje shume e mire e kerkesave tona ketu ne kete forum.
Me vjen mire qe ne Shkoder po organizohen te tilla seminare.Kjo sjell nje sensibilizim te metejshem ne jeten sociale te Shkodres dhe ezigjences per ndryshim.
"Integrimi europian i vendit si ceshtje e te gjitheve. Realitete dhe sfida te se ardhmes",eshte nje teme shume aktuale dhe nje analize e plote psikologjike per sa i perket kerkeses edukative dhe ideve qe mund te percjellin krijimin e nje ideologjie sociale me protagoniste vete ne(banoret e shkodres dhe kryesisht brezi i te rinjeve).
Do te jete nje ndihmese shume e madhe ne percaktmin e natyres se ndryshimit dhe rruges qe do duhet ndjekur.
Ftoj te gjithe ata qe ndodhen ne Shkoder qe te marrin pjese ne kete seminar dhe te japin kontributin e tyre ne idete qe do te jepen.
Kush do te marri pjese do mund te na japi nje panorame te asaj qe du te thuhet dhe si do veprohet.
Vertet Bravo Tushi! :thumbsup: