Formula 1: Hamilton fiton në garën për çmimin e madh të Singaporit

Albforumi

Primus registratum
Formula 1: Hamilton fiton në garën për çmimin e madh të Singaporit

luis-hamilton-singapore-267x300.jpg
Britaniku Luis Hamilton është fituesi i garës së 14-të kampionatit të sivjetmë në Formula 1, në çmimin e madh të Singaporit. </p>

Piloti i Meklaren Mercedes-it deri tek triumfi i dytë në këtë stinor, dhe të 11 në karrierë, e arriti për 1:56:06.337 dhe atë nën dritën e reflektorëve nëpër rrugët e Singaporit. Ai në cak arriti para vozitësit të Tojotas Tim Glok-it, derisa i treti në finish arriti fituesi i vitit të kaluar në këtë garë, Fernando Alonso i Reno-s.</p>

Pas startit të shkëlqyeshëm nga pol pozita Hamilton u gjend në udhëheqje të garës para Nik Rozberg-it dhe Fetel-it. </p>

Nga rrethi në rreth Hamilton dhe Fetel ndërroheshin si pronar të rrethit më të shpejtë. Fetel ishte vozitësi i parë që shkoi në boks, dhe këtë e bëri në rrethin e 18-të. Në të 21-të më herët se sa ishte parashikuar në pit stop hyri Hamilton, pasi që ekipi i Meklaren Mercedes-it vendosi që ta ndërrojë taktikën në rast se në shteg futet safety car, dhe pasi që konkurrentet kryesor, britanikët tashmë ishin në pit stop.</p>

Mbrojtësi i titullit të kampionit pas kthimit në garë prapë ishte në udhëheqje, dhe ekipi britanik kishte bërë shumë mirë që e kishte thirrur më herët në boks, pasi që në skenë doli safety car ashtu si e kishin parashikuar. Pas futjes së dytë në pit stop Hamilton përsëri u kthye si udhëheqës i garës, para Glok-it, Alonso-s, Fetel-it, Baton-it dhe Barikellos, dhe kjo renditje qëndroi deri në fund, derisa pikë në këtë garë arritën edhe Kovalainen dhe Kubica.</p>

Tri gara para fundit Baton gjendet në krye të plasmanit gjeneral me 84 pikë, 15 më shumë se Barikello, derisa i treti është Fetel me 59 pikë.</p>

Në konkurrencën e konstruktorëve Brawn GP është i pari më 153 pikë, ndërsa Red Bull është i dyti me 110,5. Gara tjetër e kampionatit te Formula 1 është në Japoni më 4 tetor në shtegun Suzuka.</p>

Rezultati i garës në Singapor:</p>

Luis Hamilton, Meklaren Mercedes 1:56:06.337
Timo Glok, Tojota + 9.634
Fernando Alonso, Reno + 16.624
Sebastijan Fetel, Red Bul + 20.261
Jasson Baton Brawn GP + 30.015
Rubens Barikello, Brawn GP + 31.858

Artikuj të ngjajshëm:Rubens Barrichello fiton Çmimin e Madh të Italisë në MonzaRaikonen fiton çmimin e madh të SPA-së në BelgjikëFormula 1, Hamilton më në fund i pari</p>
Ky artikull eshte marre nga: http://www.autolajme.com/?p=716. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://www.autolajme.com/?p=716