Flash shkon në telefonat smart

Flash shkon në telefonat smart

Tele.jpg

Një nga teknologjitë më të zakonshme për të shikuar video në një kompjuter do të jetë së shpejti në dispozicion për smartphones më të madhe.</p>

Software Flash është përdorur për të dhënë rreth 75% të video online dhe teknologji është kyçe që mbështet faqet e internetit të tilla si YouTube dhe Google Video.</p>

Deri tani, smartphones shumë dhe netbooks kanë përdorur një dritë versionin e programit, për shkak të pushtetit të kufizuar të përpunimit të pajisjeve.</p>

Software i ri ka për qëllim për të punuar si edhe në një smartphone si një PC desktop.</p>

Adobe, krijues i Flash, tha se duhet të jenë në dispozicion në më të lartë-celular fund në vitin 2010, edhe pse Apple iPhone do të vazhdojë të mos përdorni software.</p>

Apps lloj i pasur ne tani shohim që mbajti në PC-të tani do të vijnë për telefon, Ben Wood, drejtor i hulumtimeve celulare në firmë analist CCS Insajt, i tha BBC News.</p>

Ju do të jenë në gjendje që të kenë një shumë të stuff cool se web designers po vjen me.</p>

Bum Web</p>

Flash është një nga pjesët më të zakonshme të software të instaluar në kompjuter.</p>

Ajo është gjetur në rreth 98% e PC dhe pothuajse 75% e të gjithë online video është dorëzuar duke përdorur software, sipas Adobe.
Flash.jpg

Është kompetenca shërbime të tilla si BBC Copyright Logo dhe rreth 70% e web-bazuar video games.</p>

Megjithatë, deri tani, versioni i plotë i software nuk ka qenë në dispozicion në smartphones.</p>

Në vend të kësaj, përdoruesit e kanë pasur në përdorim Flash Lite, hoqi poshtë një version i software mediave se ka bërë të njëjtën kërkesat e kujtesës pajisjes apo procesor.</p>

Flash Lite është instaluar aktualisht në rreth 40% e të gjithë telefonave celularë të reja dhe do të vazhdojë të ofrohet më të ulët-celular fund, Adobe tha.</p>

Flash 10,1, si program të ri është i njohur, ishte zhvilluar sepse web-celular ishte lulëzon, tha zoti Wood.</p>

Përveç kësaj, ai tha, zhvilluesve dhe përdoruesve të kërkoi një përvojë në përputhje web nga PC desktop për smartphone.</p>

Ne jemi adresuar që duhet, tha Anup Muraka e Adobe.</p>

Vite më parë, shfletuar në telefonat zgjuar ishte pothuajse jo-ekzistente askush nuk ishte shqetësuar për përvojat desktop në telefonat, shtoi ai.</p>

Por një nivel të madh të aftësive është shtuar në këto pajisje në vitet e fundit dhe si rezultat që ka ndryshuar.</p>

Një raport i kohëve të fundit nga CCS Insajt parashikoi se deri në fund të vitit 2009 44% e përdoruesve të lëvizshëm do të shfrytëzojnë të dhënat e tyre nëpërmjet celular, telefonat janë të zgjuar ndërsa pritet që të japin llogari për rreth 17% të më shumë se një miliard celular dërguar gjatë vitit 2009, sipas parashikimeve .</p>

[Celulare] ka shkuar nga të qënit një mjet për të zë një pajisje shumë vizual që ju mbajnë në para jush, tha zoti Wood.</p>

Apple anomali</p>

Software i ri mbështet video-definicion të lartë dhe mund të përdoret gjithashtu me mjete prekje.</p>

Ajo është produkt i parë i madh i një nisme të njohur si Projekti i Hapur Screen, i cili synon të krijojë një platformë fleksibile media për filmat dhe lojrat që mund të kandidojë në çdo pajisje nga vendosur kutitë e lartë të telefonave celular.</p>

Qëllim i projektit është që të zhvillojnë softuer fleksibil që do të thotë zhvilluesve të vetëm të shkruani kodin herë, në vend se tweaking atë për platforma të ndryshme.</p>

Ky artikull eshte marre nga: http://teknologji.blog.al/?p=1353. Per me shume artikuj te ngjashem vizitoni: http://teknologji.blog.al/?p=1353