FLAMURI: Sa ka rëndesi për nje komb , dhe si mund të ndryshohet ai?

IRROM

Primus registratum
FLAMURI: Sa ka rëndesi për nje komb , dhe si mund të ndryshohet ai?

Vllëzër, kohëve të fundit ka filluar bji fushatë për të sqaruar pëzicionimet e Rugovës për ndryshimin e Flamurit, e shoh të arsyeshme që të debatohet për këtë temë , me qëllim që të grumbullojmë sa më shumë njohuri për këtë simbol Kombëtar dhe kush ka të drejtë ta mbrojë dhe kush ka të drejtë ta ndryshoj atë
Me respekt IBUC

bengu

Primus registratum
Re: FLAMURI: Sa ka rëndesi për nje komb , dhe si mund të ndryshohet ai?

Tema ekziston ne disa vende. Propozoj mbylljen e saj.

Diavolessa

Valoris scriptorum

Jane dur te pergjakura qe kane krijuar flamurin. Ndaj s'mund ta ndryshojne !

url]

bengu

Primus registratum

Paperina, po ty kush po ta ndryshon flamurin. Kosovaret per vete do te vendosin cilin flamur ta duan dhe fatkqesisht ti nuk ke cfare te besh ne lidhje me ate.
Shnet!

Diavolessa

Valoris scriptorum

Fillimisht postuar nga BENG:
[qb]Paperina, po ty kush po ta ndryshon flamurin. Kosovaret per vete do te vendosin cilin flamur ta duan dhe fatkqesisht ti nuk ke cfare te besh ne lidhje me ate.
Shnet![/qb]
Beng me vjen keq , sepse ne disa pergjigje sikur flet icik me nerva. Nuk thashe qe mua me ndryshon kush flamurin ! Thashe :

<span style="font-weight: bold">Jane dur te pergjakura qe kane krijuar flamurin. Ndaj s'mund ta ndryshojne !</span>

Kosovaret jane Kosovar <span style="font-weight: bold">por mbi te gjithe jane &quot;shqiptar&quot;</span> . Ne dac te pelqej ne dac mos flamuri eshte nje si per ata si per ne.

Kthjelloji icik idete pls dhe icik me emblesi ne fjalet qe thua s'do ishte keq, sepse sic paraqitesh &quot;te pakten me mua &quot; e dyta here!&quot; me vjen keq, por s'kam gje borxh lal!

bengu

Primus registratum

A thua me cfare te drejte po e permend ti gjakun e derdhur te kosovareve. Ata vdiqen per liri, per Kosove te pavarur dhe te bashkruar me Shqiperine, per flamur, per himn.
Rrjedhimi i gjerave ketu tregon se per te pasur nje Kosove te pavarur ben te sakrifikohen disa gjera. Mua nuk me intereson se cfare do te sakrifikojne kosovaret, por nje gje e di te sigurt. Me teper e kisha dashur Kosoven shtet i pavarur dhe i pranuar nga OKB, me nje flamur &quot;pak&quot; te ndryshem prej atij te Shqiperise se Kosova protektorat i OKB me flamurin e Kastriotit.
Duhet ti sqarojme punet, cfare duam dhe cfare mund te bejme.

p.s. as ti mu, as une ty nuk te kam borxh, por me ngadal me cinizmin dhe me editimet ne disa tema.

Diavolessa

Valoris scriptorum

Kur permenda duart e pergjakura flitej per Shqiperine tone. Kur u ngrit flamuri ne Vlore, por mendja juaj e politikes , se une s'merrem shume ju vloj icik me lart. S'dua te grindem me pune politikash gjithsecili e mendon sic din vete, te tjeret ja u le politikaneve.

Ps: Tani e vura qe teme egzistonte edhe diku tjeter ndaj kush ta mbylli le ta fshi pls &lt;img src=&quot;/pf/images/graemlins/smile.gif&quot; alt=&quot;&quot; /&gt; Flmnd.

Bye!

Ps: <span style="font-style: italic">p.s. as ti mu, as une ty nuk te kam borxh, por me ngadal me cinizmin dhe me editimet ne disa tema. </span>
Ne se ke ndonje problem , thuaj ne Pm (Gjithmone ne se deshiron. Ama s'te kam edituar kurre! Nejse bye bye.

Sejsej

Primus registratum

Znj Paperina;te pershendes.
Puna qendron se Beng nuk ka ashnje cinim mbi ty apo mbi ne shqiptaret.Por ajo qendron diku tjeter.Beng dhe disa te tjere nuk duan qe trojet tona shqiptare te bashkohen.Beng si i Maqedonise qe eshte e ka per esnaf Rugovnen dhe i pelqen politika e tij percarese.
Beng na thote se se nuk humbim asgje me nderrim flamuri etj etj.Per tipa si Beng nderrim i identitetit nuk eshte asgje.Po kush i tha Rugovnes se po te nderroj Flamurin Kosova do te behet e pamvarur,Rugovna dikur thosh se Kosova do te behej e pavarur vetem me paqe e jo me lufte por ja qe ajo fitoi vetem me lufte.
Betejat fitohen vetem me nje flamur dhe jo me dy apo 5 sic t'a ka enda ty o Beng.
Bota na pranon nje komb sic jemi e jo 5 te ndare neper shtetet fqinje.

Iliri

Primus registratum

Perderisa ti jepet mundesia vete popullit Kosovar per ta bere nje ndryshim te tille, nuk kam ndonje problem. Ata kane te drejte te zgjedhin vete se c'flamur apo c'hymn duan. Por nese kjo behet nga dy apo tre politikane, atehere do te ishte gabim. Le te votojne vete populli Kosovar dhe nese shumica duan flamur tjeter, le ti jepet.

IRROM

Primus registratum

Bukur shum !!!

Shum shpejt po duket se sa jemi ne të gatshëm që të biem pre e nji të shituri.Si ka mundësi që së paku ata të cilët kanë mundësi që të përdorin këtë forum të reagojnë në këtë mënyrë.Të nderuar ne jemi Shqipëtar dhe me ç'do çmim duhet ti mbrojmë simbolet tona kombëtare.Duke ruajtur simbolet kombëtare ne ruajm dhe identitetin tonë. Njiherit mendoj se &quot;Dështakut&quot; Rugovës , ti bëhet me dije se nuk guxon në asnji mënyr që të luaj me ato simbole. Ky është njiherit nji testim i thjesht i gadishmëris tonë.
Në historin e Shqipëris ka shumë figura të cilat kanë qenë të orjentuara gabim, por asnjiher nuk kanë shkuar kaq larg sa të kërkojnë ndryshimin e Flamurit dhe të Hymnit Kombëtar

&quot;Fantazia e mjeranit huton dhe mendje të turbullta&quot;

Prizreni

Primus registratum

Deshtakut RUGOVA?????!!!!!!!!!!!,Kam nderin te shkruaj kete emer me shkronja te medha,te babait te koherave tona,Politika e te cilit e solli deri ketu sot Kosoven tone te dashur Shqipetare,dhe vazhdon te heci perpara me hapa te sigurte drejte pavarsise,demokracise dhe modernizimit Evropian,kso koka te urta dhe te menqura dhe trima si Adem JASHARI lindin nenat shqipetare nje here ne 100 vite,Zoti e bekofte kete dhe tjetrit lavdi i qofte!
Sa i perkete FLAMURIT,populli shqipetare ka vetem nje flamur(Hymni nuk ka rendesi)ky popull gjithnje ka vdekur per kete flamur dhe eshte frymzuar me te gjat gjith lufterave,sidomos shqipetaret jashte kufijve te Shqiperise gjithmone e kane mbajtur ne zemer sepse shume here edhe nuk na kan lejuar ta shpalosim.Kosova patjeter duhet te bej nje ndryshim te vogel ne flamur nese don te behet shtet i pavarur por ai ndryshim do te jete simbolik,i perkohshem,dhe vetem qe te perfaqesoj Kosoven ne KB, kurse ne popull ky flamur do te ngelet gjithmone ashtu si eshte,Prandaj z.R U G O V A patjeter duhet te formoj komisionet qe do te konsultohen me popullin per variantin me te mire te flamurit i cili neser do te valoj se bashku pran flamurit te memes Shqiperi ne Kombet e Bashkuara. Kurse disa nga ju e keni tepruar me kritika ekstreme ndaj zotit Rugova,mjafte me se u bete bajate,ai nuk ka as nje te keqe sa gjylpera dhe ju mezi pritni dhe gjeni arsyen qe ti versuleni me etiketime te ndryshme,mbi te gjitha ate e don Kosova prandaj lereni te qete,perndryshe do te ju quaj xheloze qe nuk e keni ju nje burre shteti si ky.

Tasi

Primus registratum

Duhet ti sqarojme punet, cfare duam dhe cfare mund te bejme.
[/QB]
Jam plotesisht dakort kur thua keshtu.

Egzistojne dy rryma lidhur me statusin e Kosoves:

E para, perfaqsuar nga OKB qe thote ne fillim te formohen dhe konsolidohen institucionet dhe pastaj te percaktohet statusi i Kosoves

E dyta, e perfaqsuar nga nje grup tjeter qe mbron idene qe ne fillim te percaktohet statusi dhe pastaj te kalohet ne forcimin e institucioneve.

Te pozicionuar ka nga te dy krahet bile ca prej tyre edhe me inat ( insistojne per opsionin e tyre ) dhe e konsiderojne variantin tjeter si variant antishqiptar.
Une mendoj qe nuk duhet ngutur. E para gje e rendesishme e arritur ne Kosove eshte liria e kosovareve qe u arrit me shume mund, sakrifica dhe gjak. E theksoj me gjak e sakrifica.
Une nuk jam pergjidhje te pakonsultuara dhe te pa pjekura te cilat mund te na kushtojne shume.

Lufta e Kosoves na beri te dallojme kush jane miqte tane te vertete. Ky eshte rasti te pohoj qe eshte detyrim i aleancave qe çuan ne kete fitore ( Kosova e lire ) te degjojme edhe keshillat e tyre.
Veprimet e nje aneshme nepermjet institucioneve aktuale mund te prishnin pune nese behen per te fituar kapitale politike apo dicka tjeter.

Jane dy opsione per t`u marre ne konsiderate. Nuk eshte aspak e nevojshme te injorojme asnjerin nga opsionet, por te behen analiza te perfitimeve si ne aspektin pjesor ( Kosova ) ashtu edhe ne te pergjithshem. ( Shqiperi, Kosove, Cameri etj )

Zgjidhja per Kosoven nuk mund te jete e shkeputur nga trungu i zgjidhjes se çeshtjes kombetare.
Intergrimi i shqiptareve ndermjet tyre, kudo qe jane eshte njera nga deget me te rendesishme te kesaj çeshtje.
Zerat e ndryshem ( qe thellojne hendekun ) e çojne ujin nga mulliri qe nuk e do te miren e shqiptareve.

Beng,
une besoj qe ti kontribon ne sensin e duhur. Nuk ka asnje keqkuptim ndermjet meje dhe asaj qe ti poston. Sepse jemi ne debat, na takon te flasim dhe te debatojme. Do te biem dakort kur mendimet te na perputhen apo te perafrohen, kur jane ndryshe do kerkojme t`i argumentojme.

Flm, qe ke durimin dhe e lexon kete mesazh.

IRROM

Primus registratum

Të gjitha opsionet të cilat janë afruar për zgjidhjen e statusit të Kosovës, nuk janë gjë tjetër pos nji test që i bëhet Popullit të saj, se sa është i pjekur për të dalluar atë që është më afër realitetit. Them se këto opsione nuk janë të mira , dhe them se kanë dalë nga kuzhinat antishqiptare. Them kte , se më duket se opsioni më imirë do të ishte BASHKIMI I TË GJITHA TROJEVE SHQIPTARE NË NJI SHTET TË VETËM.
Dardani , bëni nji gabim shum të madh kur krahasoni figurën e Adem Jasharit me atë të dështakut. Nuk kam si qëllim që të analizoj dështakun , sepse po të merrem me te, e quaj kohë të dështuar , por ju kisha sygjeruar të shihni pak mbrapa nga e kaluara jo e largët.Dhe nuk kisha thën se hymni nuk ka rëndsi, por do të ishte mirë që të hiqen dy vargje.
&quot;Prej lufte vetëm ai largohet
që është i lindur tradhëtor&quot;
sepse me siguri dikujt &quot;Mjeranit të dështuar&quot; , i kujtojnë qëndrimin që ka mbajtur ndaj luftës heroike të UÇK ës

kastriot

Primus registratum

Fillimisht postuar nga paperina:
[qb]Jane dur te pergjakura qe kane krijuar flamurin. Ndaj s'mund ta ndryshojne !

url]
[/qb]
Flamurin e Shqiptarve nuk mund ta ndryshoje askush, qofshin keta deshtake te majte apo te djathte.
Kush kerkon te ndryshoje flamure ose te marri,te zgjedhi ose te krijoje flamure te tjere duhet se pari te deklaroje se NUK ESHTE SHQIPTAR.
Kjo vlen per Rugoven por edhe per te tjeret qe nuk jane prononcuar kunder lajthitjes(?) se tij.

Kastriot

kastriot

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Iliri:
[qb]Perderisa ti jepet mundesia vete popullit Kosovar per ta bere nje ndryshim te tille, nuk kam ndonje problem. Ata kane te drejte te zgjedhin vete se c'flamur apo c'hymn duan. Por nese kjo behet nga dy apo tre politikane, atehere do te ishte gabim. Le te votojne vete populli Kosovar dhe nese shumica duan flamur tjeter, le ti jepet.[/qb]
url]

Edhe une jam dakort qe sejcili te vendosi per simbolet e veta kombetare por ne qofte se SHQIPTARET ne Kosoves deshirojne simbole te tjera atehere duhet te deklarohen se pari se nuk jane SHQIPTARE.
Une vete nuk besoj ne asnje menyre qe nje pjese kaq vitale e popullit shqiptar sic jane SHQIPTARET ne Kosove do te mohonin vetvehten, do te mohonin perkatesine e tyre kombetare, do te mohonin KOMBIN e tyre SHQIPTAR.
Historia nuk i nje SHQIPTARET ne Kosoves si te tille, perkundrazi.
Mohimi i Flamurit eshte mohim i luftes gjigande te ShQIPTARVE ne pergjithsi dhe SHQIPTARVE ne Kosove ne vecanti.

Kastriot

Sejsej

Primus registratum

Bravo Kastriot!
Z RUGOVNA,nuk duhet te krahasohet me A Jasharin.
Kur A Jashari luftonte per liri e per flamur Ibro puthej me Milloshin dhe quante luflten e Ademit lufte terrorriste &lt;&lt;te pa-civilizueme&gt;&gt;, pasi ushteret serb ishin te <span style="font-style: italic">civilizuem ne menjen e Rugovnes</span> .Te mos anashkalojme temen; z Rugovna kurre nuk i ka hedhur nje tufe lulesh mbi varrin e Jasharit!.Si guxon Rugovna te marre iniciativen per nderrim simbolesh?.Per ate flamur eshte derdhur gjak shqiptari ne shekuj,sot ne si shqiptare vetem ai flamur na bashkon pasi jemi te ndare dhe shpresojme te bashkohemi.
Nje gje;-ne rast se ky flamur nderrohet ne do te ndahemi perjetesisht.!
Keshtu ne realizojme deshiren e fqinjve tane,te cilet nuk munden te na shfarosin ne shekuj,por ne shfarosim veten tone per nje 10-vjecar,e nga kush?,nga nje hipokrit e tradhetar te deklasuar.

Blue Gene

Primus registratum

E keqja nuk vjen nga ata qe duan Kosoven shtet te pavarur dhe mjetet per ta arritur ate, por vetem nga ata qe me ndryshime te simboleve kombtare kerkojne plasaritje te mbare kombit kudo ku jeton. Me konkretisht, kete e duan ata qe flasin shqip por kane krize identiteti, tipikisht jane familjet e perziera ku burri eshte shqiptar dhe gruaja GJENETIKISHT SERBE. Keta dhe femijet e tyre cirren se jane me Rugoven dhe simbolet jo shqiptare vetem sepse nuk durojne as Serbine e as Shqiperine.

Fatmiresisht keta jane pak dhe nuk perbejne Drenicen dhe TMK-ne.

Me thene te drejten kur pashe flamurin e Skenderbeut te nderohej nga komandanti i NATO-s per Kosoven gjate parades se TMK-se per 28 nentor, thashe me vete se le te me tradhetojne sa te duan polotikanet, frike kam nqse me tradheton TMK-ja dhe NATO.

Prizreni

Primus registratum

O Sheshel,avash o njeri e ke tepruar me ate RuGOVNA,RuGOVNA....GOVNA , Nuk u ngine njehere,edhe pse e ke vazhdimishte ne goje.Ajde te befte mire,Vazhdo ha prap.