Firmosni Peticionin per Bashkimin Shqiperi-Kosove

drenicaku

Primus registratum
Re: Firmosni Peticionin per Bashkimin Shqiperi-Kosove

emili, te kisha bere lutje te kesh kujdes gjate perdorimit te fjalve. nuk jan dy popuj por nje popull i ndar barbarisht ne disa vende.
persa i perket jo stabilitetit ekonomik dhe politik ne shqiperi, e vetmja rrugezgjidhje eshte bashkimi me troje tjera shqiptare. at'here shqiperia do te ishte ma e madhe ma e forte dhe cdo njere nuk do munde te luaj me ne si tani.

drenicaku

Primus registratum

Cicero, shume faleminderit per temen dhe website-in.

Filistin

Primus registratum

Nuk na u nda kjo ndjenja per tu bere te gjithe trima te ditur e te pare. Kur thua qe don te besh dicka duhet te kesh bere hesap qe te kesh fuqi ta marresh me dhune. Vec kesaj, loja ka rregulla, mos beni si ariu "te piqen gorricat se me hahen mua". Jemi ne pune e siper. Federata GjithShqiptare do behet pasi te zgjidhen edhe problemet ne Greqi dhe Mal te Zi. Olbrihght e tha qarte 1999, qe "SAPO kemi filluar te zgjidhim problemet ne ballkan". Pra le te vazhdojme, mos ta kapim kaun nga bishti por nga briret. Nuk mund te them se ndermarrje si kjo i bejne njerez qe jane me serbet e greket, por e them me bindje se te tilla veprime na demtojne keq. Mos i jepni material grekeve e serbeve qe te na tregojne me gisht se duam "Magna Albania".
Perplasja me Greqine mund te kerkoje me shume sakrifica, per vete statusin e privilegjuar qe greket kane me "kurven e motit" Europen. E di jemi te merzitur duam rezultat te shpejte, mezi po durojme, por mos harroni, vertete Shqiperia nuk ka shume fuqi, por ama ne shqiptaret TANI kemi aq fuqi ta bejme lemsh Ballkanin kur te na teket. Sic tha me ironi per sllavet Lord Robertson para 2 vjetesh "edhe nji tufe zogjsh te fluturojne nga Kosova e destabilizojne Maqedonine". Kjo eshte kuptimplote per rendesine qe po fitojne shqiptaret ne Ballkan. Do ta beje ligjin ne ballkan Beogradi me Athinen apo Tirana me Prishtinen? Kjo eshte gjithe puna, kush do jete qendra e diplomacise ne ballkan? Ne duam Kosoven Republike (te pavarur), Maqedonine me president shqiptar (pas 10 vjetesh do jene me shume votues shqiptare sesa sllave), duam Camet te marrin pronat ne Greqi, shqiptaret e Greqise te kene shkollat shqip, te perdorin flamurin shqiptar, pastaj bashkimi eshte "sa per te hedhur firmen". Kemi akoma shume gjera per te bere. Duhet te rritemi, me mend , me shpirt e pastaj me trup.

gentilushi

Primus registratum

kjo qe thua ti filistin eshte shume e drejte.duhet luftuar tamam me mjete qe te befasohet kundershtari dmth ne kete rast diplomacite serbe e greke.Mbasi te kemi POTENCJAL te mjaftueshem ne te gjitha fushat.keto potencjale i ka vetem DEMOKRACIA e cila fatkeqesisht u shpik nga greket qe i kemi kundershtare per disa ceshtje.
heret a vone padrejtesite vihen ne vend ne mos nga dora e njeriut nga Zoti vete.mbase vonon por nuk harrohet kurre persa i perket historise se shqiptareve.

S6T6N6

Forumium maestatis

...e zemer e me shpirt jemi bashke... me ekonomi vec e vec /pf/images/graemlins/smile.gif

gentilushi

Primus registratum

perse mo kaq pak shqiptare e ndieni veten mo forumista.
ku jene peticionistet
firmosni pra

giglio

Primus registratum

Fillimisht postuar nga bona:
[qb] Yes ate du dhe une. sa te ndodhi kjo shqiperia e madhe do jete shoqe e ngushte me Angline etj etj dhe do vendosin fatet e botes. Do vije e gjithe bota te na marri mendte tone te te shquarve tane si : Nano, Moisiu, Rugova, Thaci.
The Toni, shiraku, bushi, do behen shoke te ngushte me keta siper dhe do na bejne antare te te gjithe organizmave boterore , dhe une do jem e lumtur shume e lumtur shume e lumtur.

dhe sidomos e gjithe bota qe do permiresohej kur ne te ndanim me to te gjitha arritjes TONA te shkences, technologjise, artit, biznessit e shume gjera .

si ka mundesi bota nuk e kupton se cfare po humb qe po na le te ndare????????????????

dhe nje tropojan apo dibran shkon shume mire me nje korcar e vlonjat e sarandiot dhe sidomos ketyre te fundit ti shtonin nje kosovar e malazez do duhen me shume.
clap,clap,clap.... [/qb]
I KE THENE TE GJITHA SKA NEVOJ PER KOMENT

giglio

Primus registratum

ORE CIC lexo me vemendje kete shkrimin ketu siper qe ka bere BONA dhe mos u ndiej se da te them cic mace pastaj e lere ate propaganden e deklasuar qe po ben ,apo do ti japesh vetes rendesi qe neser te thuash qe un jam ai qe mblodha veten time e veten time pa mace qe te firmosin peticionin per bashkimin shqiperi kosov .Lere lere se na knaqe me kete shakane tende shqiperi kosov 0 me 0 .Je shume shakaxhi dhe ke shume humor te holl aq te holl sa qe dhe vet se mer vesh .Kurse un nuk jam shqiptar shife dhe nga emri

gentilushi

Primus registratum

ore kujt i drejtohesh ti mer ??ti giglio po nuk e ndjeve veten shqiptar mos e firmos e lal.une nuk po bej as propagande te deklasuar e as thirrje per lufte ballkanike.SA PER ATO EMRAT E NICKET E KETYRE PEPPINOVE FQINJE MBAJI SE QEFIN ATYRE UA BEN.MUA JO SE ME RRRUHET SHUME PO ME VJEN NDOT KUR SHOF TIPA SI PUNE JOTE QE PRISHIN E SHESIN IDENTITETIN E TYRE

iriqi

Primus registratum

Ka shume pyetje dhe pikepyetje bashkimi i Shqiperise dhe Kosoves:
Se pari a duan shqiptaret dhe kosovaret te bashkohen apo duan te rrine secili ne shtetin e tyre? Personalisht mendoj se shumica e kosovarve dhe ndoshta edhe e shqiptareve nuk e duan bashkimin, pasi nuk e duan njeri - tjetrin. Ka vetem nje pjese te vogel te kosovarve, kryesisht te mbledhur perqark UCK-se dhe Rexhep Qoses qe e shohin Shqiperine si atdheun e tyre. Por shumica e tyre ndjekin LDK-ne dhe Rugoven qe nuk ka vene kembe ne Shqiperi qe nga 1996. Edhe Kadareja e ka pohuar qe ndermjet shqiptareve dhe kosovareve gjallojne shume kundershti dhe dyshime reciproke.
E dyta a kemi mundesi te realizojme bashkimin kombetar ne gjendjen ne te cilen ndodhen Shqiperia, Kosova etj? Nuk besoj se kemi forcen mjetet, zgjuarsine, aftesine dhe vullnetin per te arritur diçka te tille.
Se treti a kemi menduar ndonjehere se cili eshte raporti i forcave ndermjet atyre qe e duan bashkimin dhe atyre qe nuk e duan? Dhe si eshte ky raport ndermjet shqiptareve probashkimit dhe perendimoreve, ruseve dhe sllaveve te tjere qe i kundervihen ketij projekti?
Se fundi nje bashkim i tille, nese ndodh do te sjelle me shume stabilitet apo paqendrueshmeri? Cilat do te jene raportet e reja qe do te krijohen ne Shqiperine etnike ndermjet gegeve dhe toskeve, te krishtereve dhe myslimaneve?

gentilushi

Primus registratum

une nuk po them vella i dashur hajde ta bejme tashi ne kete moment.eshte thjesht nje brenge qe e ka co shqiptar ne vetvete.eshte rruge e veshtire por nje e drejte qe na takon dhe mos thuani JO nuk eshte e vertete.persa i perket deshires se sllaveve ata le te hane m.. sa te duan.tashme mbaroi pan-slavizmi ne ballkan me shkeputjen perfundimtare dmth pavaresise qe do mari kosova mbas disa vjetesh.
a e kupton qe nuk mund te egzistojne dy shtete te vogla shqiptare me nje ekonomi kaq te dobet.jane shume arsye qe thone PO bashkimit dhe jane ato me te rendesishmen.
po ngelem te percare prape do te na gllaberojne ku i dihet si vejne punet ne te ardhmen.
une them qe ky bashkim do kohe mbase edhe 20 vjet.me perpara duhen krijuar kushtet per mireqenje,standarte demokratike,pavaresi dhe si PERGJIGJEN PERFUNDIMTARE E JAPIN VETE SHQIPTARET PERKATES TE TROJEVE SHQIPTARE MBASE ME REFERENDUME OSE EDHE NGA PARLAMENTI.
gjithmone kemi qene te percare dhe nuk kemi patur perkrahje as nga nje shtet me ndikim ne politike boterore.
tashi qe jemi partnere ne shume fusha sidomos me USA,UK perse mos realizojme ate te drejte qe na takon por gjithmone me mendimin se TE JEM MIRE PER VETE UNE SE PER POLITIKE NUK ME RR.... SHUME.

gentilushi

Primus registratum

AJO BONA E DRAMATIZON SHUME DUKE THENE NJE NANO NJE BERISHE NJE RUGOVE DHE NJE THAC E COJNE SHQIPERINE NE GREMINE.
NUK ESHTE E VERTETE JANE VOTUESIT SHQIPTARE QE PO TE JENE TE ZGJUAR E TE KUPTOJNE NUK JUA JAPIN VOTEN.
KJO ESHTE E KEQJA JONE SE BIEM PRE KOLLAJ E POLITIKES.
STABILITETI I VENDIT DHE I BASHKIMIT NUK DO VARET NGA BARONET POR NGA ATA QE E KUPTOJNE CDO TE THOTE INTERES KOMBETAR DHE STABILITET DHE PUNOJNE PER MIRE.
SA PER NDRYSHIMIN NE KULTURE E NE FE NUK KA TE BEJE FARE KJO MO VLLA I DASHUR.PSE NUK I SHIKONI GJERAT ME IMTESI.
PO U BASHKUAM PSE DUHET TE MENDOJE GEGU QE HAJT TI BIEM TOSKUT APO KOSOVARIT SE NDRYSHON NGA UNE.
KJO ESHTE MENTALITETI E ATIJ QE I THONE INJORANT,PA SHKOLLE DHE QE NDIKOHET NGA PERRALLAT E 97 E I EGZAGJERON GJERAT SA I BEJNE NJEREZIT TE NDRYSHOJNE E TE BESOJNE SE ESHTE E VERTETE
SHNET

giglio

Primus registratum

ore cici, partizani vogel velo sic ke dhe fotografin posht e lart nikut apo kolopuci i xhaxhit enver, kok ponxhe etj. e tje. e tje. qe seshte nevoja, casti ,vendi ,krahina apo shteti qe ti permendim ooo se u lehtesova .Ca masurin do e mundohesh e shkruan ,do bashkosh ti shqiperin me kosoven ik o djali e laj veshet para e fshi qurat ik se seshte pun per ty kjo .Kurse une sado shqiptar te mos jem shqiponjen poshte nikut per ta zbukuruar e kam ven apo jo tomka

gentilushi

Primus registratum

.kakacic laj breket e shplaj gojen para se te me drejtohesh mua
keshtu qe mbylle halen e shif punen tate.mire peppino?mos u ngrif si shume se ti pres veshet.ok?

giglio

Primus registratum

veshet me duhen akoma ,kurse lafsha e masurit nuk me duhet me do ma presesh djali se me dukesh shume guzzimtar e nuk te ze gjaku . pres nje pergjigjen tende sa me shpejt ,ne kete mosh qe jam une sta presin te gjithe pervec tej ,pres pergjigje me padurim edhe pse jam jasht teme ska problem per shoqerin behet gjithcka

gentilushi

Primus registratum

vete e filloi me ofendime.
po nuk i pelqeu mos shkruaje mo vlla.

giglio

Primus registratum

Beterre moj vajze mos qaj shume se me duket se qane per mua .Behu vajze trime