Financiarisht I LIRE

TheLaw

Primus registratum
Re: Financiarisht I LIRE

Pse mundoheni te pergjithsoni cdo gje me emrin "piramide" ... Une kam kerkyar edhe prej juve te flitni dicka per te ardhurat pasive apo per ju ato nuk kane kuptim apo nuk ekzistojne. Ai qe eshte bere per te shit nje Mc Donald's eshte normale qe ka punu. Nuk kam per qellim te argumentoj ndonje gje qe arrihet pa pune. Por ne dallim nga te tjeret personi ne fjale ka punuar per vete jo per te tjeret.
Fenomeni network marketing per mendimin tim (ju jeni te lire te kundershtoni) eshte ideal per ata te cilet nuk kane kapital fillestar te madh. Jo cdo kompani qe operon ne network te ofron vertet ate qe pretendon te te ofroje. Shembujt jane te shumte, ka kritere te caktuara per vleresimin e kompanive, por nuk dua te ndalem ne kete pike. Me duket se ka ardhur koha t'ju flas me shembuj konkret. Une ka disa kohe (muaj) qe operoj dhe perpiqem te krijoj nje network. Kjo me ben qe te shumfishoj potencialin tim bleres, me fjale te tjera investimin tim. Si funksionon kjo ? Analizoni me kujdes. Nese banoni ne perendim secili prej jush perdor telefonin, sigurohet, ka shume mundesi te kete kredit kard, ndoshta dikush ka marre dhe kredi per shtepi. Secili prej jush e bashke me ju dhe une, cdo muaj ndajme nje pjese te te ardhurave per te paguar ato qe permendem me lart. Shto ketu dhe produkte te perdorimit shtepiak....
Kur ne nxjerrim para nga xhepi, dikush tjeter fut para ne xhep. Lind pyetja : A ekziston mundesia qe nje pjese e parave qe dalin nga xhepi im te kthehen perseri ? Pergjigja eshte po nese din se ku harxhon. Une nuk po bej asgje me shume nga sa kam bere gjithmone. Une vazhdoj te paguaj te gjitha ato qe permenda me lart, por tashme ne kompani te caktuara. Dikush permendi CITIBANK --- sa per kujtese CITIBANK eshte antare e CITIGRUP dhe kjo e fundit eshte organizata me e madhe financiare ne bote. Jo vetem qe per te njejtat sherbime paguaj me pak sepse oferta per partneret eshte speciale, por parate qe une paguaj ate qe une harxhoj gjenerojne pike. Cdo muaj une bej mes 30 - 40 pike. Keto jane shpenzime te cilat secili i ka. Tani meqe une ndihem shume mire prej sherbimeve dhe produkteve qe konsumoj e kam shume te lehte te rekomandoj dhe te tjeret te bejne te njejten gje. Besoj se deri ketu eshte e qarte. E bukura qendron aty se dikush qe kontrakton me subjektet ne fjale nepermjet meje te gjitha piket e tij ne fund te muajit i shtohen pikeve te mia personale, po ashtu secili qe vjen ne biznes prej personit te cilin e kam sjelle une me shton pikete e tij. Qe t'jua bej pak me te qarte po ju perkthej piket be para. 1500 pike ne muaj jane baraz me 2000 $ une prej 1500 pikeve kam bere vetem 30 te tjerat i kane bere ata qe jane ne networkun tim. Nese networku zgjerohet edhe te ardhurat --kesaj rradhe me pasive nuk ka ku te shkojne--- rriten. Une ka disa muaj qe i gezohem 2000$ ekstra cdo muaj. Duke pas nje income ekstra 24 000 ne vit edhe zgjedhjet jane me te shumta. Nuk e di per ju por per mu kjo e ardhur extra eshte fantastike. Ne te njejten kohe nepermjet literatures, seminareve, konferencave qe organizohen me njerez qe kane arritur sukses ne jete, jo vetem qe te ndihmojne ne progresin individual, por nga ana tjeter te japin pozitivitet ne vend te negativitetit qe eshte me shumice sot.
Se fundi po ju bej nje pyetje: A e keni pa filmin Lord of the rings? A i keni keshilluar shoket dhe miqte te shkojne ta shohin? A ju ka dhene para Piter Jackson per kete?
Mendoni pak me pozitivisht sepse logjika nuk eshte bardhe e zi o me shume para o s'ka fare biznes.

Blue Gene

Primus registratum

TheLaw,

Paraja e njerre me pune nuk eshte e ardhur pasive. Ngritja e rrjetes ku bien peshqit me te vegjel kerkon angazhim kohor dhe talent, pra ato kondita baze ne te cilat zhvillohet biznesi. Cdo lloj biznesi ngre rrjetin e vet te klienteve duke qene klient per vete per nje biznes tjeter. Mos me thuaj tani qe kjo nuk eshte rrjete ku zihen peshqit e vegjel qe kollofiten nga peshqit me te medhej te cilet kollofiten nga peshq akoma me te medhenj e keshtu me radhe.

Shembulli qe dhe nuk tregon te kunderten, nuk tregon qe ti fiton pa pune. Nqse ti nuk e quan kete pune sepse ke nje aktivitet tjeter qe te merr kohen me te madhe, kjo vtem se ndryshon shkallen e perkushtimit ne secilen pune dhe jep coston per njesi te kohes per te arritur nje dollar ne secilen pune.

TheLaw

Primus registratum

ok Kolege vetem se per mua eshte win win dhe nuk eshte si puna e peshkut te madh me peshkun e vogel sepse ti vella i dashur ato para ashtu kshu i harxhon dhe nuk e vret mendien se ku shkojne. pse duhet te te shqetesoka fakti qe shpenzimi yt shumfishon shpenzimin e dikujt kur edhe shpenzimi i dikujt shumfishon shpenzimin tend ??? ky eshte biznes dhe cdo biznes do perpjekje dhe pune. Me vjen cudi qe prap s'e kuptoni se si une harxhoj 30 pike dhe paguhem si per 1500 pike. kjo per ju nuk qeka pasive? nga ana tjeter kini parasysh qe koha qe une shpenzoj dhe talenti qe une kam shkon ne ate se si anetaret e organizates time te arrijne ate qe une marr sot. besomeni se njerezit just love it.
nejse gjithsesi une uroj qe te dilni nga rrethi i ngushte ne te cilin silleni. bejani vetes nje pyetje : me punen time a po krijoj mirqenie apo thjesht po grumbulloj rroge? me siguri e dini qe njerezit i kane nda ne 4 kategori

1- pa para dhe pa kohe
2- pa para dhe me kohe
3- me para dhe pa kohe
4- me para dhe me kohe

ciles kategori i takoni ju? si mund te dilni nga kjo kategori? keni edhe para edhe kohe ?

Blue Gene

Primus registratum

TheLaw,

Ti nuk ke perputhje me veten kur ben debat. Ne fillim the se paraja qe fiton me ane te pikeve eshte pasive. Pasi une te binda se ti i fiton me pune, tani del dhe ben pyetje te tjera. Une nuk te skruajta per punen e peshqve qe ti te shqetesohesh por vetem per te treguar se shembulli qe solle eshte biznes normal.

komino

Valoris scriptorum

law, a ke paguar gje fillimisht per te hyre ne rrjet?
a ke vrare ndonjehere mendjen se nga vijne parate qe merr cdo muaj!!
sipas kesaj teorie cdo pjesetari ( peshku) i kthehet cdo muaj me teper se sa harxhon!!!
nuk te duket pak si teper????????
me vjen keq qe ta krahasova me piramidat por llogjika e funksionimit mua me duket e njejte!!!!!

TheLaw

Primus registratum

Te nderuar kolege. Une ketu bashkebisedoj nuk debatoj. Asnjehere nuk kam thene qe te ardhurat pasive vine pa pune keshtu qe nuk kam pase nevoje me me mbush mendjen ndokush. Nga ana tjeter kam kundershtuar faktorin 'fat' ne te ardhurat pasive. Gjithesesi ne shtetin ku une jetoj sistemi ekonomik eshte mjaft i sofstikuar dhe nuk ma merr mendia qe te ashtuquajturat piramida te mund te operojne ketu. Sa i perket frikes se pastrimit te parave te pista jemi shume larg vendeve ku behen dallaveret. Sa i perket asaj se nga me vine parate me duket se jua tregova kur ju thashe qe ne kete lloj sistemi ke mundesi te shumfishosh veten. Mu me vine para ne llogari edhe kur flej gjume. Si? Fare thjesht kur dikush prej anetareve te networkut tim perdor credit card ne USA psh. Se a jane shume apo pak perderisa une paguaj takse dmth se jane fiks fare. Sa i perket asaj qe a kam paguar per tu antarsuar do ju thoja qe kam paguar per te blere biznesin dhe investimin fillestar kam mundur ta rikuperoj per dy muaj. Me vjen keq qe ju nuk mund ta shijoni ate qe une shijoj, por shume shpejt do kem mundesi te vij te bej biznes edhe aty ku jeni ju. Shpresoj qe te behemi partnere gjithesesi. T'jua bej nje pyetje. Ku keni mendu se do jeni sot para 5 viteve? Ku mendoni se do jeni pas 5 viteve? Nje gje eshte e sigurte pas 5 viteve do jeni aty ku eshte sot ai qe ben ate qe beni ju 5 vite para jush. Ketu te con llogjika. Kini kujdes ne zgjedhjen e modelit. Modeli im eshte ai qe sot ka nje income 40 000$ ne muaj. Jo keq per model apo jo? E quaj model sepse une po bej ekzakesisht cfare ka bere ai, apo ata. Nese modeli juaj ju con ne nje te ardhur te tille hallall. Nese jo beni mire te nderroni model.

Blue Gene

Primus registratum

Fillimisht postuar nga TheLaw:
[qb] ... Kini kujdes ne zgjedhjen e modelit. Modeli im eshte ai qe sot ka nje income 40 000$ ne muaj. Jo keq per model apo jo? ... [/qb]
Ketu ka njerez or ti cun qe duke pi nje kafe fitojne 100 000$ ne sekonde dhe pastaj shkojne per disa muaj ne Bahamas. Hajde po deshe ketu dhe peshkoi me modelin tend keta njerez. Mos harro t'i thuash se per kete problem ke diskutuar edhe ne Albforum...

komino

Valoris scriptorum

[qb] Te nderuar kolege. Une ketu bashkebisedoj nuk debatoj. Asnjehere nuk kam thene qe te ardhurat pasive vine pa pune keshtu qe nuk kam pase nevoje me me mbush mendjen ndokush. Nga ana tjeter kam kundershtuar faktorin 'fat' ne te ardhurat pasive. Gjithesesi ne shtetin ku une jetoj sistemi ekonomik eshte mjaft i sofstikuar dhe nuk ma merr mendia qe te ashtuquajturat piramida te mund te operojne ketu. Sa i perket frikes se pastrimit te parave te pista jemi shume larg vendeve ku behen dallaveret. Sa i perket asaj se nga me vine parate me duket se jua tregova kur ju thashe qe ne kete lloj sistemi ke mundesi te shumfishosh veten. Mu me vine para ne llogari edhe kur flej gjume. Si? Fare thjesht kur dikush prej anetareve te networkut tim perdor credit card ne USA psh. Se a jane shume apo pak perderisa une paguaj takse dmth se jane fiks fare. Sa i perket asaj qe a kam paguar per tu antarsuar do ju thoja qe kam paguar per te blere biznesin dhe investimin fillestar kam mundur ta rikuperoj per dy muaj. Me vjen keq qe ju nuk mund ta shijoni ate qe une shijoj, por shume shpejt do kem mundesi te vij te bej biznes edhe aty ku jeni ju. Shpresoj qe te behemi partnere gjithesesi. T'jua bej nje pyetje. Ku keni mendu se do jeni sot para 5 viteve? Ku mendoni se do jeni pas 5 viteve? Nje gje eshte e sigurte pas 5 viteve do jeni aty ku eshte sot ai qe ben ate qe beni ju 5 vite para jush. Ketu te con llogjika. Kini kujdes ne zgjedhjen e modelit. Modeli im eshte ai qe sot ka nje income 40 000$ ne muaj. Jo keq per model apo jo? E quaj model sepse une po bej ekzakesisht cfare ka bere ai, apo ata. Nese modeli juaj ju con ne nje te ardhur te tille hallall. Nese jo beni mire te nderroni model. [/qb]
modelet e tilla funksionajne kudo derisa vazhdojne te rriten.(dhe deri atehere jane ligjore)
mos parate qe merr cdo muaj jane ato qe paguajne anetaret e rinj per tu anetaresuar (spjegim tjeter nuk ka ose te pakten nuk na e dhe )
cfare emri i jep ti ketij sistemi (pa e futur koken nen toke si struci apo si kur futeshin leket te sudja)
mbase je me fat dhe investimi te eshte kthyer teresisht se je nga te paret po mendo sikur te ishe nga te fundit
meqenese asnjerit ketu nuk i hyn asgje ne xhep kur te kundershton ti mos u merzit se duam thjesht te kuptojme e te rritemi edhe ne.

TheLaw

Primus registratum

Ok koleg ok.
Parate qe une marr cdo muaj nuk jane prej parave te antaresimit te te rinjve. Ajo qe marr une ushte nje perqindje ne "shares" prej volumit te biznesit mujor prej organizates time. Please mos beni krahasime koti me suden apo me xhaferrin.... Ja si funksionon.
Si cdo frenchise edhe ketu ti investon per ta blere frenchisen. Ti blen te drejten per te operuar ne emer te kompanise ne fjale. Blen te drejten e hapjes se nje te ashtuquajturi Home Business dhe me kete kontrakton me zyren e taksave gst etj. Ne pagesen qe ben vetem nje here ne jete, perfshihet edhe nje pakete me produkte prove te cilat mund tí kthesh mbrapsh nese nuk te pelqejne duke marre edhe parate, po ashtu perfshihen edhe nje grup mjetesh qe do te te ndihmojne te fillosh kete biznes shtepiak. Une e di eksatsisht ne cdo moment se sa pike po ben secili antar ne oraganizaten time. Kjo eshte e munitorizuar ne nje database qe ofrohet si sherbim falas prej kompanise. Une di ekzatsisht dhe se prej nga vine piket e secilit nen mua. E perseris edhe nje here dhe them qe ti njerezve u ofron produkte dhe sherbime. Faktikisht ti nuk shkemben para me askend, ti nuk shet asgje vetem rekomandon. Cfare jane keto produkte dhe keto sherbime? Jane sende te perdorimit te perditshem dhe sherbime vitale. Ne nuk rekomandojme tenxhere fjala vjen qe e blen nje here ne 5 vjet psh, rekomandojme produkte dhe servise qe perdoren ne vazhdimsi. Me ju tregu per produktet ato jane shume. Jane te paraqitura ne nje katallog i cili rinovohet cdo muaj. Produkti ka nje numer serial te cilin ti e shkruan ne formen e porosise dhe te nesermen paketa me produkte te vjen te dera e shtepise falas. Tani ti ke blere cfare normalisht blen, per relativisht te njejtat cmime, por nepermjet ksaj ke gjeneruar pike dhe ke kursyer kohe dhe shpenzim. A tingellon mire kjo?
Nga ana tjeter, sa i perket sherbimeve. Nepermjet partnereve te fuqishem ne ofrojme sherbime ne financa, kredi, telekomunikacion dhe siguracion. Nuk ke ku shkon pa keto sherbime sido qe te kthehessh ka thene njeri prapanicen mbrapa e ke. /pf/images/graemlins/laugh.gif Cfare ndodh? Ti paguan siguaracionin ne kompanine partnere, ti e merr kredine prej bankes partnere, ti lidh telefonin prej kompanise partnere. Besomeni se sherbimet jane klas, cmimet jane me te ultat qe mund te gjehen dhe mbi kete ti gjeneron pike.
Ekzistojne dy kategori njerezish ne kete biznes. E para jane njerez qe kane te ardhura te larta dhe e bejne kete per te kursyer kohe dhe para, grupi tjeter jane qe kane para ose nuk kane shume para dhe e bejne kete jo vetem per te kursy por edhe per te fitu. Une i takoj grupit te dyte. Cila eshte detyra ime karshi asaj qe i kam vene vetes si qellim (jo karshi bosit, pronarit apo shtetit) te gjej 6 njerez sikur une qe do kene nje PSE te madhe pse do bejne kete biznes. Mund t'ju them qe pjesa me e veshtire eshte fillimi sepse ti u premton te tjereve te ardhura financiare akoma pa i provuar vete. Sa i perket atyre qe duan produktet dhe sherbimet eshte shume e lehte sepse cfare ofron flet vete s'ke nevoje ti me me fol. Problemi qendron ne gjetjen e njerezve qe do te duan te bejne biznes me ty. Nepermjet sistemit fantastik te edukimit njerezit sikur une kane mundesine te bien ne kontakt me literature, mjete dhe seminare ne te cilat rrisin nivelin e njohjes. Ti gjithmone ke dike qe te terheq lart sepse vetem ne kete menyre ai shkon lart. Ti gjithmone ke mbeshtetjen dhe ndihmen e njerzve te sukseshem mbi ty. Ne te njejten kohe ti i ofron ndihme dhe udhezim atyre qe ke nen vete. Nepermjet keseaj praktike lidhen rrelata dhe formohen miqesi qe jetojne per jete. Ne biznesin tim psh. une kam disa key factors me te cilet shpenzoj me teper kohe. Nuk e di a jam i qarte, thjesht shoqerohesh me njerez te cilet kane te njejtin qellim. Duke tu ofruar rasti te njihesh me njerez ti njekohesisht shef gjera qe kurre nuk ti ka zene syri me pare, shef se cfare jane pronat, cfere jane aksionet, si luhet me bursen sepse njerezit qe arrine sukses ne kete biznes investojne diku tjeter. Me nje fjale ti jeton ne nje ambient biznesi, dhe kjo besomeni ndosh shume rralle nese ti punon per dike dhe jo ne sistem rrjete.
E di qe kam shkrujt shum por me vjen mire qe pysni.

TheLaw

Primus registratum

sa i perket atyne 100 000$ ne sekond duke pi nje kafe me duket se eshte pak si qimja tra. Ule ule i cik se e ke ekzagjiru shum :smash:

Blue Gene

Primus registratum

[qb] sa i perket atyne 100 000$ ne sekond duke pi nje kafe me duket se eshte pak si qimja tra. Ule ule i cik se e ke ekzagjiru shum :smash: [/qb]
Ta them edhe nje here, kur te shkosh t'i ofrosh sherbimin tend ketyre njerezve duhet t'i thuash se kush te ka rekomanduar ne Albforum sepse mund te te duken pak cudtishem...ne rast te kundert...

komino

Valoris scriptorum

[qb] Ok koleg ok.
Parate qe une marr cdo muaj nuk jane prej parave te antaresimit te te rinjve. Ajo qe marr une ushte nje perqindje ne "shares" prej volumit te biznesit mujor prej organizates time. Please mos beni krahasime koti me suden apo me xhaferrin.... Ja si funksionon.
Si cdo frenchise edhe ketu ti investon per ta blere frenchisen. Ti blen te drejten per te operuar ne emer te kompanise ne fjale. Blen te drejten e hapjes se nje te ashtuquajturi Home Business dhe me kete kontrakton me zyren e taksave gst etj. Ne pagesen qe ben vetem nje here ne jete, perfshihet edhe nje pakete me produkte prove te cilat mund tí kthesh mbrapsh nese nuk te pelqejne duke marre edhe parate, po ashtu perfshihen edhe nje grup mjetesh qe do te te ndihmojne te fillosh kete biznes shtepiak. Une e di eksatsisht ne cdo moment se sa pike po ben secili antar ne oraganizaten time. Kjo eshte e munitorizuar ne nje database qe ofrohet si sherbim falas prej kompanise. Une di ekzatsisht dhe se prej nga vine piket e secilit nen mua. E perseris edhe nje here dhe them qe ti njerezve u ofron produkte dhe sherbime. Faktikisht ti nuk shkemben para me askend, ti nuk shet asgje vetem rekomandon. Cfare jane keto produkte dhe keto sherbime? Jane sende te perdorimit te perditshem dhe sherbime vitale. Ne nuk rekomandojme tenxhere fjala vjen qe e blen nje here ne 5 vjet psh, rekomandojme produkte dhe servise qe perdoren ne vazhdimsi. Me ju tregu per produktet ato jane shume. Jane te paraqitura ne nje katallog i cili rinovohet cdo muaj. Produkti ka nje numer serial te cilin ti e shkruan ne formen e porosise dhe te nesermen paketa me produkte te vjen te dera e shtepise falas. Tani ti ke blere cfare normalisht blen, per relativisht te njejtat cmime, por nepermjet ksaj ke gjeneruar pike dhe ke kursyer kohe dhe shpenzim. A tingellon mire kjo?
Nga ana tjeter, sa i perket sherbimeve. Nepermjet partnereve te fuqishem ne ofrojme sherbime ne financa, kredi, telekomunikacion dhe siguracion. Nuk ke ku shkon pa keto sherbime sido qe te kthehessh ka thene njeri prapanicen mbrapa e ke. /pf/images/graemlins/laugh.gif Cfare ndodh? Ti paguan siguaracionin ne kompanine partnere, ti e merr kredine prej bankes partnere, ti lidh telefonin prej kompanise partnere. Besomeni se sherbimet jane klas, cmimet jane me te ultat qe mund te gjehen dhe mbi kete ti gjeneron pike.
Ekzistojne dy kategori njerezish ne kete biznes. E para jane njerez qe kane te ardhura te larta dhe e bejne kete per te kursyer kohe dhe para, grupi tjeter jane qe kane para ose nuk kane shume para dhe e bejne kete jo vetem per te kursy por edhe per te fitu. Une i takoj grupit te dyte. Cila eshte detyra ime karshi asaj qe i kam vene vetes si qellim (jo karshi bosit, pronarit apo shtetit) te gjej 6 njerez sikur une qe do kene nje PSE te madhe pse do bejne kete biznes. Mund t'ju them qe pjesa me e veshtire eshte fillimi sepse ti u premton te tjereve te ardhura financiare akoma pa i provuar vete. Sa i perket atyre qe duan produktet dhe sherbimet eshte shume e lehte sepse cfare ofron flet vete s'ke nevoje ti me me fol. Problemi qendron ne gjetjen e njerezve qe do te duan te bejne biznes me ty. Nepermjet sistemit fantastik te edukimit njerezit sikur une kane mundesine te bien ne kontakt me literature, mjete dhe seminare ne te cilat rrisin nivelin e njohjes. Ti gjithmone ke dike qe te terheq lart sepse vetem ne kete menyre ai shkon lart. Ti gjithmone ke mbeshtetjen dhe ndihmen e njerzve te sukseshem mbi ty. Ne te njejten kohe ti i ofron ndihme dhe udhezim atyre qe ke nen vete. Nepermjet keseaj praktike lidhen rrelata dhe formohen miqesi qe jetojne per jete. Ne biznesin tim psh. une kam disa key factors me te cilet shpenzoj me teper kohe. Nuk e di a jam i qarte, thjesht shoqerohesh me njerez te cilet kane te njejtin qellim. Duke tu ofruar rasti te njihesh me njerez ti njekohesisht shef gjera qe kurre nuk ti ka zene syri me pare, shef se cfare jane pronat, cfere jane aksionet, si luhet me bursen sepse njerezit qe arrine sukses ne kete biznes investojne diku tjeter. Me nje fjale ti jeton ne nje ambient biznesi, dhe kjo besomeni ndosh shume rralle nese ti punon per dike dhe jo ne sistem rrjete.
E di qe kam shkrujt shum por me vjen mire qe pysni. [/qb]
ok law mbase ke te drejte
vetem nje gje
meqenese te ardhurat e anetaresimit i shkojne vetem bosit
mendoje rrjetin te mbyllur per nje cast (dmth nuk rritet me -mund te ndodhe)
nqs anetaret fitojne mesatarisht sa Ty (kush me shume e kush me pak)
Kush i paguan keto para ????????( mesatarisht sejcili shpenzon 1000 dhe fiton 2000)

TheLaw

Primus registratum

Njerezit merren me biznes per te fitu para, nese nuk ka fitim ai nuk mund te quhet biznes. Fitimi nuk eshte 1 me 2. Dhe nese rrethi mbyllet (e mendojme per nje cast) akoma produktet dhe sherbimet vazhdojne te konsumohen brenda organizates se formuar keshtu qe si rrjedhoje edhe piket vazhdojne te gjenerohen. Tani qe tí paraprij pyetjes tende une do te te tregoj se cfare fitimi ka ai qe eshte ne skaj te rrjetes, ai qe nuk asnji nen vete. Pozicioni i tij eshte me i favorshem se i dikujt qe nuk eshte ne rrjet hic, sepse ai konsumon produkte kualitative dhe sherbehet me sherbime prej kompanive me me ze ne vend, me cmime speciale. Ne kete faze ai ruan para dmth kursen dhe ne te njejten kohe gezon kenaqesine qe sjellin produktet dhe sherbimet.

Nga ana tjeter, sistemi qe ka korporata e parandalon mbylljen e rrethit. Ne jemi ne loje prej 1990. Ja po e marrim qe antari i fundit ne rrjetin tim nuk po mundet te kete sukses ne zgjerimin e oraganizates. Te gjithe ata qe jane mbi te ne linjen e tij jane te interesuar ta ndihmojne, por ne te njejten kohe jane te interesuar te antaresojne vete dike qe do mund ta coje biznesin perpara. Eshte nje proces zinxhir. E thenme me fjale te tjera e ndryshon dyqanin ku blen per vete dhe kete ja rekomandon dhe te tjereve.

komino

Valoris scriptorum

nuk u pergjigje law
si ka mundesi faktikisht qe sejcili harxhon 1 dhe fiton 2 (mesatarisht duke llogaritur edhe ata qe jane ne fillim e ne fund te rrjetit)????????????????????????????????????

TheLaw

Primus registratum

Gene e paske kavallin me nji brime meduket. /pf/images/graemlins/laugh.gif Une te kam thene qe nuk eshte nji me dy. Secili fiton aq sa pike gjeneron organizata e vet.

komino

Valoris scriptorum

[qb] Gene e paske kavallin me nji brime meduket. /pf/images/graemlins/laugh.gif Une te kam thene qe nuk eshte nji me dy. Secili fiton aq sa pike gjeneron organizata e vet. [/qb]
dakort une me nje brime i bie por nqs vazhdon te mos pergjigjesh nuk eshte faji im
a arrin dot te shohesh dicka me teper se piket qe te gjenerohen e te me thuash se si ka mundesi
-sejcili te fitoje me teper se sa harxhon (nuk ka rendesi rraporti)
-shebimet te ofrohen me cmime me uleta se tregu
-cilesia te jete e larte
-furnitoret te fitojne
-konsumatoret te fitojne (flas per anetaret e rrjetit)
nuk ka nevoje te me tregosh edhe njehere se si funksionon rrjeti se e kuptova ajo qe do doja do te ishte nje spjegim me rracional se si funksionojne gjerat pare nga jashte ne nje moment te caktuar. nqs nuk do ose nuk di ta spjegosh mjafton ta thuash dhe nuk ka asnje problem
p.s. Ti solle shembullin tend dhe rraporti ai me duket nqs te vendos ne nje pozizion ne mes te organizates

TheLaw

Primus registratum

Gene cfare kuptimi do kishte fjala BIZNES nese ti nuk do fitoje me teper se harxhon ???????

Sherbimet ofrohen me cmime me te ulta sepse sasia e personave eshte relativisht e madhe. E thene me fjale te tjera ne perfitojme cmime speciale nga kompanite partnere. Psh Vodafone me jep mua cmim special jo si TheLaw por si antar i kompanise partnere me te.

Sa i perket produkteve ato jane prap me te lira se tregu per te vetmen arsye se nuk mbajne emra te shtrenjte. Bej pak pune kerkimore shkencore dhe do arrish te kuptosh se kur blen nje parfum Armani ti jep 80% per emrin dhe 20% per cilesine. Nga ana tjeter kostoja e prodhimit eshte e ulet sepse ne perdorim manifakturat lokale qe ne baze te marrveshjes prodhojne me logon tone. Prodhimet jane kualitative se perndryshe nuk kishim si te pranonim 'Money Back nese nuk te pelqejne'

Sa i perket furnitoreve perseri perdorim sherbimet shperndarese ekzistuse dhe secili paguan nje shume simbolike sa here qe porositen per dergesen me pak se 2$

Ata qe e quajne veten konsumatore fitojne sepse kursejene ( kohe dhe para ) Ata qe e quajne kete biznes nuk jane me konsumatore, ose e thene ndryshe e kalojne cakun e konsumatorit. Edhe nje here e perseris secili fiton aq sa pike gjeneron organizata e tij. Pagesa 2000$ psh nuk eshte patjeter e permuajshme. Varet nga ti dhe nga ata qe bejne biznes me ty se a kualifikohesh per ate pagese cdo muaj.

Besoj se kesaj here do te kem sqaru.

Guest

sqarim te tilla skisha pare ndonjehere /pf/images/graemlins/laugh.gif

TheLaw

Primus registratum

Jo po ta dish qe ka ene ksi lloj sqarimesh .... more vesh ? mora thuj /pf/images/graemlins/laugh.gif