Fergesat:

Seriozi

Primus registratum
Re: Fergesat:

A ka ndonji që të më shpjegoj si bëhet "paçja".Veçse sqarojeni mirë se s'para marr vesh nga kuzhina.Dhe nji diçka tjeter lexova fergersat po u habita qe nuk pashe tek "shtojcë" gjizen ose djathin,se fërgesë ajo quhet mo.Tani po iki ti fus nji çap buke se më filluan sekrecionet.
 

Ema

Goddes
Re: Fergesat:

Fillimisht postuar nga Ani Tr:
[qb] Thuhet :udha me e sigurt qe te shpie ne zemren e burrit kalon permes stomakut.
O Ema una po pres ate receten e fergese tironce ,(me melci e gjiz vez e pak miell e ne spec i kuq(jo domote)por se majmen rradhitjen e pergatitjes.
flm pacim [/qb]
/pf/images/graemlins/smile.gif


Erdha erdha me receten se e kisha harru fare temen:

Merren ne fillim specat dhe pasi grihen skuqen derisa te zverdhen mire ne tigan me vaj te nxehte.Hiqen prej tiganit dhe ne te njejtin vaj skuqen melcite e grira holle.
Pasj kesaj shtohen specat dhe salca ose domatet e grira,kavardisen te gjitha bashke dhe lihen pak te marrin nje vale melcite me lengun e domateve.Shtohet pak kripe dhe gjiza dhe perzihen per rreth nje minute.
Hiqet ena nga zjarri dhe shtohet menjehere nje kokerr veze dhe perzihet me levizje energjike.

Sherbehet ne ene balte e ngrohte ose e ftohte sipas deshires !

Ju befte mire!
 

zora

Primus registratum
Re: Fergesat:

une di nje tjeter recete qe behet vetem me melci dhe me gjize.
skuqen melcite ne nje tigan me yndyre,pasi te jene skuqur hiqen nga tigani dhe ne yndyren e tyre hidhet nje luge me miell duke e perzier mire qe te mos behet me kokriza.hidhet gjiza dhe pak uje dhe perzihet mire.uje i hidhet aq sa te krijohet nje mase e trashe se varet dhe nga lloji i gjizes ka raste kur eshte e lengshme dhe nuk ka nevoje per uje fare.i hidhet kripe piper rigon spec i kuq dhe hudhra te grira holle.ne fund fare ne kete mase hidhen dhe melcite e skuqura dhe lihen per pak minuta ne zjarr te avashte duke e perzier here pas here.e gjithe kjo me pas hidhet ne tave dhe lihet te piqet derisa yndyra te dale mbi siperfaqe.
eshte shume e mire.mua me pelqen shume
 

AnilaM

Primus registratum
Re: Fergesat:

Ema ke t`drejt pasi ky forum ta heq menjen fare ka temat terheqse qe shkruhen,nejse ty t`faleminerit per receten ,por...ne fakt ajo qe un kerkoja ishte pikerisht receta qe ka dhon zora.Hej Zore rrofsh per recaten por un maj men qe per qejf i shtohej ne arra kur e hudhshe ne tav apo jo?
Megjithse s`kom tav /pf/images/graemlins/frown.gif , po e provoj i her,por si me ja bo se skom ne gjiz :cry: ,angli esapi ,hajt mo po e provoj i her me djath (feta).
 
Top