Fenomeni "Voskopoje"

dbani

Primus registratum
Fenomeni "Voskopoje"

a do te arrije dita kur Voskopoja te fitoje serisht shkelqimin, bukurine, fuqine e saj te dikurshme???

abs

nuk e di...
Re: Fenomeni "Voskopoje"

pyetjet qe fillojne me (a) pergjigjen me fjalen (m varet...)

eshte kjo pyetje filozofike?

dbani

Primus registratum

pyetjet qe fillojne me (eshte)... pergjigjen me fjalen (Ndoshta t..)

abs

nuk e di...

pyetjet qe fillojne me (ndoshta) pergjigjen me fjalen( sepse)...

ndoshta ka te beje me psikologjine?

Odea

Primus registratum

Demi, tema me duket paksa e pakuptueshme. Pse?
Sepse ti po ben nje pyetje qe asnjeri se di se per cfare po flet. Nqs do qe te jete ne aspektin historik, atehere duhet ta formulosh ndryshe dhe te shkruash pak per shkelqimin e dikurshem te Voskopojes ne menyre qe te jemi te afte per te argumentuar per te ardhmen e ketij qyteti. Une psh, nuk e di me siguri ne eshte qytet apo fshat.
Plus, pse quhet fenomen. Cfare e ben Voskopojen fenomen? Nqs Voskopoja eshte fenomen, atehere kjo vete si teme nuk mund te diskutohet ketu por ne nje forum tjeter pasi tema eshte hapur ne nje aspekt ndryshe nga ai historik.

Odea

xhoni

Primus registratum

Kam qene disa here dhe me ka pelqyer shume. :thumbsup:
Per mua eshte vendi me i bukur malor qe kemi.Atje te shtohet jeta,te mbushen mushkerite me ajer.
Sa do doja te kaloja nje jave pushime ne Voskopoje.Apo s'fillojne dhe luleshtrydhet tani.

Odea

Primus registratum

Demi, une te gjuj me molla, e ti me gure. Ca bo kshu mer burre i dheut? Si kuptove pyetjet e mia? Apo nuk ua di pergjigjen? Nqs nuk ua di pergjigjen, atehere po e marr une persiper e po iu pergjigjem ashtu sic i kuptoj vete dhe muhabeti mbyllet pastaj. Mendon se kshu eshte me mire? Une te pyeta se vleresoj mendimin tend, kurse ti na merzitesh.

Nuk bohet kshu lal...Hajde tashi se jena rob me arsye...

Ca do bejme me temen, do ta ndryshosh pak pyetjen dhe ta le ketu apo ta zhvendos ne forumin perkates?

Odea

dbani

Primus registratum

xhoni, prej nga je ti? mos je valle nga korca...? sa per opinionin qe ke per voskopojen me behet qefi qe me perkrahe... kete teme e hapa sepse ne keto forumet sahere qe behet fjale per voskopojen do te kete gjithmone diskutime qe nuk jane shume te kendshme ti lexosh... nqs do mollen e sherrit ajo gjithemone eshte voskopoja ashtu si binomi nano-berisha...
dhe kete e kam inat prandaj.....me mire e le me kaq se kushedi se cdo te them pastaj.

Odea

Primus registratum

Noi gjo per te thene per Voskopojen ke Demi? Se po spate, del nga tema si ti ashtu edhe une.
Une du me dit pak per Voskopojen. Ca di ti per temen ne fjale?

Odea

tola77

Primus registratum

Voskopoja ka qene nje qytet i madh ne periudhen bizantine,njihet per kulturen dhe kishat me te bukura te shqiperise ne ate kohe.Sot eshte nje fshat malor,me nje klime te mbrekullushme.Akoma dhe sot ka nje kishe (e shen prodhomit me duket)fantastike te traskeguar nga ajo kohe,te shquara jane ikonat e Anes dhe te farebjellesit.
Keto qe shkruaj jane kujtime vegjelie,kishen e kam pare dhe ka qene nje bukuri e vecante,zbukurimet e brendeshme i kishin hequr dhe ishin ne muzeun e Tiranes,ikonat e jashme ne pergjithesi ishin te zhgaravitura por per mua ishte nje kryeveper.