Femrat qe kan lindur

Raif

Primus registratum
Femrat qe kan lindur

Te gjithe e dijme se femrat kur lindin femije, zakonisht per nje kohe i percjellin disa probleme.
Ne disa raste keto probleme jan me te cekura dhe ndikojn shume ne te ardhmen jo vetem per femrat por edhe per femijet, per zhvillimin e tyre...

P.sh.:

Fillimisht kur lind femra, ka raste qe nuk ka tembel-gjini per te ushqyer femiun dhe kjo nuk eshte mire sepse per femiun e porsa lindur tembeli i nenes eshte i pazevendsuar.

Mirepo jo rrall-here femres i vjen tembel i shumte me pezmatim te gjirit (kur ajet) me dhimbje te medha dhe per ti eliminuar dhimbjet merr injekcion qe ia humb dhimbet por edhe temblin e shume te rendsishem per femiun.
Nenes i hiqen dhimbet por per femiun eshte kec sepse nuk do te ket ushqim shume te rendsishem ne te cilin ka te drejt.

Ne menyre qe femiu i porsalimdur te ket ushqim te mjaftueshem natyror - temblin e mamas, edhe ne rastet si me lart, rekomandoi:
- Gjiri i ajur me dhimbje lyhet me ekstrakt-vaj te bimes Presht dhe dhimbjet por edhe te ajurit shume shpejt do te eliminohen kurse femiu do te ket ushqimin temblin e nenes ne menyre qe te rritet i shendosh.

Fatkeqsisht ka femra te papergjegjshme te cilat mendojn se nese femiu thithe tembel nga gjiri, asaj do ti prishet gjiri (!!!) e kjo eshte marrzi sepse dihet fort mire se cdo nene qe ka dhene gji femiut te vet, eshte me mire me shendet ne pergjithsi se sa ato qe nuk kan dhene.

zora

Primus registratum
Re: Femrat qe kan lindur

o mjeku po kur forcohet dhe ze qelb si i behet hallit?
mjeket ne kete rast keshillojne antibiotiket ose operacionin.po ne mjekesine popullore si mund te sherohet?

Raif

Primus registratum

Fillimisht postuar nga zora:
[qb] o mjeku po kur forcohet dhe ze qelb si i behet hallit?
VAJ-EKSTRAKTI I PRESHTIT, BRENDA MINUTASH I ELIMINON DHIMBJET NESE JO NE TERESI MENJIHERE, SE PAKU TRI TE KATERTAT E DERI DITEN TJETER NE TERESI, KURSE NESE KA QELB TE CEKUR, SE PARI DUHET PASTRUAR GJIRIN ME CAJIN E PERFITUAR NGA BARI MAGARI DHE ME PAS DUHET LYER ME EKSTRAKT-VAJ TE PRESHTIT.
mjeket ne kete rast keshillojne antibiotiket ose operacionin.po ne mjekesine popullore si mund te sherohet?
KAMOMILI (ESHTE ANTIBIOTIK NATYROR) PERDORET SI CAJ KURSE PASTRIMI DHE LYERJA SI ME LART DHE SHERIMI I SHPEJT, JASHTZAKONISHT (PER MJEKSIN MEDICINALE-FARMACIKE)
[/qb]

Diavolessa

Valoris scriptorum

Sa net kam kaluar pa gjume! ...Sikur te kishe shkruar nja 6 vjet me pare /pf/images/graemlins/wink.gif

pS: Me sa di une ..kur gjiri enjtet ben mire edhe uji i ngrohte. Mjafton te vendosesh kompresa uji te ngrohte lart mbi gjoks dhe qumshti fillon te rrjedhe vete.

Diavolessa

Valoris scriptorum

Femres i keshillohet shpesh per te bere mamografie. Kjo indipendentemente ne ka lindur o jo. Rreziku qe frema mund te semuret eshte shume i lart.

Mund ta di perse dhe nga se vijne keto semundje?

Raif

Primus registratum

Fillimisht postuar nga diavolessa:
[qb] Femres i keshillohet shpesh per te bere mamografie. Kjo indipendentemente ne ka lindur o jo. Rreziku qe frema mund te semuret eshte shume i lart.

Mund ta di perse dhe nga se vijne keto semundje? [/qb]
Pastertia, ushqimi i mire (mund te jet modern ne pamje por patjeter natyral) dhe uji i mire per pije - do te thot shendeti i mire ne pergjithsi, e kjo nenkupton: imuniteti i fort (gjenet e shendosha), e meqense e kemi fjalen per semurje qe i perkasin femrave, sipas pervojes qe kam, perveq rasteve kur eshte i mundur infektimi me ndonje semurje e cila me von mund te shendrrohet ne ndonje tumor apo kancer, semurjet te cilat mund te behen serioze, zakonisht jan pasoj e lendimit,
p. sh.:

Kemi raste (me rrall) kur femiu duke thithur gjirin e mamas, eshte pakez i "vrazhet" me c'rast lendon gjirin, dhe problemi fillon me pas nese nuk sherohet ne teresi...
dhe e njejta gje eshte kur femra lendohet edhe gjetiu dhe cka eshte edhe me keq, shpesh here nuk e dijn pernime se jan lenduar e kur te marrin vesh zakonisht eshte shume ma veshtir per te eliminue problemin.

Duhet patur parasysh se ne rastet kur ndodh lendimi si me lart, pik se pari duhet perdor nga tre caja te kamomilit te shendosh dhe kualitativ kurse nese varra eshte jasht (gjiri) duhet lyer me vaj-ekstrakt te Preshtit dhe rezultati eshte jashtzakonisht i shpejt dhe pozitiv, kurse ne rast te lendimit-gjirit prap duhet vazhduar dhenjen e temblit te mams femiut.

Rondinella

Primus registratum

po cfare te bej une qe e kam mitren e vogel cfar duhet te perdor sipas jush pasi qe mjeket nuk kan pas sukses me barna

Guest

Fillimisht postuar nga diavolessa:
[qb] Femres i keshillohet shpesh per te bere mamografie. Kjo indipendentemente ne ka lindur o jo. Rreziku qe frema mund te semuret eshte shume i lart.

Mund ta di perse dhe nga se vijne keto semundje? [/qb]
mamografia duhet bere cdo 2 vjet pasi i ke kaluar moshen 45 vjecare.

AnaBlue

Forumium maestatis

Pershendetje Mjeku Popullor,

Si quhet ne latinisht apo anglisht bima Presht?

Une mbaj mend qe kur motra ime lindi dhe kishte dhimbje ne gjoks kur ushqente femijen, gjyshja i bente nje perzierje te dyllit te bletes dhe ja vinte mbi gjoks. Nuk i di detalet si e bente, por thoshte se dylli e zbut lekuren nga acarimet qe shkaktohen ne raste te tilla.

Diavolessa

Valoris scriptorum

mamografia duhet bere cdo 2 vjet pasi i ke kaluar moshen 45 vjecare.

Jo , jo. Mamografia behet ne cdo moshe. 45% e femrave kane probleme me gjoksin (ne daç te kene lindur ne daç mos)

Me teper probleme kane ato qe kane gjoks te madh flitet keshtu, gje qe s'eshte e vertete edhe gjoksi i vogel sjell probleme po aq te medha sa te tjeret.

Kontrollet jane shume te rendesishem, por si gjithmone ke doktorri shkojme vec kur ndjehemi te semure....S'i bie mendja askujt me pare.

Keshille e mire do ishte edhe per paptestin /pf/images/graemlins/wink.gif Cdo 1 vit. (Kush e ben ama /pf/images/graemlins/blush.gif /pf/images/graemlins/frown.gif )

Raif

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Rondinella:
[qb] po cfare te bej une qe e kam mitren e vogel cfar duhet te perdor sipas jush pasi qe mjeket nuk kan pas sukses me barna [/qb]
Per problemin tuaj, duhet bere terapi qe zgjat 6 jave: Ju duhet te pini per cdo dite nga 4 caja nga bima qe ne e thirrim caj mali (shume bime i thirrim me te njejtin emer!) e ne latinisht Alchemilla Vulgaris, angl. Lady's Mantle, gjerm. Frauenmantel.
Njeherit ju nevoiten dy lloje ilaqe me u lye dy here per cdo dite (keto ilaqe i prodhoi Une).

Gjithashtu duhet te perdorni ushqim natyror duke u nisur nga buka e vruget, orizi i parafinuar, sheqeri i parafinuar, perime te shendosha, molla etj.

Raif

Primus registratum

Fillimisht postuar nga AnaBlue:
[qb] Pershendetje Mjeku Popullor,

Si quhet ne latinisht apo anglisht bima Presht?

Une mbaj mend qe kur motra ime lindi dhe kishte dhimbje ne gjoks kur ushqente femijen, gjyshja i bente nje perzierje te dyllit te bletes dhe ja vinte mbi gjoks. Nuk i di detalet si e bente, por thoshte se dylli e zbut lekuren nga acarimet qe shkaktohen ne raste te tilla. [/qb]
Per Preshtin nese ju kujtohet me patet thene se ne Shqiperi i thon Lulja e Balsamit.
Perndryshi emrat e bimeve tek tema e emrave.
Sa i perket ilaqeve per problemin e me siperm, natyrisht se kemi lloje te ndryshme, e Une, e dhash rekomandimin qe sipas pervojes qe kam eshte me i shpejti dhe me efektiv per te eliminuar te ajurit e gjendrrave ne gji dhe pa efekte negative.

Raif

Primus registratum

Ka femra te reja qe e humbin ciklin mujor (perioden) e me pas pasojn vizita mjeksore qe ne shumicen e rasteve jan maltretuese nese kemi parasysh rezultatin..

Per kete problem rekomandoi:

Pirjen e cajit te perfituar nga bima e shendosh dhe kualitative Barishumefletesh (Barimijfletesh)

Nje caj ne mengjes per aq kohe derisa te kthehet cikli mujor (perioda), qe zakonisht zgjat tre deri ne 6 jave.

Nje luge e vogel jo metalike e cajit me bime qitet ne gote (vetem bima e jo luga) dhe pervlohet me uje shume te val dhe menjihere duhet kulluar ne nje gote tjeter ngase ne kete menyre absorbohen komponentet ilaq qe i permban bima ne maksimum komponente keto te domosdoshme per te zgjedhur problemin e pershkruar me lart.

Raif

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Mjeku Popullor:
[qb] Ka femra te reja qe e humbin ciklin mujor (perioden) e me pas pasojn vizita mjeksore qe ne shumicen e rasteve jan maltretuese nese kemi parasysh rezultatin..

Per kete problem rekomandoi:

Pirjen e cajit te perfituar nga bima e shendosh dhe kualitative Barishumefletesh (Barimijfletesh)

Nje caj ne mengjes per aq kohe derisa te kthehet cikli mujor (perioda), qe zakonisht zgjat tre deri ne 6 jave.

Nje luge e vogel jo metalike e cajit me bime qitet ne gote (vetem bima e jo luga) dhe pervlohet me uje shume te val dhe menjihere duhet kulluar ne nje gote tjeter ngase ne kete menyre absorbohen komponentet ilaq qe i permban bima ne maksimum komponente keto te domosdoshme per te zgjedhur problemin e pershkruar me lart. [/qb]
PER PROBLEMIN E ME SIPERM DUHET PERDOR VETEM LULET DHE FLETET E BIMES BARISHUMFLETESH.

AnilaM

Primus registratum

Mjeku popullor fillimisht flm dhe urime per ket rubrik.
Une kisha i pytje ,kur femrat jane shtazane ato fryhen shum ,kryesisht barku,dhe lekura e barkut behet shum e holle,nga terheqja.Kur femrat lindin kuptohet qe lekura filon dhe ulet,kam pare shum gra qe kan nje bark me rrudha ,dicka e shumtuar .
Cfar rekomandimi jepni keto raste ,pra qe lekura dhe mbas lindjes te kthehet ne trajten e meparshme.
Ju flm per pergjigjen.

AnilaM

Primus registratum

flm Lara ,jam ne dijeni te disa kramrave ,por un desh te dij dicka popullore ,ne se ju dini dicka flm.

Raif

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Ani Tr:
[qb] Mjeku popullor fillimisht flm dhe urime per ket rubrik.
Une kisha i pytje ,kur femrat jane shtazane ato fryhen shum ,kryesisht barku,dhe lekura e barkut behet shum e holle,nga terheqja.Kur femrat lindin kuptohet qe lekura filon dhe ulet,kam pare shum gra qe kan nje bark me rrudha ,dicka e shumtuar .
Cfar rekomandimi jepni keto raste ,pra qe lekura dhe mbas lindjes te kthehet ne trajten e meparshme.
Ju flm per pergjigjen. [/qb]
Kur femra eshte shtatzane, eshte shume e rendesishme te ushqehet me ushqim natyror dhe te begatshem dhe te ket perkrahjen e burrit por edhe te anetarve te tjere te familjes dhe mos te e ngarkoi vehten me gjera qe e rendojn psiqikisht.

Gjithashtu eshte mire qe te perdor nga 1 ose dy caja ne dite nga bima kualitative dhe e shendosh Bime Mali.

Femra qe ka lindur e qe don shpejt te forcohet dhe ne realitet ne menyre qe mos te mirret vesh se ka lindur, ne te gjitha hesapet, i rekomandoi te perdor per se paku 10 dite me radh nga 4 caja nga bima e shendosh dhe kualitative Bime Mali.
Pregaditja: Nje luge e vogel jo metalike mbushet me bime dhe ne nje gote xhami pervlohet me uje shume te val dhe MENJIHERE duhet kulluar ne nje gote tjeter me leterfilter te kafes.