Femra e bukur e dëmshme për shëndetin e mashkullit

Sweety el

Locus omnem
Niveli i hormonit të stresit është edhe më i lartë te meshkujt që mendojnë se femra e bukur pranë të cilës qëndrojnë, është superiore ndaj tij
Femra e bukur e dëmshme për shëndetin e mashkullit

Femrat e bukura mund të jenë të dëmshme për shëndetin e meshkujve- thonë shkencëtarët spanjollë. Në fakt, pesë minuta të kaluara vetëm me një femër të bukur, bën që mashkullit t’i rritet niveli i hormonit të stresit- kortizol.

Niveli i hormonit të stresit është edhe më i lartë te meshkujt që mendojnë se femra e bukur pranë të cilës qëndrojnë, është superiore ndaj tij.

Shkencëtarët pranë Universitetit të Valencias kanë testuar 84 meshkuj, të cilët kanë qëndruar një nga një në një dhomë. Atyre iu janë bashkëngjitur një femër dhe një mashkull. Kur femra është larguar nga dhoma, niveli i kortizolit nuk është rritur, ndërsa nëse është larguar mashkulli shoqërues, atëherë niveli i kortizolit është rritur përnjëherë.

Organizmi prodhon kortizol kur gjendet nën stres fizik ose psikik, ndërsa është i lidhur me sëmundjet e zemrës. Megjithatë mund të ketë efekt pozitiv në doza të vogla, sepse shton vigjilencën dhe i ndihmon organizmit.

Mirëpo nëse rritja e nivelit të tij bëhet kronike, atëherë mund të çrregullojë gjendjen e organizmit duke çuar deri te shfaqja e sëmundjeve të zemrës, diabetit dhe impotencës.

scadarsko

Locus omnem
po femra perball nje mashkulli te bukur,nuk ka te njejten reactions,apo e perballon ajo me nje dredharakeri si dhelpra!

Almaa'95

Papirus rex
Niveli i hormonit të stresit është më i lartë te meshkujt që mendojnë se femra e bukur pranë të cilës qëndrojnë, është superiore ndaj tij.
Dmth ska shume lidhje nese eshte femer/mashkull pak a shum kjo mund ti ndodh cdokujt qe ka probleme ne vetevleresim!

Solaris

Suadade...
Anëtar i Shtabit
Po lexoja këtë temen , më kujtoi sa rastësore dhe të bukura bëhen gjërat ndonjehere, para disa ditësh u "ndava" nga një libër enciklopedi më shume, ndonëse shkruar nga një shkrimtar i madh , tepër i bukur që trajtonte mënyren se si bukuria ishte perceptuar gjatë gjithë historisë njerëzore.Duke filluar nga piktorët , skulptorët... Mendimtarë të medhenj që shprehnin bukurinë përmes penës , përmes pikturave, mendimeve të tyre...etj , etj shoqëruar edhe me figura dhe ilustrime.
Bota e dukjes ka qene gjithmonë një problem por të jesh ajo që je nuk është asnjeherë një problem përkundrazi.
: ) Edhe përse jetojmë në shekullin servil dhe të spektaklit.

"Në rastin e trupit të njeriut një rol të madh marrin edhe vetitë shpirtërore dhe të karakterti (dallimi nga objektet të cilat i adhurojmë dhe na duken të bukura nga shqisat tona). E bukur është ajo që duam".
"Harmonia nuk është mungesë por baraspeshim kundërshtish"