FEMIJET?????

Guest
Re: FEMIJET?????

Fillimisht postuar nga EMINEM_D12:
[qb] ESTETIKISH ESHTE GJE E SHEMTUAR!
PERSONALISHT NUK E KUPTOJ KU ESHTE BUKURIJA E NJE FEMRE ME BARK GJIGAND!

ME PAS DUHET TI DUROSH, TI USHQESH, TI RRISESH, TI PLOTESOSH TEKAT....
PUNE E MERZITSHME! [/qb]
E ke gabim! edhe estetikisht nuk te shemton prania e barres, perkundrazi ajo te zbukuron deh te rigjeneron! Nuk e kupton sepse nuk e ke pasur barkun e madh per kete arsye... kur ta provosh do flasesh ndryshe!

Pastaj do durosh ate cfare ke bere ti! Pastaj femija do sillet si ta edukosh ti!

Dua

Primus registratum

Nuk e paramendoj dot jeten pa femijet! Derisa nuk ma beri mamaja motren e vogel mendoja krejt ndryshe, shumicen e rasteve nuk i duroja dot, teket e tyre, bertimat, procesin e rritjes ne pergjithesi. Me pas me mua ndryshoi gjithcka, une isha ajo qe percjella rritjen e nje bebeje deri ne nje vajze 8 vjeqare. O Zot cfare periudhe! Thjesht i dua femijet! Mandej, nje shoqe imja qe eshte nene e 3 femijeve gjithmone me thote "Kurre nuk do kuptosh dashurine e vertete derisa te mos lindesh dhe behesh nene, dhimbjet e lindjes jane vete dashuria, ato te bejne te duash me teper bebene tende. Une jam shume me fat qe jam femer dhe sjell ne bote nje jete, nje krijese. Momenti me i lumtur i jetes eshteb kur pas dhimbjeve te lindjes ngrihem nga krevati dhe marr krijesen qe solla ne jete ne duart e mia. Ai eshte momenti kur e ndjen jeten te plote. Femijet jane jeta vete!"

Shpesh kur gricem me fjale me mamane me thote "Mire se do behesh nene edhe ti ne kete jete dhe vetem atehere do mendosh ndryshe per jeten."

Vetem nenat dhe femijet jane ata qe mund te ndryshojne boten per te mire. Zoti i bekofte femijet, ardhmerine tone! /pf/images/graemlins/smile.gif

....nga Dua

I love new york

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Dott.essa:
[qb]
Fillimisht postuar nga EMINEM_D12:
[qb] ESTETIKISH ESHTE GJE E SHEMTUAR!
PERSONALISHT NUK E KUPTOJ KU ESHTE BUKURIJA E NJE FEMRE ME BARK GJIGAND!

ME PAS DUHET TI DUROSH, TI USHQESH, TI RRISESH, TI PLOTESOSH TEKAT....
PUNE E MERZITSHME! [/qb]
E ke gabim! edhe estetikisht nuk te shemton prania e barres, perkundrazi ajo te zbukuron deh te rigjeneron! Nuk e kupton sepse nuk e ke pasur barkun e madh per kete arsye... kur ta provosh do flasesh ndryshe!

Pastaj do durosh ate cfare ke bere ti! Pastaj femija do sillet si ta edukosh ti! [/qb]
tani fole persmari /pf/images/graemlins/laugh.gif /pf/images/graemlins/tongue.gif

zora

Primus registratum

Fillimisht postuar nga KurIshimTeVegjel

Une do te adoptoj nja dy qe jane te rritun, ashte ma lehte
dmth do privosh veten nga te qenit nene natyrale.per mua eshte e mrekullueshme te kesh nje jete brenda teje,te kesh nje krijese te mahnitshme qe rritet brenda teje.te mbash ne duar nje krijese aq te brishte qe ka nevoje per dashurine tende,kujdesin tend.do humbasesh hapat e para ,fjalet e para,buzeqeshjen e pare,dockat e vogla,dhe ate arome te mrekullueshme qe kane te gjitha bebet.
i adhuroj femijet.

alinos

Forumium maestatis

Une do ta bej nje per vete, qofte dhe me ndihmen e teknologjise...

alinos

Forumium maestatis

Fillimisht postuar nga DIABOLIQUE:
[qb]
Fillimisht postuar nga alien:
[qb] Une do ta bej nje per vete, qofte dhe me ndihmen e teknologjise... [/qb]
??????????? vajze misterioze!!!! [/qb]
S'ke degjuar ndonjehere per mbjellje artificiale?!
Ja ku degjove! /pf/images/graemlins/wink.gif

I love new york

Primus registratum

[qb]
Fillimisht postuar nga DIABOLIQUE:
[qb]
[qb] Une do ta bej nje per vete, qofte dhe me ndihmen e teknologjise... [/qb]
??????????? vajze misterioze!!!! [/qb]
S'ke degjuar ndonjehere per mbjellje artificiale?!
Ja ku degjove! /pf/images/graemlins/wink.gif [/qb]
kam degjuar moj si s'kam degjuar por e doja "spelled out". mos e ler shume vone qe te te hyje ne pune teknologjia pastaj.
pastaj kjo ishte dhe nje nga pikat e temes, shtyrja e shtatzanise nga ana e vete femrave sepse duan te jene gati fizikisht, financiarisht dhe me the right person. duket si pak pika por jane kaq te rendesishme dhe fatkeqesisht shume rralle kombinohen te gjitha bashke. ndonjehere ke njeren dhe te mundon tjetra /pf/images/graemlins/frown.gif

Si rezistokam dot me sa duket.

Djallushe mesazhet e tua jane shume agresive dhe mendjengushta ne kete teme. Eshte dicka tjeter te japesh mendimin tend, dhe dicka krejt ndryshe te flasesh me nje lloj perbuzje per nje grup tjeter njerezish qe s'mendojne si ti (qe nuk duan ose i duan vone femijet). Vendimi te kesh femije, kur, si dhe pse i perket vetem nje femre dhe partnerit te saj (ose tubave te doktorit /pf/images/graemlins/laugh.gif ) Ne qoftese do ta kapesh ne planin shoqeror (meqe ne jemi qenie sociale dhe nje jete i perket jo vetem prinderve/individit por edhe shoqerise) te njoftoj se ne bote ka miliona dhe miliona femije qe ushqehen me pershesh me uje dhe vdesin pa njohur ngrohtesine e familjes. Te ishte halli se po zhdukej popullsia njerezore ne planet edhe mund ta kuptoja shqetesimin tend, po me kete "abundance" njerezish shqetesimi yt me duket absurd, pervecse ti permbahet ca normave te kalbura kulturore/etnike te gjysherve tane qe martoheshin 17 vjec dhe nese s'kishin femije pas nje vitit martese dicka nuk shkonte.

Une jam e mendimit qe disa njerez nuk jane te prere te jene prinder dhe as jane te interesuar per nje gje te tille. E pse u dashka ti djegim si shtrigat e Salemit? C'te keqe ka te mos duash femije? Komshijte e mi perballe kane 17 vjet martuar pa femije. Me ka thene njehere se gjeja qe i jep nje nga kenaqesite me te medha ne jete eshte puna e saj, dhe fakti qe jeta e saj nuk eshte e lidhur ne nje vend (udheton shpesh). Une nuk do isha e lumtur te isha 24 ore ne dispozicion te nje jete tjeter - tha, dhe s'dua te kem nje femije qe do ta bej te palumtur me palumturine time, qe edhe ndoshta do ta perbuz. E me thuaj pse duhet te kete femije kjo, qe te dy ajo dhe femija te ndihen mizerje gjithe jeten ?Ndjenjat nuk jane kuba lojrash qe i vendos siper njeri tjetrit si te doje qejfi. Kush te ka thene ty qe kenaqesia me sublime ne jete per cdo femer qenka te jesh nene?

Une do kem femije kur te jem gati, shpirterisht dhe financiarisht, edhe neqoftese kjo vjen ne moshe 30 vjec. Te qenit gati qe ti e ke kaluar shkarazi ka shume me teper rendesi se sa deshira e mire ne rritjen e nje femije. Nje femer qe s'eshte gati, qe gjithe kohen ndihet e pasigurt ne ato qe eshte duke bere, qe ndihet se te pasurit femije i e ndaloi te bente ate qe donte me jeten e saj, nuk do rrise nje femije aq te lumtur. Kjo rrezatohet ne cdo veprim te saj. Kur te jesh nene vete do ta kuptosh se te qenit gati financiarisht do jete edhe me i rendesishem. Te qan shpirti kur femija yt s'ka ato qe gjithe shoket e tij kane. Dhe do te duhet pastaj te punosh edhe nje pune te dyte si kamarjere qe te mund ti plotesosh kushtesh. E pse te mos prisje ca vite derisa te ishe e sistemuar ne profesionin tend. Une ndryshe nga ti kam nje shqetesim tjeter. Se marr vesh c'eshte ky nxitim te martohesh dhe te kesh femije, te pakten ne nje vend si ky ku jetoj une qe ta jep mundesine te jehs nene edhe ne moshe 45 vjec. C'jane keto vogelushe 19 vjece qe martohen dhe i futen biznesit te riprodhimit? Pastaj i fus dhe nje mendje te dyte dhe them, ca femra kane misjon dhe enderr te jetes tyre te jene nene dhe housewife. Bukur, eshte nje nga punet me te veshtira. Sidoqofte e rendesishme eshte ta kene marre vendimin e tyre dhe jo te ndjejne presion nga shoqeria ti futen riprodhimit sa jane te reja.

I love new york

Primus registratum

Fillimisht postuar nga NeLk@:<br />[qb] Si rezistokam dot me sa duket.

Djallushe mesazhet e tua jane shume agresive dhe mendjengushta ne kete teme. Eshte dicka tjeter te japesh mendimin tend, dhe dicka krejt ndryshe te flasesh me nje lloj perbuzje per nje grup tjeter njerezish qe s'mendojne si ti (qe nuk duan ose i duan vone femijet). Vendimi te kesh femije, kur, si dhe pse i perket vetem nje femre dhe partnerit te saj (ose tubave te doktorit /pf/images/graemlins/laugh.gif ) Ne qoftese do ta kapesh ne planin shoqeror (meqe ne jemi qenie sociale dhe nje jete i perket jo vetem prinderve/individit por edhe shoqerise) te njoftoj se ne bote ka miliona dhe miliona femije qe ushqehen me pershesh me uje dhe vdesin pa njohur ngrohtesine e familjes. Te ishte halli se po zhdukej popullsia njerezore ne planet edhe mund ta kuptoja shqetesimin tend, po me kete "abundance" njerezish shqetesimi yt me duket absurd, pervecse ti permbahet ca normave te kalbura kulturore/etnike te gjysherve tane qe martoheshin 17 vjec dhe nese s'kishin femije pas nje vitit martese dicka nuk shkonte.

Une jam e mendimit qe disa njerez nuk jane te prere te jene prinder dhe as jane te interesuar per nje gje te tille. E pse u dashka ti djegim si shtrigat e Salemit? C'te keqe ka te mos duash femije? Komshijte e mi perballe kane 17 vjet martuar pa femije. Me ka thene njehere se gjeja qe i jep nje nga kenaqesite me te medha ne jete eshte puna e saj, dhe fakti qe jeta e saj nuk eshte e lidhur ne nje vend (udheton shpesh). Une nuk do isha e lumtur te isha 24 ore ne dispozicion te nje jete tjeter - tha, dhe s'dua te kem nje femije qe do ta bej te palumtur me palumturine time, qe edhe ndoshta do ta perbuz. E me thuaj pse duhet te kete femije kjo, qe te dy ajo dhe femija te ndihen mizerje gjithe jeten ?Ndjenjat nuk jane kuba lojrash qe i vendos siper njeri tjetrit si te doje qejfi. Kush te ka thene ty qe kenaqesia me sublime ne jete per cdo femer qenka te jesh nene?

Une do kem femije kur te jem gati, shpirterisht dhe financiarisht, edhe neqoftese kjo vjen ne moshe 30 vjec. Te qenit gati qe ti e ke kaluar shkarazi ka shume me teper rendesi se sa deshira e mire ne rritjen e nje femije. Nje femer qe s'eshte gati, qe gjithe kohen ndihet e pasigurt ne ato qe eshte duke bere, qe ndihet se te pasurit femije i e ndaloi te bente ate qe donte me jeten e saj, nuk do rrise nje femije aq te lumtur. Kjo rrezatohet ne cdo veprim te saj. Kur te jesh nene vete do ta kuptosh se te qenit gati financiarisht do jete edhe me i rendesishem. Te qan shpirti kur femija yt s'ka ato qe gjithe shoket e tij kane. Dhe do te duhet pastaj te punosh edhe nje pune te dyte si kamarjere qe te mund ti plotesosh kushtesh. E pse te mos prisje ca vite derisa te ishe e sistemuar ne profesionin tend. Une ndryshe nga ti kam nje shqetesim tjeter. Se marr vesh c'eshte ky nxitim te martohesh dhe te kesh femije, te pakten ne nje vend si ky ku jetoj une qe ta jep mundesine te jehs nene edhe ne moshe 45 vjec. C'jane keto vogelushe 19 vjece qe martohen dhe i futen biznesit te riprodhimit? Pastaj i fus dhe nje mendje te dyte dhe them, ca femra kane misjon dhe enderr te jetes tyre te jene nene dhe housewife. Bukur, eshte nje nga punet me te veshtira. Sidoqofte e rendesishme eshte ta kene marre vendimin e tyre dhe jo te ndjejne presion nga shoqeria ti futen riprodhimit sa jane te reja. [/qb]
rrapatushe take it easy ok?
e para une nuk po i imponoj njeriu menidmet e mia, edhe kur mund te bej shaka ose ngacmoj ndonje, njerez jemi. dhe e dyta une nuk paragjykoj njeri cfaredo menimi te kene ata dhe per kete pike qofte duan, qofte nuk duan frmije. dhe mqs me thoje dicka per vete andej nga mosha 30 vjec, that's perfectly fine edhe une per koencidence jam i ketij mendimi. s'e kuptoj ku e pe agresivitetin tim ti aq me teper mendjengushtesine kur une jam kaq e hapur ne pranimin e mendimeve dhe plus ato qe ti i permend qe nje femer te jete gati (right partner, stabilizim financiar, etc) une i kam permendur me kohe me pare.
anyway this is not a one on one debat.

Never Alone

Primus registratum

Fillimisht postuar nga zora:
[qb]
Fillimisht postuar nga KurIshimTeVegjel
Une do te adoptoj nja dy qe jane te rritun, ashte ma lehte
dmth do privosh veten nga te qenit nene natyrale.per mua eshte e mrekullueshme te kesh nje jete brenda teje,te kesh nje krijese te mahnitshme qe rritet brenda teje.te mbash ne duar nje krijese aq te brishte qe ka nevoje per dashurine tende,kujdesin tend.do humbasesh hapat e para ,fjalet e para,buzeqeshjen e pare,dockat e vogla,dhe ate arome te mrekullueshme qe kane te gjitha bebet.
i adhuroj femijet. [/qb]
Ate qe e kam thene me siper, e kam thene thjeshte sa per te hapur argument, Megjithate mendoj qe adoptimi i nje femije eshte nje gje e mrekullueshme, sepse ka me mijera femije, qe nuk e njohin kurre ngrohtesine e nje familje dhe dashurine e prinderit.

Te gjitha ato qe thua ti me siper, jane anet e mira e te rriturit te nje foshje. Po mendo se kur je shtatzene: trupi te deformohet, ke strech marks ne trup, edhe gjithe ate shendet qe e ve gjate 9 muajve nuk mund ta heqesh dot, shpeshher ka komplikime ne anen shendetsore si ne anen e nenes edhe femijes. Kur foshja eshte e vogel, duhet shume kujdes, qajne shpesh, duhet te rrish zgjuar gjithe naten me to, ti ushqesh kry 2 -3 oresh, ti nderrosh, semuren edhe nuk di ca ti besh, etj etj....

Por me gjithe te mirat apo te keqijat, femijet jane te mire edhe as qe diskutohet qe dua ti kem nje dite (kur te jem gati financiarisht). Ne menyre naturale, apo me ndihmen e teknolgjise /pf/images/graemlins/laugh.gif kush e di. Nqs keto jane te pamundura, ateher pse jo te adoptosh, c'te keqe ka?

Never Alone

Primus registratum

Fillimisht postuar nga NeLk@:<br />[qb] Si rezistokam dot me sa duket.

Eshte dicka tjeter te japesh mendimin tend, dhe dicka krejt ndryshe te flasesh me nje lloj perbuzje per nje grup tjeter njerezish qe s'mendojne si ti (qe nuk duan ose i duan vone femijet). Ne qoftese do ta kapesh ne planin shoqeror (meqe ne jemi qenie sociale dhe nje jete i perket jo vetem prinderve/individit por edhe shoqerise) te njoftoj se ne bote ka miliona dhe miliona femije qe ushqehen me pershesh me uje dhe vdesin pa njohur ngrohtesine e familjes.

Une do kem femije kur te jem gati, shpirterisht dhe financiarisht, edhe neqoftese kjo vjen ne moshe 30 vjec. Te qenit gati qe ti e ke kaluar shkarazi ka shume me teper rendesi se sa deshira e mire ne rritjen e nje femije. Nje femer qe s'eshte gati, qe gjithe kohen ndihet e pasigurt ne ato qe eshte duke bere, qe ndihet se te pasurit femije i e ndaloi te bente ate qe donte me jeten e saj, nuk do rrise nje femije aq te lumtur. Kjo rrezatohet ne cdo veprim te saj. Kur te jesh nene vete do ta kuptosh se te qenit gati financiarisht do jete edhe me i rendesishem. Te qan shpirti kur femija yt s'ka ato qe gjithe shoket e tij kane. Dhe do te duhet pastaj te punosh edhe nje pune te dyte si kamarjere qe te mund ti plotesosh kushtesh. E pse te mos prisje ca vite derisa te ishe e sistemuar ne profesionin tend. Une ndryshe nga ti kam nje shqetesim tjeter. Se marr vesh c'eshte ky nxitim te martohesh dhe te kesh femije, te pakten ne nje vend si ky ku jetoj une qe ta jep mundesine te jehs nene edhe ne moshe 45 vjec. C'jane keto vogelushe 19 vjece qe martohen dhe i futen biznesit te riprodhimit? Pastaj i fus dhe nje mendje te dyte dhe them, ca femra kane misjon dhe enderr te jetes tyre te jene nene dhe housewife. Bukur, eshte nje nga punet me te veshtira. Sidoqofte e rendesishme eshte ta kene marre vendimin e tyre dhe jo te ndjejne presion nga shoqeria ti futen riprodhimit sa jane te reja. [/qb]
Bashkohem komplet me keto fjalet e mesiperme!!!
Njerzit duhen te mendohet me gjate, para se te marrin hapa te tille te rendesishme qe do te kene pasoja ne jeten e tyre edhe te femijeve.
Kur behesh prind eshte nje "pune" qe duhet te jesh aty 24/7 per te pakten 18 vjet... :rolleyes:

L

liberta

Guest

Si rezistokam dot me sa duket.

Une do kem femije kur te jem gati, shpirterisht dhe financiarisht, edhe neqoftese kjo vjen ne moshe 30 vjec. Te qenit gati qe ti e ke kaluar shkarazi ka shume me teper rendesi se sa deshira e mire ne rritjen e nje femije. Nje femer qe s'eshte gati, qe gjithe kohen ndihet e pasigurt ne ato qe eshte duke bere, qe ndihet se te pasurit femije i e ndaloi te bente ate qe donte me jeten e saj, nuk do rrise nje femije aq te lumtur. Kjo rrezatohet ne cdo veprim te saj. Kur te jesh nene vete do ta kuptosh se te qenit gati financiarisht do jete edhe me i rendesishem. Te qan shpirti kur femija yt s'ka ato qe gjithe shoket e tij kane. Dhe do te duhet pastaj te punosh edhe nje pune te dyte si kamarjere qe te mund ti plotesosh kushtesh. E pse te mos prisje ca vite derisa te ishe e sistemuar ne profesionin tend. Une ndryshe nga ti kam nje shqetesim tjeter. Se marr vesh c'eshte ky nxitim te martohesh dhe te kesh femije, te pakten ne nje vend si ky ku jetoj une qe ta jep mundesine te jehs nene edhe ne moshe 45 vjec. C'jane keto vogelushe 19 vjece qe martohen dhe i futen biznesit te riprodhimit? Pastaj i fus dhe nje mendje te dyte dhe them, ca femra kane misjon dhe enderr te jetes tyre te jene nene dhe housewife. Bukur, eshte nje nga punet me te veshtira. Sidoqofte e rendesishme eshte ta kene marre vendimin e tyre dhe jo te ndjejne presion nga shoqeria ti futen riprodhimit sa jane te reja.

gangsterja

Primus registratum
Femijet jane qenia me e pafajshme ne bote,fruti i dashurise.Jane do krijese engjellore,te bejne te ndihesh krenar/e se je baba/nene.Te kesh nje femije eshte fat,por ta keqtrajtosh ate ben mekat.Edhe nese gabojne ndonjehere,ata jane shume te vegjel per ta kuptuar gabimin,por do te rriten dhe do ta permisojne ate.Une i dua jashte mase femijet,i adhuroj me gjithe shpirt.Lum ato familje qe e kane nga nje femije ne shtepi,
Kur ke nje femije,e kupton dashurin prinderore,dhe dhembshurine e nenes,femijet jane arsyeja qe prinderit jetojne.