Femija i pare......

Petroninsja

Primus registratum
Femija i pare......

Si sot një vit më parë jam martuar,
dhe të lumtur rrojmë ne.
Dikur isha çapkëne, por sot jam shtruar,
nisa në familje un nji jetë të re.

Kam qenë në rini shpesh e gëzuar,
ëmbël qeshën syt' e mi
Por sot me nji gëzim të madh jam zgjuar,
ndjeva ndoshta më të shtrejtën lumturi.

Dua të këndoj,
gjith botën un' ta lajmëroj:
-O miqt' e mi,
më lindi një fëmijë.
Unë ëndërroj,
mëzi pres që ta shikoj,
ta përkëdhel,
ta puth me dashuri.

Dua të vallzoj,
Gjith' botën un' ta lajmëroj;
Trashëgimtari im jeton.
Tra-la-la-la,
më t'lumtur s'ka..
kur mua "Mami" të më thotë.
Me lulëzim, dhe me shkëlqim..
edhe natyra më uron.

Fëmija është shpresa e shtëpisë,
t'ardhmen tonë e përshëndet,
dhe vjen me gaz ky fryt i dashurisë
ëndrra e çdo zemre që me mall e pret.

Prandaj dhe un' e dua aqë shumë,
porsi drit'n e syve t'mi.
Ndoshta do më lerë dhe pa gjumë
por do ta puth, ta marr në krahë më dashuri..

Kjo kenge ngjall goxha ndjenja per cdo grupmoshe... me erdhi nje ide e cmendur per ta hapur kete teme... ne mos ne 5 vjet , ne 10 vjet do jemi ne ate stazh te jetes...
Zereni se ju lindi nje femi.. gezimi i pare... si prind te rinj, cdo perpiqeni ti mesoni?
C'perralla do ti thoni?
Burrit/gruas do ja lini ne dore edukimin e femise apo do mirreni vet?
Pa na tregoni pakez..... :angel: :angel:

P.S Moderatoret mos ta levizni kete teme tek "Kendi i Femijve" mundesisht, e kam bere qellimisht per "Diskutime pa Kategori" sepse pranohet cdo lloj mendimi. Faleminderit per mirekuptimin !!

bobo

marksist-enverist
Re: Femija i pare......

smkujtohet kengetrja...!(?)(Liljana Kondakciu?)
nejse...
them duhet dallu: cun apo goc! /pf/images/graemlins/wink.gif
nga ana ime-
cun-it: ... e ka fajim mami...
goc-es: ik ke mami...

po u bon shum ; do u blej i televizor-,tshofin filma me kafshe...
:devil:
tn_photos015_jpg.jpg

Guest

Femija e pare do jete Goce e di dhe pse nuk ka lind akoma lol
goce me sy jeshil do jete floket bjonde si mami ime lekuren e bardhe si mua .... e bukur sdiskutohet
i keqen mami vet i keqen /pf/images/graemlins/laugh.gif

edda

Primus registratum

Nuk e di ne do kem fatin te provoj kenaqesine e te pasurit nje femije...ato çfare i kam deshiruar shume asnjehere s'i kam arritur :cry: ...nese Zoti tregohet kaq xhentil me mua :angel: uroj qe femija e pare te jete mashkull. Nje mashkull i bukur, me sy te zinj, floke te zinj qe do te quhet Jamarber ose Arbi. Femija do mbaje mbiemrin tim ( /pf/images/graemlins/laugh.gif ) dhe me edukimin e tij do merrem vetem une, as gjysher e as babysitter. Do degjoje muzike klasike dhe perralla qe kur te jete ne barkun tim dhe do mundohem qe gjithe kesaj kohe te flas vetem shqip. shqip do ti flitet derisa te behet ne moshe per te shkuar ne kopesht. Do shkoje ne nje kopesht italian dhe babysitterin me te cilen do luaj do ta kete gjermane. Zakonisht ne Europe e sidomos ne Shqiperi femijet bejne ç'ti detyrojne prinderit ndersa ne Amerike kam vene re qe prinderit qe ne moshe te vogel i japin nje fare pavaresie femijeve. Pikerishte nje raport te tille do kisha deshire te krijoja me tim bir. Dua qe ai te ndjehet i lire dhe i sigurte ne zgjedhjet qe do bej.
Duhet te jete sa e veshtire aq edhe e bukur!

helibak mucogllava

Primus registratum

uen dua te kem femijen e par çun pastaj te dytin çun dhe te tretin prap çun kurse te katrin lere te dali çun kurse i pesti meqe kshu lere te dali si keeta kater te paret,,e kshu me radh çun çun çun :kiss:

Petroninsja

Primus registratum

Zeqiro mbaje men ti do kesh 5 goca lol...
C'o kjo cun cun cun, cuni merr nusen e skthen koke mbrapa, goca eshte per prinder kot sthote kenga... nese se kujton pyete Irmen... /pf/images/graemlins/wink.gif

helibak mucogllava

Primus registratum

plazhistja tu that gojaaaaaaa degjova degjova thoj.shyqyr qe ste kam ketu afer se po tme thoje kshu nga afer e zeza ti cdo hiqe,, :smash: po nejse jam mesuar ta degjoj kete gje vetem nga mamaja ime :cry:

Petroninsja

Primus registratum

Awwwww cuni i mamit /pf/images/graemlins/laugh.gif

Mire mire se e paske dhe larg xhan xhan xhan /pf/images/graemlins/tongue.gif

Dua

Primus registratum

Hiq me larg se dje po beja llaf me nje kusheriren time plake, po i tregoja se isha gezuar shume per X ngjarjen, ishte nje ndjenje e bukur po i thoja....mrekullia e botes...

E di ti, tha se cfare eshte ndjenja me e mrekullueshme ne bote? Femija. Ai te ben edhe me te lumturen e planetit edhe me te deshpruaren. Ai ka fuqine te te theje, te te coje prape ne kembe, te jep force dhe te shuan fare. Mbase, i thashe. Flasim prape ne te dyja, tha ajo, qofte kismet.

D.

ladouce2005

Primus registratum

per sa kohe nuk kemi femije mendojme se mund te zgjedhim cfare duam, goce ose cun, planifikojme si do i edukojme e kush do kujdeset, cfare do behen kur te rriten etj etj por kur vjen momenti, mbajeni mend cfare do ndodhe, asgje nuk shkon si doni ju. cfaredo te jete, cun ose goce do jete me shume se i mirepritur, dhe sa per edukimin, gjerat rrjedhin gradualisht.
une po bej nje cun, e nuk kam asnje plan per momentin, kam vetem frike-a do jem ne lartesine e duhur per t'a edukuar si duhet?