Re: Exchanging beauty for status?
Psh ne nje vezhgimin tim lart e poshte neper AF ja cfare lexova:
Ema: Mendoj se femra nuk ka nevoje te jete provokuese per gjithe meshkujt qe kalojne rruges. Nuk me pelqen ekspozimi i tepert.E di fare mire se nese vesh dicka te hapur,nje pale pantallona te ngushta apo nje fund teper te shkurter te gjithe do kthejne koken te me shohin.
A eshte ky nje VLERESIM PER PERSONIN TIM?
-Une them:Absolutisht jo!
StAinEd: Nje femer e bukur te ben te kthesh koken se eshte e bukur ne cfaredo menyre qe te terheq ty, por jo per faktin se ka akspozuar shumicen e trupit per ta terhequr kete vemendje. Sa cudi qe e vrasin me shume mendjen se ca kane veshur se per gjera me esenciale ne jete.
Akus: Patjeter qe femrat jane te lira te veshin cte duan,por dicka qe une do ta theksoj gjithnje eshte se nqs nje femer del e veshur si e zhveshur ajo do mbetet VETEM OBJEKT SEXUAL dhe asgje tjeter.Nuk eshte e veshtire ta kuptosh kete.Mjafton te shohesh reagimet e djemve me rruge.
Essenza: C'rendesi ka c'thirrje bejne djemte? Deshira per te "thirrur" eshte larg kompetences per tu "degjuar".
NeLK@: Pasi e "zbuluat" ne te gjitha llojet e dritave kete muhabetin e zbulimit te femres, a do ishte e mundur te zbulonim edhe zbulimin e meshkujve qe zbulohen sepse askush nuk i demaskon per zbulime te pahijshme. Dua te them c'jane keta "construction workers" qe dalin rrugeve duke punuar vetem me ndonje kanotjere te ngushte muskul-zbuluese (ose pa kanotjere fare) dhe na zhurisin zemrat. C'jane gjithe ata meshkuj ne rruget e Evropes ( vecanerisht), me xhinse aq te ngushta sa ja mat permasat me sy 10 metra larg. Po ata me pantallona aq te shkurtra sa eshte veshtitre te kuptosh jane breke apo siperbreke . Si nuk marrin parasysh ndjenjat tona femerore kur ballafaqohemi ne perditshmeri me ato kembe aq muskuloze dhe aq leshtore. C'jane keto provokime qe na behen haptazi ne rruge, dhe ne femrat kurre nuk qahemi. C'jane ato bluza aq te ngjitura pas trupit thua se do shperthejne, ato kanotjere (dekolte e kraheve) qe vene ne pa muskuj te zhvilluar, ato bluza te tejdukshme (qe si lene gje imagjinates). Po te perdhunohej nje mashkull i tille a do thuhej e mo mire ja bene se pe si ishte veshur??
Akus: Dmth gjith puna qeka me qen sexi kshu?
hmm , spo marr vesh se ca behet.Po normal , ca thone te verteten , ca thone "joooo , cneee , kush une per tu duk sexi?? nonono , une vishem se ashtu kam qef , se eshte vape edhe jam rehat
HOTGIRL: ...pastaj kush tha qe neve gocat nuk duam qe cunat te na therrasin apo fishkellejne kur kalojme ne rruge?? mua per vete me ben te ndjehem me e bukur edhe me rehat me veten time..
ja mua psh me mer malli per shqiperine pikerisht per kete gje..se atje te gjitheve i rrine syte tek veshja..ktu ku jam une as qe si bi nmenje njeriu se cfare ke veshur..
Blendi: Nje femer qe e quan veten moderne, dhe qe eshte moderne me gjithe mend di te vishet seksi dhe terheqse pa u zbuluar komplet sic bejen disa. Po i pati dy pare mend ne koke femra nuk ka nevoje qe ti tregojne si te vishet.
Nese menyra e vetme per te terhequr vemendje dhe per tu dukur terheqse eshte zbulimi i kofsheve deri rreze vitheve...nuk je mjaftushem femer. Nganjehere zbulimi i tepruar eshte ne fakt mbulim i mungesave te tjera. Gjithashtu eshte demonstrim i kompleksit te inferioritetit.
Ky ishte vetem nje aspekt, ka edhe plot te tjere. Me vjen keq qe nuk gjeta shume mendime meshkujsh ke 'veshjet zbuluese te femres'. Dhe cuditerisht edhe reagimet e femrave ishin kontradiktore.
Me siper keni teorine, thoni tani a perpiqemi te jemi seksi fizikisht ne kembim te nje statusi me te larte (qe ne kete bote patriarkale i perket ne shumicen e rasteve nje mashkulli)?