Eshte shoqeria shqiptare matriakale???

BoRa_BoRa_IsLaNd

Primus registratum
Eshte shoqeria shqiptare matriakale???

Po mendoja ...
Kam vene re se ne te gjitha familjet shqiptare qe bejne pjese ne rrethin e miqve te familjes time, Grate jane ne te vertet koka e familjes. Burrat nuk kane true power sepse pothuajse shumica e vendimeve ose merret nga grate ose duhet te aprovohet nga ato. Eshte shoqeria shqiptare me te vertet matriarkale apo keshtu ndodh ne c'do kulture,domethene, jane burrat vetem "puppets" ne duart a grave te tyre?
Per mendimin tim, po! Grate duan pushtetin por jo shume nga pergjegjsia qe vjen me pushtetin, keshtu qe i marrin te gjitha vendimet vete por ia mbushin mendjen te shoqit se c'do vendim eshte i perbashket. Keshtu qe, kur ideja nuk funksionon, kemi kujt t'ia hedhim fajin...

S

Scorpion

Guest
Re: Eshte shoqeria shqiptare matriakale???

Nga cfare kam pare dhe degjuar, duket se gruaja ka me shume komande ne shtepi, edhe pse ne shume raste mashkulli kujton se ai e ka komanden, por ne te vertete ajo e le ate te mendoj kete gje te tille. Ka raste jashte shtepise ose ne shoqeri duket sikur ai ben komande kurse brenda ne shtepi eshte muhabet tjeter. Ky eshte mendimi im.

Cdo relacion i mire bazohet ne BASHKEPUNIM mes te dyja paleve /pf/images/graemlins/winkwink.gif

^Res-Cogitans^

Primus registratum
Re: Eshte shoqeria shqiptare matriakale???

Mire qe "Liza ne boten e çudirave" e ka shkrujt nje drogmen dhe nje pedofil....ti çer justifikimi ke qe shkrun kto traplliqe ?!

Shoqeria shqiptare "matriarkale" ....puuuuuuuuupupupupupupu... pak pragmaticitet , te lutem !!!