Enologjia (Vererat)

Diavolessa

Valoris scriptorum
Re: Enologjia (Vererat)

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
MLK akoma me vererat francese mbete? /pf/images/graemlins/smile.gif Shijo icik edhe australianet sic thote Blue se nuk do zgjenjehesh jo /pf/images/graemlins/smile.gif

[/ QUOTE ]

Pi moca uthull /pf/images/graemlins/laugh.gif

[/ QUOTE ]

Ndricomna pls /pf/images/graemlins/smile.gif

true confidental

Forumium maestatis

Cfare mendimi keni ju per vererat kiliane ?....mbreme kam pire nje vere te kuqe cabernet sauvignon, kishte nje shije toke dhe te mbetej shija dhe aroma ne qiellze per nje kohe te gjate .....shuuume e dashur ......por me ka len pak koken te rende e jam duke pyet veten nese e ka fajin sasia e pire apo vet vera /pf/images/graemlins/smile.gif

Dolores

Primus registratum

Vera them une.....vera qe kam une pi sa te duash s te le me dhimbje koke /pf/images/graemlins/laugh.gif

MLK

Primus registratum

Nese i ke pas nga keto Catstelo, Concha y Torro, Viña Tarapaca Ex-Zavala ose Cousiño Macul, do e kesh ngasasia e jo nga cilesia dhembjen e kokes /pf/images/graemlins/laugh.gif Kili eshte padushim nje nga vendet prodhues te veres me cilesore ne bote. Renditet ne vendin e 5-ste per exportin e veres e klima e tij e favorizon te kultivoje vreshta cilesore. /pf/images/graemlins/laugh.gif
Vererat cilesore kiliane e kane origjinen franceze /pf/images/graemlins/laugh.gif
Ne vitet 1850, pronare pasanik vreshtash nga Santiago, sollen oenologue francez ne menyre qe te prodhonin verera cilesore nga vreshtat e tyre....
Rajoni me me fame ne Kili per vreshtat e kliment e tij eshte Maipo, e shquhet mbi te gjitha per vreshtat cilesore te Chardonnay.
Nje nga prodhuesit me te medhenj ne bote, Robert Moldavi prodhon nje nga Chardonnay me te mira te tija pikerisht ne ate zone.
Te tjera keni Escudo Rojo, Almaviva (vere e krijuar nga Baronet Rothschild me Concha y Toro) apo Vega Eliane.
Nuk jane vera shume te shtrenjta ne pergjithesi por me te vertete te veçanta /pf/images/graemlins/laugh.gif

MLK

Primus registratum

Normal, tjetres i dhem koka, duhet me ja shpjegu arsyen /pf/images/graemlins/wink.gif

true confidental

Forumium maestatis

ConCha Y Torro ishte .....MLk -je me befasove .....
shif cben kur te do qejfi ty /pf/images/graemlins/laugh.gif
P.S. Thnxx per informacionin , je njohes i vertete /pf/images/graemlins/thumbsup.gif

MLK

Primus registratum

Pa komplimenta te lutem, i kam zet /pf/images/graemlins/laugh.gif tani qe te te iki dhimbja kokes, po nji gote qumesht te ftohte, shtrihu prape nja nje ore e kur te zgjohesh nuk ke me dhimbje.

Ps, Mos harro te me thuash adresen ku duhet te nis faturen /pf/images/graemlins/laugh.gif

true confidental

Forumium maestatis

Se dija un qe skuqeshe nga komplimentat ti ..ec se po e mar mbrapsht /pf/images/graemlins/laugh.gif
Pastaj plumbi , do plumb........keshtu qe bie fuqia e qumshtit .......harroje faturen /pf/images/graemlins/laugh.gif

MLK

Primus registratum

Si po dashke me e mor mrapsh ti /pf/images/graemlins/laugh.gif Ke ngaterru temen goce /pf/images/graemlins/laugh.gif jena te vena ketu /pf/images/graemlins/tipsy.gif

bebi

Primus registratum

Cfare mendimi keni ju per vererat kiliane ?....mbreme kam pire nje vere te kuqe cabernet sauvignon, kishte nje shije toke dhe te mbetej shija dhe aroma ne qiellze per nje kohe te gjate .....shuuume e dashur ......por me ka len pak koken te rende e jam duke pyet veten nese e ka fajin sasia e pire apo vet vera /pf/images/graemlins/smile.gif

[/ QUOTE ]

e kam thane diku ma siper, vererat kiliane jane nder vererat ma te mira ne bote.
besoj te kete ndodh nga sasia... ose si te ka gjet fizikisht vera.
per ma teper i ka skjaru mlk, nuk po i futem ma.

by the waaaaaay, mlkkkk, e pranove ma ne fund q1 vererat kiliane jane great eeee /pf/images/graemlins/grin.gif /pf/images/graemlins/grin.gif

bebi

Primus registratum

Vera them une.....vera qe kam une pi sa te duash s te le me dhimbje koke /pf/images/graemlins/laugh.gif

[/ QUOTE ]

e ke fjalen per veren maXHike? /pf/images/graemlins/laugh.gif

true confidental

Forumium maestatis

Lol, ajo vera eshte vertet maXHIKE kur shoqerohet duke tymos ndonji cigare /pf/images/graemlins/laugh.gif, with good food , joking around in a good company /pf/images/graemlins/smile.gif

MLK

Primus registratum

Kujdes mos e maro ate frazen n'anglisht ti se po na ç'vendosin ne ket temen ke ato q1 ndodhen n'fund te forumit /pf/images/graemlins/laugh.gif

MLK

Primus registratum

Sta kam provu nonji here /pf/images/graemlins/laugh.gif veren /pf/images/graemlins/laugh.gif

Dolores

Primus registratum

po as ke per ta provuar ndonjehere /pf/images/graemlins/laugh.gif veren /pf/images/graemlins/laugh.gif