Engjullit tim !

Melisa

Primus registratum
Engjullit tim !

O Engjull i mrekullueshem qe me gzove ksaj mbramje,
I madhnueshem qiejve per ty me ban me pa...
Ne zemren time nje imazh i bukur sonte,
Aq thelle ka hy me ty, sa nuk del kurre ma...

O Ylli i mendimit, i ndjeshmenise hyjnore,
Prej qiejve te naltsimit ti me erdhe mue...
Dhe me dhe kaq gaz ne zemren prore
Qe kurre neper jete nuk mundem me harrue!

Pra ti shkelqim i shembellyeshem si Yjet e Qiellit,
Hyn lirshem ne dyert ku shpirti im me rrin...
Pa trokit me eja ne cdo kohe qe mundesh,
Dhe fjalet ne cdo germe merri pa shqetsim...

Falun ti kam ty me shume deshire,
Te gjitha fjalet e vargjet ti kam dhurue...
O djale i ri me shpirtin e dlire,
Qe se largu me sheh madhnueshem sonte mue.

Jam kendej per ty dhe prap une kam me kene
Do te falem shpesh me vargjet e mija...
Prej zemres te uroj gjithmone te jesh,
I ndjeshme sic me je dhe sic t'ka fal hyjnia!

MeLiSa 28.04.2004

gangsterja

Primus registratum
Ti je nje engjell pasi ti me ktheve gezimin qe me kishte munguar prej kohesh ti me erdhe si dhurate nga vete perendia,dhe me the per mua akoma egziston dashuria.Ti isha ai qe me ndihmoi ti harroja lotet,e mos te qendroja gjithmone zgjuar e te mendoja per te kaluaren.E falenderoj zotin pasi ti ringjalle shpresat qe kishin vdekur,ti kishe ngjallur eshtrat qe ishin tretur.Nuk mund ta besoj akoma qe nje djale i bukur dhe aq i zgjuar sa ti ne mes te gjitha atyre vajzave elegante ate nate me zgjodhe pikerisht mua.Un nuk eshte se jam me e bukura por as me e shemtuara,por habitem me veten time sei ta fitova zemren un ty me sinqeritet dhe me thjeshtesine qe kisha.
Syte e tu shkelqejne si dielli qe me pervelon,bukuria jote te gjithe i sfidon buzet e tu te embla qe me magjepsin qe me trishton kur vetem me shikon ne heshtje dhe nuk me thua asnje fjale.
Por une perseri te dua se ti je engjelli im se ti je vete shpirti im.

mirdita

Papirus rex
Ti je nje engjull,per mua je engjull sepse vetem ti kujdesesh per mua me ben te ndihem mir dhe e sigurt kur e di se kam nje engjull

INIT

Forumium maestatis
Ehhh ... !
Engjelli qe na shoqeron kurdohere ?!
Ne jeten tone kemi shume engjej qe na duan dhe na mbrojn, qe na pergedhelin dhe na gezojn .... Pra une them qe engjejt e vertete jemi ne per njeri-tjetrin, qe shihemi ne sy cdo dite qe duhemi cdo dite, qe i japim buzqeshje dhe gezim njeri-tjetrit ....
Ndersa ate engjellin e padukshem ndoshta do ta shohim vetem pas vdekjes ....
( Une engjejt e mi i kam cdo dite per rreth ... ata jeni ju ... "njerzit e mire" !! ) :);):)