Engjujt- Satana ne filozofi

Artemis

Primus registratum
Engjujt- Satana ne filozofi

Filozofite Utopiste dhe ato Udhezuese per jeten e perditshme kane per qellim Nirvanen deri sa dhimbja dhe e Keqja jane te diskualifikuara si vlera apo ndijesi te mirefillta?!
A mendoni qe Njeriu eshte ne gjendje te perballoje per kohe te gjate Ndjenjen e LUMTURISE me teper se ate Te Vuajtjes!

p.s Une e di se mund te duroj dhimbjen per nje kohe te gjate por nese qeshem me shume se... shume sekonda- Mund Te Pelcasss :lol: :lol: :lol: !!!

korab krasniqi

Primus registratum
Re: Engjujt- Satana ne filozofi

Po nese njeriu eshte i lindur per vuajtje atehere tere jeten e tij do ta perballoj me vuajtje edhe me gjera te keqija keshtu qe nje e lumture e tij do te ishte mjafte e pazakonte,e ne anen e kundert nese dikush tere jeten e tij do ta kalonte me me gjera te lumtura(ketu mendoj se paraja eshte ajo qe e ben secilin te lumtur)ne momentin kur e shijon vuajtjen lirshem mund te them se shume shpejte do te terbohej.

^Res-Cogitans^

Primus registratum

A mendoni qe Njeriu eshte ne gjendje te perballoje per kohe te gjate Ndjenjen e LUMTURISE me teper se ate Te Vuajtjes!

Ateher nuk mund te quhet "njeri" nqs perballon kto dy ekstremet...

ç'lidhje kjo me titullin,s'po i jap nje zgjidhje?!
Mund t'me ndriçoni...ose me mire,sqaroni temen?!

Artemis

Primus registratum

oj Nafije... uli shpatat xhanem! me duket sikur ne secilen teme futesh per te vra e per te pre!
Bahhh!!!
:rockband:

SweetAngel

Primus registratum

nafija ka te drejte. Edhe une mendova se kishte te bente me satanan apo engjej. Pak e ngaterruar.

Artemis

Primus registratum

Epo c'ngaterrojeni ju pra! Nuk e di pse duhet te ju servohet gjithcka ne pjate... ose mezi pritni te sulmoni!

SweetAngel

Primus registratum

Jo, por e ke parasysh ti, qe gjerat e gatshme ...........well, jane te gatshme. /pf/images/graemlins/smile.gif

^Res-Cogitans^

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Artemis:
[QB] oj Nafije... uli shpatat xhanem! me duket sikur ne secilen teme futesh per te vra e per te pre!
Bahhh!!!

Keni lexuar ndopak postimet e mija Zotrij/Zonjush (Akoma s'po e deçifroj mire..)...?!

C'hyn kjo?! SHpata esht e juaj kur hidheni kshu.
Pastaj une ju pergjigja temes...dhe mos-kuptimi im ndaj titullit shoh qe nuk esht i vetem.
Shihni dhe rezultatet ...
ULUNI ju...se po mbushen me ajer dhe po fluturoni kot.

P.s Mos harroni qe mbrapa nje postimi ka nje "person"...sjellja juaj shum e dobet!

Kondrapedali

Kondrapedali

Engjëjt-Satana; vuajtje-lumturi: kjo temë hap një debat shumë të madh. Në varësi të prirjes së debatuesit, engjëjt mund të simbolizojnë vuajtjen (Krishti në kryq) ose lumturinë (Parajsa) dhe anasjelltas!

Përsa i përket pyetjes:«A mendoni qe Njeriu eshte ne gjendje te perballoje per kohe te gjate Ndjenjen e LUMTURISE me teper se ate Te Vuajtjes!»
besoj se përgjigjen mund ta japi një budalla (sipas definicionit shoqëror shqiptar). Një budalla është i aftë të jetë gjthë jetën e tij i lumtur ose i vuajtur. Për njerëzit "normalë" kjo është e paimagjinueshme por kjo ka të bëjë me mendësinë, karakterin, edukatën dhe inteligjencën e personit!
Në më të shumtën e rasteve, egoja na bën që të vuajmë dhe në të njëjtën kohë që të ndiehemi të lumtur. Dhimbja e vuajtjes apo lumturia janë më të forta kur egoja është e madhe por e kundërta nuk është e vërtetë. Dikush që ka një ego të "vogël" mund të ndjehet po aq i lumtur apo i dëshpëruar nga arritjet apo dështimet (lexo: "të mirat apo të këqiat) e të tjerëve!

Besoj se diskutimi është i hapur! /pf/images/graemlins/wink.gif

Ela_001

Primus registratum

Njeriu eshte nje kafshe qe adaptohet me gjithcka, sic e ka treguar historia. Pse jo dhe me ato qe sugjeron kjo teme!

AlbanianShqiponje

Forumium praecox

Bismilahi Errahmeni Errahjim
Ne Emer te Allahut, Meshirhuesit, Meshireberesit

Njeriu eshte nje kafshe qe adaptohet me gjithcka, sic e ka treguar historia. Pse jo dhe me ato qe sugjeron kjo teme!
Njeriu nuk eshte KAFSHE. Por ka edhe njerez me keq se KAFSHA, pra gjenden njerez qe ja kalojne edhe KAFSHEVE ne KAFSHERI.

Te Pakten Kafsha kur vepron si e tille, nuk e terheq njeri vemendjen se aq ka, nuk ka llogjike edhe tru te shikoje edhe te llogjikoje ose te mendoje e meditoje. Por kur nje njeri qe ka tere ate tru te mendoje edhe meditoje, kur ka vullnet te mirefillte te planifikoi edhe te hetoje ceshtjet, edhe prape se prapi e implikon edhe barazon veten me nje kafshe....kjo eshte ajo gjendja ku ja kaluar kafshes e cila nuk ka tru e llogjike.

Pra keta njerez jane kaluar kafshes ne tere aspektin e tyre. Pra injorimi i tyre i dijes ja kalon edhe kafshes, edhe kjo ehste zgjedhja e tyre ne kafsherine qe edhe kafshet nuk e bejne, pra nje kafsheri e tere e tija origjinale, qe merr titullin kampion ne kafsheri.

Pra nuk ka

AlbanianShqiponje

Forumium praecox

....Pra nuk ka njeri te lindur kafshe, por ka njerez qe me zgjedhjen e tyre ja kalojne kafshes ne ultesi...kjo eshte kafsheria me e madhe qe mund te gjendet.

Kam frike se nje lumturi e nje periudhe te gjate nuk ekziston,po ashtu edhe ajo e nje deshperimi,ka gjithmone nje ekuiliber natyror ose artificial qofte!
Vete njeriu eshte i krijuar ne menyre qe ta shkaterroj ate lumturi apo deshperim ekstremiste,per rrjedhoje do te thote qe nuk e durojme dot!
Per kete qe thashe kam pare shume shembuj!

^Res-Cogitans^

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Dawa-Caller:
[qb] ....Pra nuk ka njeri te lindur kafshe, por ka njerez qe me zgjedhjen e tyre ja kalojne kafshes ne ultesi...kjo eshte kafsheria me e madhe qe mund te gjendet. [/qb]
Leximi me i kendshem qe kam ber ndonjeher ne kte FORUM. Me emocjonove... /pf/images/graemlins/laugh.gif gati. (^=^)

gangsterja

Primus registratum
Engjejt jane disa imagjinata te disa njerezv qe mendojne se ekzistojne,por ne realitet gjithsecili per veten tone eshte nje engell.