Endrra ime si emigrant eshte........

eis

Primus registratum
Re: Endrra ime si emigrant eshte........

Te kthehem sa me shpejt ne Shkoder nqs e don Zoti, meqe nuk eshte ne doren teme dhe mas u basha kurre i huaj.
Uroj per te gjithe ju qe skeni shume deshire te ktheheni ju rujt Zoti forcen ishalla gjithmone,uroj te kem forcen tuj por skeka e lehte me jetu pa Shqipen rreth e rrotull (per mu).
Tana te mirat!

Hamleti

Primus registratum

Fillimisht postuar nga vajze_shkodrane:
[qb] Mire se ju gjej te gjithve!
Te gjithe ne qe jetojme ne emigrim kemi endrra , endrra qe mua personalisht me mbushen syte me lot kur e mendoj nese ato do kthehen ne realitet nje dite.Endrra ime eshte nese do jem ne gjendje qe syte e mi te shohin vendlindjen time ,qe veshet e mi te degjojne gjuhen e paster shqipe,qe buzet e mia te puthin token mem diten qe ta shkel ate,qe krahet e mi te perqafojne njerezit me te dashur qe me kan munguar per nje kohe te gjat,te shkel mbi balten dhe pluhurin qe ka mbuluar vendin tone qe sa do i madh te jete nuk e mbulon kurre bukurine e saj.Valle a do vij ajo dite?Cila eshte endrra jone per kete vend qe po kalojme sec,min,oret,ditet,javet,muajt dhe vitet tone nje nga nje si:(U.S.A,Itali,Angli,Kanada,Belgjike,Gjermani,Austri, Australi,Zvicer,Greqi,Turqi etj etj ne gjithe boten)?Pergjigja ime do ishte"INTERESI".Interesi per cfare.....per te pas nje jete me te bukur apo nje karriere qe nuk arritem ta kishim ne vendin tone apo per te realizuar nje enderr qe mundesite e pakta qe i kishim atje nuk e ben te mundur ate te realizohej???Cfare interesi??? :confused: Vetem po vuajme dhe as ne se dime se sa shume vite po na shkurtohen nga ky emigrim,po qajme ditet dhe vitet qe po na kalojne pa pasur dashurine e njerezve tane prane,po i dishrojme ato dhe ato po plaken per dite e me teper ne vetmi ,ne nje qoshe muri te akullt dhe ne erresire sepse drita dhe dashuria e tyre jemi ne.Presim ne diten kur te vij qe ne ti takojme , presin ata kur dielli edhe njehere per ta te ndricoj.
Kur do kthehet ajo enderr ne realitet??? /pf/images/graemlins/frown.gif :cry:
Zoti e ndricofte rrugen tuaj qe keni nisur.
Me rrespekt "Vajza Shkodrane" [/qb]

Hamleti

Primus registratum

Fillimisht postuar nga Hamleti:
[qb]
Te gjithe ne qe jetojme ne emigrim kemi endrra , endrra qe mua personalisht me mbushen syte me lot kur e mendoj nese ato do kthehen ne realitet nje dite.Endrra ime eshte nese do jem ne gjendje qe syte e mi te shohin vendlindjen time ,qe veshet e mi te degjojne gjuhen e paster shqipe,qe buzet e mia te puthin token mem diten qe ta shkel ate,qe krahet e mi te perqafojne njerezit me te dashur qe me kan munguar per nje kohe te gjat,te shkel mbi balten dhe pluhurin qe ka mbuluar vendin tone qe sa do i madh te jete nuk e mbulon kurre bukurine e saj.Valle a do vij ajo dite?Cila eshte endrra jone per kete vend qe po kalojme sec,min,oret,ditet,javet,muajt dhe vitet tone nje nga nje si:(U.S.A,Itali,Angli,Kanada,Belgjike,Gjermani,Austri, Australi,Zvicer,Greqi,Turqi etj etj ne gjithe boten)?Pergjigja ime do ishte"INTERESI".Interesi per cfare.....per te pas nje jete me te bukur apo nje karriere qe nuk arritem ta kishim ne vendin tone apo per te realizuar nje enderr qe mundesite e pakta qe i kishim atje nuk e ben te mundur ate te realizohej???Cfare interesi??? :confused: Vetem po vuajme dhe as ne se dime se sa shume vite po na shkurtohen nga ky emigrim,po qajme ditet dhe vitet qe po na kalojne pa pasur dashurine e njerezve tane prane,po i dishrojme ato dhe ato po plaken per dite e me teper ne vetmi ,ne nje qoshe muri te akullt dhe ne erresire sepse drita dhe dashuria e tyre jemi ne.Presim ne diten kur te vij qe ne ti takojme , presin ata kur dielli edhe njehere per ta te ndricoj.
[/qb]
mqs po folke me kaq nostaligji ne cfare vendi jetoni qe e paske lene kaq gjat pa e pa shkodren tate dhe familjen apo ske letra

eis

Primus registratum

[qb]
[qb]
[/qb]
mqs po folke me kaq nostaligji ne cfare vendi jetoni qe e paske lene kaq gjat pa e pa shkodren tate dhe familjen apo ske letra [/qb]
Njashtu po thojne ,spo kam mundesi me shku edhe per pak kohe sa ta marr lejen e kalimit.
Ia kalofsh mire!

M

Mortal

Guest

Si emigrante, enderra nuk kam. Si njeri, ndonjehere...eh, por si emigrante kam vetem qellime, ambicie dhe plane.

Gjithshka realizohet. Varet krejtesisht sa shume e kerkon dikush suksesin e tija ne jete dhe me sa kenaqet.

Vrapuesi

Primus registratum

"vajza shkodrane" shkruan disa here "ISHALLA" qka eshte fjale Arabe
"INSHALLAH" ne shqip d.m.th. e dhashte Zoti, kur ti oj qobaneshe ANAL-fabete e shkodres nuk e njeh gjuhen dhe historine e popullit tend atehere eshte me mire te shkosh ne turqi se atje e ke vendin oj Arnaute.

kurkushi

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Si emigrante, enderra nuk kam. Si njeri, ndonjehere...eh, por si emigrante kam vetem qellime, ambicie dhe plane.

Gjithshka realizohet. Varet krejtesisht sa shume e kerkon dikush suksesin e tija ne jete dhe me sa kenaqet.

[/ QUOTE ]
E keni thene bukur.Te gjitha jane te pranueshme,qellimi,ambicja planet por dhe nje fjale e mire do ishte: Ne kurbet kam ardhur me detyra-obligime per t`i kryer!

pinkparadise

Forumium maestatis

Emigrantet zakonisht kan 2 enderra /pf/images/graemlins/laugh.gif
1/te marrin letrat
2/te bojne pare

ados

Primus registratum

hmm..ka dicka te vertete ne kete qe thua..Pinko.Nje sqarim te vogel..
pershembull Ti bejne letrat me pare, apo ti bejne paret letra!!
Une kete skuptoj
Hajde bis bald Pinko, po shkoj ti fus ndonje "kamzhik" gjelit te detit..kodoshit i osht bo qafa si qen kine..!!!
Komshiu gjerman me thote nese ma kan derguar nga Shqiperia per dhurate..Cti thuash fricit!!:D

VoGeLuShI

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
Emigrantet zakonisht kan 2 enderra /pf/images/graemlins/laugh.gif
1/te marrin letrat
2/te bojne pare

[/ QUOTE ]

i nxorri dhe pinku endrrat nga sirtari /pf/images/graemlins/lol.gif

S

Scorpion

Guest

Cila eshte e jotja Arco?

dahlia

Grupi i të çmëndurve!

endrra ime si emigrante eshte te me japin letra ne Tirane dhe mundesisht te me bejne qytetare nderi...te Tiranes patjeter meqe andej eshte origjina ime...