Re: Embelsirat
Miell tre gota uje, (flasim per 25 cope)
sheqer nje gote uje,
mjalte dy deri tre luge gjelle,
veze dy kokrra,
sode nje maje luge kafeje,
arra dy filxhane kafeje,
gjalp dy filxhane kafeje,
pak vanilje,
dhe mund te shtosh prape mjalte ose veze per tu bere brumi me tamam (qe te mos behet elastik).
Perziji mire te gjitha keto bashke, dhe ne fund fare do shtosh miellin. Brumin vendose ne nje tave te lyer me yndyre, rrafshohje me dore, lyje siperfaqen me te verdhe veze, bej disa viaska me pirun dhe piqe per 30-35 minuta 180 grade (ose 160 grade). Pas pjekjes lere te ftohet dhe prite ne copa ne forme rombi, dhe hidhi shurupin e vaket te aromatizuar me vanilje. Mjjaaaammmmmmmmm....
P.S. (mos harroni te ruani nje cope per mua)