Eliza dushku - Regis Philbin origjin shqip (video)

zog

Primus registratum
Re: Eliza dushku - Regis Philbin origjin shqip (vi

pse diskuton gjithnje jashte teme o idiot ? po te njejtat gjera thua, si nuk merzitesh, prandaj te quaj idiot.

me ate rreshtin qe me ke cituar, dua te them qe belg nje idiot si ty nuk e bejne letrat, por kultura, bagazhi, e kryesisht INTERESAT mbi jeten. çfare belgu je ti qe diskuton gjithe diten per shqiperine e shqiptaret.

po ashtu nje zezak nuk mund te mos ta quash amerikan kur atij nuk i han k.. per afriken vendin e stergjusheve te tij. nje polak si niçja nuk eshte polak kur aq i ben per polonine, etj, etj.

a kupton ndopak, or njeri hajvan ?

ne une s'jam gje nga kurveleshi, sa per dijeni.

Princesha

Primus registratum

Eliza Dushku cupe e bukur, e kam njoft si aktore me kohe, keto vitet e fundit e kam marre vesh qe eshte shqiptare.

Ajo ne fakt s'eshte aspak shqiptare edhe megjithese duket qe tiparet shqiptare i ka komplet nga i jati dhe nuk duket qe i ngjan nenes daneze aspak.

Por pse e thote ajo qe eshte shqiptare tashi, sepse tashi ajo eshte e famshme dhe eshte ne hollywood, po te kishte qene askushi ajo, as qe do e kishte permend.

Ka dale si mode te thuash qe nuk jam amerikane, per te treguar se je dicka ndryshe nga aktoret e tjere hollywood-ian, nuk e ben nga patriotizmi. Po te kishte qene aq patriote do kishte mesuar disa fjale shqip te pakten, por asaj s'i intereson. Kete e tregon shume mire kur drejtuesi i programit e pyet se cfare lloj emri eshte "dushku", e ajo i pergjigjet une jam shqiptare-daneze /pf/images/graemlins/shrug.gif...s'i din kuptimin as mbiemrit te saj.

Nga gjysma e bisedes, drejtuesi e pyet se nga eshte me origjine dhe ajo i pergjigjet Boston. Keshtu pra ajo pervec tipareve dhe gjakut gjysem shqiptar, nuk ka asgje tjeter shqiptare dhe as qe don te kete.

Per me teper ajo eshte rrit nga njerku amerikan (mesa kam degju) dhe s'duket se ka pas ndonje ndikim nga i ati i saj.

zog

Primus registratum

100 % dakort sidhe me vjen shume keq qe nuk postove me perpara se harxhova gjith ato llafe kot.

me drejt e me sakte se kaq nuk do te mundja te flisja.

Guest

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
bile edhe tek intervista hapja rreth origjines nuk eshte rastesore por e qellimshme. pra asaj i intereson vete te flitet mbi kete pike.

ndersa per ty jam e bindur qe nuk prezantohesh si shqiptare, megjithese e tille je me shume nga kjo aktorja hollivudiane, n'daç prej gjakut e n'daç prej kultures.

ps; lexoi me ngadale shkrimet e mia ti kuptosh me mire ato.

[/ QUOTE ]

Zog, shume mire i lexova, vetem s´mora laps ne dore per nenvizim.
Rozalina s´ka bere gje tjeter vecse rrotullimin e fjaleve te tua.
Mbase ti s´me ke kuptuar mua c´kam dashur te them une, qe ne postimin e pare ne kete teme.
1. Personazh ne bote, qe ben te njohur origjinen, nderkohe qe nuk di dy fjale shqip.
Kjo ne syrin tim eshte vetem minus asgje me shume, nderkohe qe ne ditet e sotme mesohen kaq gjuhe te huaja qofte dhe thjesht per hobi.

2.Ndersa nese e shpreh haptazi origjinen e saj, dal ketu qe edhe mos e shprehe ja kane GERRMUAR te tjeret...(kete se luan as topi).
Eshte si puna e shprehjes...
UNE BEJ SIKUR TE TREGOJ NJE SEKRET, POR QE FAKTIKISHT TI E DI PARA MEJE.
Plus, eshte mese normale nje pyetje e tille nga media, kur dikush ka nje mbiemer te huaj(per cdo lloj personazhi qe perballet me mikrofonin) eshte shuarje kurioziteti prejardhja.
Ndaj s´jam e bindur nese e perdor kaq shume per te shtuar kurioizetin. Sepse po te ishte per pune kurioziteti, ajo do kerkonte te dinte gjithcka mbi origjinen e saj...do ishte e mireinforumuar per gjithcka.

DHE SE FUNDI: (dhe pse jashte teme)
Nga te buron bindja ty, qe une nuk prezantohem si shqiptare?? (kot per kuriozitet)

Asklipio

Primus registratum

Orosh dakort jam me ty por idjotizmi nuk vjen nga oirigjina e treves (sepse edhe une nga zona e kurveleshit jame) por nga tipa minjsh te edukuar me idjotizem.Po tu shikosh fotografin ketyre tipave jan pak a shume keshtu:

http://www.forumivirtual.com/attachment.php?attachmentid=727&amp;stc=1&amp;d=1136499956

http://www.forumivirtual.com/attachment.php?attachmentid=892&amp;stc=1&amp;d=1137061973

Por anetare te ketij formi shqiptar mund te jene edhe keta "puro: shqiptare:

por edhe te tille qe jetojne akoma ne kohen e kallashit

Ps: nuk u lodha shume per ti gjetur sepse jane foto anetaresh neper forume shqiptare /pf/images/graemlins/wink.gif

Princesha

Primus registratum

Fanta, une shprehi mendimet e mia dhe a perputhen keto te fundit me mendimet e te tjereve, pak rendesi ka.

Eliza Dushku me gjithe mend qe nuk di dy fjale shqip, por nuk eshte aspak minus, ajo e dashur nuk ka nevoje te mesoje shqip edhe asnje gjuhe tjeter (prandaj nuk i meson per fobi apo per ndonje gje tjeter).

Edhe une kam qene fanse e filmave te hollywood-it (jo edhe aq shume tashi) dhe i kam ndjekur por ne pergjithesi aktoret e famshem dhe hollywoodian nuk dijne gjuhe te tjera pervec gjuhes se tyre me perjashtime gjithmone.

E pra atyre nuk ju eshte ulur aspak fama nga ky fakt.

Guest

Eliza Dushku me gjithe mend qe nuk di dy fjale shqip, por nuk eshte aspak minus, ajo e dashur nuk ka nevoje te mesoje shqip edhe asnje gjuhe tjeter (prandaj nuk i meson per fobi apo per ndonje gje tjeter).

E pra atyre nuk ju eshte ulur aspak fama nga ky fakt.

[/ QUOTE ]

E di si eshte puna.
Cdo njeri ben nje fotografim te dikujt me syrin e vet dhe i jep "piket".
Ne kete drejtim une i kam vene nje minus.
Kjo eshte vetem per syrin tim dhe s´ka lidhje me famen e saj (ne jemi forum thashethemesh /pf/images/graemlins/laugh.gif pa ndikim ne famen boterore)Te arrish ne Holliwood sot nuk eshte pamundesia vete.Por njeriu se pari ka nje jete private, e pastaj nje jete artisti.
Nejse, kam mendim tjeter.

zog

Primus registratum

Nga te buron bindja ty, qe une nuk prezantohem si shqiptare?? (kot per kuriozitet)

[/ QUOTE ]
ngaqe atje ku jeton ti si dhe ne zvicer, shqiptaret kane nam te keq si kriminele (sa here kam shkuar per vizite ne gjermani, tregonte televizori çdo darke tipa qe kerkohen nga policia e qe shume shpesh jane shqiptare ose kosovare), pak a shume si ato fotot qe postoi hapesi temes e qe jane pa lidhje me temen.

si dhe kultura qe ti ke si dhe interesat e tua ose enderat pak perputhen me tipa te tille.

ps; s'do shume zgjuarsi nje perfundim i tille. duhet te jesh me nje fare njohjeje (ose pa miq e ambcion fare) qe te mos ndikohesh nga paragjykimet e mases.

shkodranlover

Primus registratum

E pashe intervisten dhe sinqerisht nuk me dha asnje emocion. Ajo per mua eshte amerikane, dhe te diskutosh per te eshte si te diskutosh per cdo aktor tjeter amerikan hollivudian, dmth nuk ia vlen te harxhosh kohe. Nuk ka shume rendesi origjina qe permendi, sepse 5 sekonda me vone tha sdi asnje fjale shqip. Tani qe famen sja merr kush, mund te kishte thene dicka me shume...

Guest

Mbase kjo qe thua ti Zog, ndodh kur njeriu shkel per here te pare ne nje vend te huaj dhe si ka bere ende vend vetes.Me kalimin e kohes, terreni merr formen qe ti i jep me duart e tua.
P.s Pyetjes "Italiane?? " ti them "Po"??. Ncuq! /pf/images/graemlins/angel.gif
NA FALNI PER DALJEN NGA TEMA...por thjesht inerci diskutimi, jo qellimisht. /pf/images/graemlins/shrug.gif

Asklipio

Primus registratum

Nuk dini te vleresoni gjerat dhe per kete eshte per te ardhur keq.Jan rreth 900 mije shqiptar ne greqi te ikur pas 90'tes dhe nga keta gjysmat e mohojne qe jane shqiptar,ka dhe nga ata qe emohojne veten ne Itali dhe mbase edhe diku tjeter ne Evrope.Atehere si mund te mos vleresojme qe disa figura te njohura ne bote qe nuk kan patur lidhje fare me shqiperine te pakten pranojne origjinen e tyre shqiptare!?
Ketu kemi puro shqiptar qe u vjen turp te flasin shqipe dhe ta kthejne ne greqisht apo italisht.Kesi lloj morrash eshte per ti peshtyre dhe nga ana tjeter mbani o njerez afer dhe vleresoni ata qe na japin sado pak krenari dhe lerini pordhet me filozofime te teperta:(

OROSHI

Primus registratum

Dias,"kyrveleshas" ishte per te ngacmu icike Zogjin /pf/images/graemlins/laugh.gif dhe per t'i kujtu atij qe "malok-male" ka edhe andej nga dikur hante buke e sheqer ai!

Tani,ceshtja "shum e madhe" Luiza Dushku!
Pse nuk merremi vesht asnjehere ne mer zot?
Une jam i mendimit qe asaj ia kane zbulu origjinen,pastaj ajo skishte si ta mohonte!
Tjeter gje me Belushet te cilet jane rrit ne nje familje te pa-divorcuar dhe me tradita shqiptare!
Antony Athanas ishte shum me i madh se Dushku,atij skishin nevoje t'ia zbulonin origjinen,sepse ai ishte Loby shqiptar ne Amerike!
Ne fund te fundit se mos kemi ne ndonje kulture te vecante dhe e thirrem Dushkun ne Shqiperi!

Harruat qe ne jemi tregu gjithmone njerka te diaspores shqiptare,per 60 vjet,dhe tani u veme faj atyre per mos-mesimin e gjuhes shqipe!
Shqiptaret jane fshehur gjithmone nga frika e sigurimsave shqiptare qe endeshin neper boten kapitaliste per te eliminu noj shqiptar anti-komunist!
Shikojeni icike nga ana historike kete pune!

Leshatani

Primus registratum

po shifet kjart se "Zog"-un gjelozia e ka bere te verbet, ste ka faj askush qe ti je i pa pune ne Zvicer ore i mjere, ka bashkeatdhetare te cilet kane arritur diqka ne jete dhe mburren se jane me prejardhje Shqiptare.
Ja ky marathonisti nga Dardania do te vrapoj rreth botes, a nuk eshte nje gje e mrekullueshme derisa te ashtuquajturit "politikane" nga Tirana e Prishtina i vjedhin parat e popullit dhe shetiten me "benza".

shkodranlover

Primus registratum

Dias, per mendimin tim ajo foli per origjinen e saj sepse emri i saj(Eliza Dushku) e padit dhe nuk mund te deklarohej kurre amerikane puro. Megjithate te ishte aq nacionaliste do fliste dy fjale me teper, ajo duket qarte qe i ka shkeputur lidhjet.
Ato emigrantet qe permend ti nuk jane ne pozitat e aktores me siper. Ato ndoshta perdhunohen moralisht cdo dite sepse gjerat ne keto shtete kane tendencen e degjeneruar per tu pergjithesuar duke e ngrene i njomi neper te thate. Ta siguroj se nuk eshte shume e lehte per secilin te deklaroje me gjoks perpara origjinen nga eshte...

Princesha

Primus registratum

Ne fund te fundit se mos kemi ne ndonje kulture te vecante dhe e thirrem Dushkun ne Shqiperi!

[/ QUOTE ]

Dushkun s'kena thirr po plepin /pf/images/graemlins/tipsy.gif

Eliza Dushku eshte ftuar nga qeveria shqiptare dhe ajo e ka refuzuar ftesen per te mos humbur nje premiere filmi te nje shoqe te saj.

E sheh cfar shqiptarizmi ndjen ajo, kot merremi me kete diskutim se ajo s'ja ka idene shqiptarizmit.

HUMER

Primus registratum

ne nje film ajo ka veshur nj ekanatjere me flamurin shqiptar

Leshatani

Primus registratum

Eshte interesant por edhe tragjike si dhe komike me i lexue letrat e disave, se si ore nuk jeni ne gjendje as ti merni ERE fitimit-biznesit-turizmit!???
Ja edhe ne fshatin Pprekaz ku ka lindur Jashari, eshte ndertuar Hoteli dhe disa restorante , vetem per shkak te vizitoreve qe vine per ta vizituar vendin ku vdiqen disa nga familjet e ketij fshati gjate luftes me 1999.
Kjo eshte nje menyre e sherbimit dhe fitimit.
A nuk i shifni gjerat se si lidhen me njera tjetren, a nuk jeni ne gjendje qe ta shihni anen pozitive te E.Dushkut se eshte me prejadhje Shqiptare.Edhe pse jeni te VERBER une do tju ndihmoje.
Le te kerkoje populli qe ti jipet Elizes qmimi
"artiste e popullit"
Pastaj e ndertoni nje hotel ne Durres apo Sarande me Emrin e saj......= pas nje kohe turistat do tju mbushin gjepat me Euro.
Ndertojeni nje Katedrale ne qender te Tiranes me emrin
"Nene Tereza" Agnes Gonxhe Bojagjiu (deshire e popullit), dhe beni reklama te medha se ajo eshte me prejardhje Shqiptare, pas nje viti do te mbuloheni me Dollare.
A nuk eshte turp qe fshataret e Prekazit te fitojne nga turizmi kurse te tere ju qe e njihni aq bukur gjuhen shqipe mos ti merni as ere turizmit !???, ne te njejten kohe ju e perqeshni apo e mohoni nacionalitetin e saj apo te atij.
Nese dikujt DUHET me i a marre nacionalitetin Shqiptare atehere duhet bere me ENVER HOXHEN, ai qe ua piu gjakun.

HUMER

Primus registratum

Kush te dine anglisht,ti shkruajn dhe ta pyesi " a ndihet shqiptare",ndonje adrese apo e-mail do e kete diku!

www.ElizaDushku.com....uuuupppsss nuk doli /pf/images/graemlins/laugh.gif

[/ QUOTE ]
o orosh provoje tek www.hollywood.com

pinkparadise

Forumium maestatis

o ho, ajo perveç mbiemrit nuk kishte ansje gjo shqiptare qe te thuash qe eshte...