Edvini tallet me festën e Bajramit

Santiago

Primus registratum
Edvini tallet me festën e Bajramit

Edhe pse personalisht jam kunder shembjes se mbikalimit tek zogu ei zi, perseri nuk mund te mbeshtes cdo <u>gomarrllek</u> qe ben Edvini. Keshtu per te "mbrojtur" mbikalimin ai propozon organizimin e nje koncerti tek Zogu i zi me rastin e Bajramit.
Problemi i mbikalimit dihet qe eshte nje problem politik dhe mire eshte qe te mos shkallezohet me teper. Per mendimin tim Edvini ofendon rende muslimanet dhe festen e tyre kur kerkon ta perdore ate per qellimet e tija politike, aq me teper qe Bajrami NUK festohet me koncerte.

Legjionixx

Forumium maestatis
Re: Edvini tallet me festën e Bajramit

keshtu eshte te ne

pakica dominon shumicen
Po te dominon shumica do ti kishim hallet me mire.

H

harap

Guest

Edvini se ka per here te pare kete.Ai e pranon publikisht qe eshte kthyer ne katolik edhe ka rende ti thojne orthodoks e imagjinoni se normale do tallet edhe me myslimanet, ose me mire do tentoje pasi kapaciteti i tij nuk arrin ne ate grade qe te tallet me njeri.
Nje zanat e ben mire ai po per gje tjeter eshte komplet i deshtuar.
Ate ta nxjerrim tek zogu i zi edhe ti kujtojme Francen : Vej bast se Edi i ha kater pako makarona per 20 min.Do ishte me argetuese sesa nje koncert per bajram ke zogu i zi.

Leana

Primus registratum

kete fakt nuk e dija..mgjth me te vertete nuk lejohet te festohet Barjami me koncerte??eshte fyerje per besimtaret??e cuditshme..nejse do mesojme me kalimin e kohes...jo cdo njeri eshte si te tjeret..nuk mund ta pretendojme.ndoshta dikush nuk i ka thene Edit qe nuk festohet me koncerte..

Santiago

Primus registratum

Problemi eshte se Edvini si funksionar shteteror duhet qe te pakten formalisht te respektoje te treja fete njesoj dhe te mos i ngaterroje ato me politiken, aq me teper fene muslimane. Fakti qe pjesa me e madhe e atyre qe e kane votuar jane muslimane nuk i jep atij te drejten qe te ofendoje hapur zakonet dhe ritet e tyre duke i ngaterruar me rite qe tani konsiderohen "trendy"

Leana

Primus registratum

po ti ku e di qe nje pj e madhe qe e kane votuar jane muslimane?dhe ti mos i ngaterro keto gjera pra..nejse ...ja kalofsh mire..

Santiago

Primus registratum

</font><blockquote><font class="small">Citim:</font><hr />
kete fakt nuk e dija..mgjth me te vertete nuk lejohet te festohet Barjami me koncerte??eshte fyerje per besimtaret??e cuditshme..nejse do mesojme me kalimin e kohes...jo cdo njeri eshte si te tjeret..nuk mund ta pretendojme.ndoshta dikush nuk i ka thene Edit qe nuk festohet me koncerte..

[/ QUOTE ]

Nuk besoj se e ka nga padija....

OROSHI

Primus registratum

Islami shqiptar ka qen gjithmone pak "trendy".

Santiago

Primus registratum

po ti ku e di qe nje pj e madhe qe e kane votuar jane muslimane?dhe ti mos i ngaterro keto gjera pra..nejse ...ja kalofsh mire..

[/ QUOTE ]

Pse nuk eshte muslimane pjesa me e madhe e popullsise s Tiranes?! /pf/images/graemlins/confused.gif

Santiago

Primus registratum

O robo pse merr kot. /pf/images/graemlins/confused.gif
Nese nuk te pelqen titulli i temes pse merzit veten me tema qe nuk jane per ty.
Nese jane harxhuar ore e mund per mbikalimin nuk do te thote qe Edvini duhet te jete i paskrupullt ne arritjen e asaj qe kerkon.

ps. mos u sill si ato vajzat qe e kane per turp te pranojne qe nuk jemi te gjithe katolike. /pf/images/graemlins/thumbsup.gif.
Ketu behet fjale per nje koncept: pafytyresine e politikes e cila eshte e gatshme te abuzoje mbi cdo gje. Po te ishe me pak injorant/e do te kuptoje qe nuk behet fjale per fanatizem fetar. /pf/images/graemlins/tipsy.gif

Santiago

Primus registratum

Ore ti nuk kuptoke.
Une e kam shprehur qe ne fillim te temes qe jam PRO cdo hapi te moralshem per mbrojtjen e mbikalimit sepse jam qytetar i Tiranes, jetoj fare prane mbikalimit dhe NUK dua qe ky te prishet.
Nuk eshte ide e keqe qe te behej edhe nje koncert atje POR nuk mund te jem dakort qe politikani Edvin Rama te shfrytezoje Bajramin per kete pune.

Santiago

Primus registratum

Problemi eshte se behet fjale per nje politikan i cili kerkon te deformoje kuptimin e nje feste fetare per qellime politike.

963

Primus registratum

Ose fillo e argumentoma politikisht ku qendron e keqja e nje koncerti tek Zogu i Zi.

Nuk besoj se do ta beje dot ti, apo kushdo tjeter ne bote...

[/ QUOTE ]

Sepse koncertet behen per te argetuar njerzit dhe jo per te irrituar ata.
Koncertet i organizojne ata qe merren me kete pune, jo vete kryetari i bashkise se kryeqytetit.
Koncertet programohen disa muaj me perpara, jo brenda 1 dite.
Ne fund te fundit ç'pune ka populli me mbikalimin, qofte ai myslimane apo ortodokse? Me kete pune merren ata qe jane caktuar dhe qe paguhen nga shteti.

Ergler

Primus registratum

Festa e kurban bajramit nuk behet me koncerte,por duke ndenjur ne shtepi me familjen e duke bere kurban ndonje qingj.Keto jane shpikje alla Edvin.Ai rrjedh nga nje familje ultra komuniste(djale oficeri),i cili i edukuar me mesimet e partise dhe te shokut enver patjeter i pelqen te tallet me fene dhe festat fetare.(Feja eshte opium per popullin apo jo tO...
Do t'ju kujtoja se Edvini nuk ka leje per te zhvilluar koncerte dhe jam i bindur se nuk do ta lejoj policia ta perdor kete feste per qellime politike me ata trutharet qe jane mbi 80 vjet e larte te cilet moren pjese ne protesten e para disa diteve.Nuk i dihet mbase ka vendosur te beje kurban ndonje truthare te tille, i cili e ka presionin e gjakut 30 dhe te thote e beri kurban policia.
&lt;&lt;Thuhet nga agjensia e lajmeve prane PS se edvini ka bere lista per t'ju shperndare truthareve nga 1kg mish kau te vjeter si dikur per 5 majin dhe ata do te brohorasin'' Parti enver jemi gati kordohere'' tek i ashtuqujturi mbikalim i zogut te zi).
Edvini ndodhet ne panik te vertete dhe eshte i trullosur si peshku me dinamit.
Monopolet e tij dhe te shokeve te tij do te shkaterrohen.
Pritet qe ai te ankohet edhe ne OkB.

Ergler

Primus registratum

Kisha harruar dicka.Ndofta edvini ka marre udhezime nga Janullatusi per koncertin,sepse si miq qe jane trimi na i beri kete antishqiptar te terbuar qetetar nderi te kryeqytetit.
Santiago te mbeshtes plotesisht.Koha do te tregoj se kush eshte edvini ne te vertete.

GuJack20

Primus registratum

Mos thoni budadalleqe dhe mos u merni me hipoteza se ç'ben njeri ose tjetri..vazhdoni te rrespektoni fete e te tjereve siç keni bere deri tani dhe mblidhuni me njerezit qe keni per zemer neser me rastin e festes...Mos e ngaterroni fene me politiken se eshte turp.

Hajt befshi qejf neser per Bajram dhe ju sjellte mbaresi ne shtepite tuaja.

Ika une se kam qejf me fillu qe sonte..(e kush po e vret mendjen per Edin)...:p:p:p

dimir

Forumium praecox

keshtu eshte te ne

pakica dominon shumicen
Po te dominon shumica do ti kishim hallet me mire.

[/ QUOTE ]
Eshte nje fatkeqesi e vertete qe "pakica dominon shumicen", e kam vrare shume here mendjen dhe nuk e kam kuptuar se si... /pf/images/graemlins/booki.gif