Re: E meritojme o njerez...
Eshte me te vertete interesante te lexosh mendimet e secilit, dhe jo secili e mendon disi te njejte ceshtjen e parashtruar por ende flitet ketu me nostalgjine e nje kohe te percaktuar.
Po mire, sikur te leme menjane figurat e Berishes e te Nanos, dhe secili te mendohet thelle se tek cila force politike apo krah politik gjindet E MIRA sado e vogel qe e ndihmon politiken shqiptare te vihet ne pozicionin e duhur duke menduar keshtu se kemi zgjedhur nje krah te drejte politik dhe vete ky krah politik (parti apo grup partishe) te jete i afte te sjellin njerezit e duhur qe te drejtojne me ndershmerine e pranueshme politiken tone shqiptare.
Ceshtja nuk eshte se e beri Berisha apo Nano. Por ceshtja eshte se jane pikerisht keto dy elemente, te cilet quhen me emrin Berishe e tjetri Nane qe e sollen vendin tone ME HIR ne kete gjendje. Ceshtja eshte se qe te dy keto figura dolen nga e njejta FAMILJE e regjimit totalitar, te cilet te edukuar e te arsimuar me mesimet enveriste, iu erdhi dita qe te marrin frenat e kalit ne dore dhe te ndjekin planet e parapregatitura dhe te mos lejonin (apo te mbyllnin) cdo shteg qe lejonte KORIGJIMIN e kohes totalitare.
Nje plak i mencur ka thene: Nqs nje litari do t´i behen 50 nyje, 50 here duhet qe keto nyje t´i zgjidhim. E ne rastin konkret, une personalisht nuk deshiroj qe edhe 50 vjet te tjera te kalojme ne te njejten situate qe ne jemi sot, por duke patur parasysh mungesen e normave te duhura demokratike ne vendin tone, mungesen e kultures se VOTIMIT, mungesen e pjekurise apo te aftesise se TE LOGJIKUARIT te popullit shqiptare ne mase (pjesa qe voton), mosnjohjen e bazave ligjore, mosdeshira e mire e njerezve (te zgjedhur) per te menduar e punuar per vendin, etj. etj. ben qe vendi yn edhe per disa apo me shume vite te kete figura te tilla qe sot, fatkeqsisht, ekzistojne. ZULLUMBI E MBYT TE MIREN. E nese shumica e sotme perben ZULLUMBIN ateher E MIRA nuk do te mund te triumfoje.
Secili prej nesh eshte i gatshem te shkruajne ketu ate cka mendon, por kur njerezit te dalin e te shkruajne me forma nostalgjike, atehere humbet rendesia e diskutimit me tej. Po ta shohim ne prizmin e ngushte mendimin e shume vetave ketu, te ben te mendosh se ne jemi ende larg atij niveli te duhur diskutimi. Kush del ketu te shaje njeren figure per hater te figures tjeter, une po ju them se kjo rruge te te diskutuari nuk ka aspak vleren e duhur, por vecse tregohet interesi personal dhe aspak interesi i mire i pergjithshem.
Une kam dy pyetje: 1- C´ka e dallon te miren nga e keqja ne politiken aktuale shqiptare?, dhe 2- Nga c´percaktim niseni ju te vleresoni nje politikan apo figure politike te rangut te sotem?.