Durrës - Prishtinë

Admirali

Primus registratum
Re: Durrës - Prishtinë

Antihero, une nuk kam paragjykime te thella ndaj kosovareve( por nuk mund te them qe jam njeri pa paragjykime, pasi nuk do te ishte e drejte). Por per mendimin tim, ndertimi i nje rruge ne keto kohra, mua me duket cmenduri, populli ka nevoje per gjera te tjera ne rradhe te pare sesa nje autostrade qe lidh Durresin me Prishtinen. Energjia dhe uji jane ceshtjet kryesore sot per sot. Per mua eshte demagogji.

Diabolis Dassaretis

Forumium praecox

Durrës - Prishtinë është rruga më e vështirë për tu ndërtuar, si nga terreni ashtu dhe nga buxheti, se do duhet ta bëjmë vetë. Po këtu qëndron dhe thelbi i të bërit. Korridori i tetë i ka të gjetura fondet e burimet prej të tjerëve e ne përveç bashkëpunimit skemi ndonjë sforco në fonde, drejt kësaj do shkojë dhe rruga paralel me Adriatikun. Rrugët që mbeten drejt Greqisë, duke qënë se ne po hedhim sytë dhe paratë në veri, do detyrohet ti bëjë vetë kjo e fundit, qoftë dhe prej megallomanisë së saj, ne na duhen rrugët e askush nuk na i bën të gjitha njëherësh. Duke ndërtuar drejt Prishtinës me mjetet tona ne nuk kemi mjete për rrugë të tjera, por nëse Durrës - Prishtinë e duam vetëm ne (edhe të tjerë) këto rrugët e tjera i duan ca më shumë të tjerët. Po ta bëjmë me lehtë lidhjen nëpërmjet malit të zi financuesit mund të thonë ja ku e keni një lidhje. Pa një lidhje të tillë, ata (Portman) nuk kishin si të ishin kundër një rruge, sidomos kur e kanë parë vete trafikun.
Cila distancë është më e shkurtër Selanik - Prishtinë apo Durrës - Prishtinë, kur dihet se transporti detar është më i lirë se të tjerët. Sa për kalimin në Europë, nëpërmjet Malit të Zi, Kroacisë apo nëpërmejt Durrës, Italisë është më lehtë.
E sa për lidhjen që Durrësi do ti bëjë perëndimit me lindjen, a e keni parë ndonjëherë hartën e lidhjes prej Igumenicës që kërkon Greqia, shkon deri në Moskë, pa lënë qytet të lindjes pa përfshirë. Ajo lidhje ska për tu bërë nëse bëhet Durrësi, që ka më tepër avatazhe. Ne fitojmë dhe kështu dhe ju e dini përsenë.
E meqë tema gjendet te politika, rajoni po shkon tufë drejt BE ku nuk do ketë dogana, e ca argumenta me sipër janë si kot. Edhe të rendurit pas patriotizmit e nacionalizmit për fjalët në vetvete është kot kur flitet për një rrugë, do bëhet dhe rruga e Dibrës, apo më saktë do ribëhet, çfarë do themi për të. Rruga e merr rëndësinë se lidh rajone, qarkullon para dhe mjete, shkurton kohë, pra nga ekonomia. Statusin dhe të ardhmen politike nuk e përcakton as një rrugë dhe as dhjetë të tilla. Më vjen mirë që biznesmenët shqiptarë ishin ata që i dolën zot kësaj rruge duke ja hequr politikës këtë privilegj (këta bëjnë lobing për Korridorin 8), e ata i dolën zot se dinë ti bien lapsit, edhe për patriotizëm sigurisht (le të presim fundvitin).

Prizreni

Primus registratum

Teme interesante,por disa nga diskutantet jan aq injorante dhe provokatore dhe veten tallin k**** ketu dhe i humbin vleften temes dhe rendesine e saje qe me te vertete ia vlene te diskutohet.
Vleren e kesaj Auto apo super strade,vetem injoranti nuk e shef: Shqipetaret e Kosoves i kane kaluar gjithnje pushimet verore ne Malin e Zi,Greqi,Dalmaci(Kroaci),Bullgari,Ku se bashku kane hargjuar me dhjetra e dhjetra miliona dollare,Sikur te kishte rruge Shqiperia dhe siguri apo rehati me gjithe kenaqesi te gjithe shqiptaret e Kosoves do ti kalonin pushimet verore atje.
Permes portit te Durresit Kosova do bente Export-Importin dhe do paguante tatimet e doganes etj.
Sa i perket vazhdimit te kesaj Autostrade deri ne Nish eshte krejte ne rregull.sepse Nishi ishte qytet i Dardanise dhe ne nje te ardhme te afert prap do ta marrim ne dhe deri atehere po pati trima nga ju ose vete NANA qe me kete rruge te shkoni ne Serbi apo serbet te shkojne ne Shqiperi me kete rruge,atehere urdheroni se te dy paleve do ua dajme nanen.Disa ketu harrojne qe per te shkuar ne Serbi duhet te kaloni ose kufirin e Kosoves ose kufirin e Malit te Zi ose te Maqedonise.
Se fundi kjo rruge do te lidhte popullin Shqipetare me popullin Shqipetare,dhe kete vetem anti shqipetaret nuk e duan, disa prej tyre jane ketu prezente e qe fshihen si kurva pas pseudonimeve te tyre,Te tjereve ,ju pershendes.

Blondi

Primus registratum

Ju pershendes te gjitheve, edhe ju qe mendoni si "Admirali" (c'fare mjerimi eshte te jesh i ceket sikurse ky progrek, proserb etj etj), por fale zotit qe nuk je ne gjendje me vendos se sot Shqiperia dhe Kosova sipas admirali dhe admiraleve te tjere nuk do te ishin ato qe jane...
thumbsup.gif
RRUGA DO TE NDERTOHET DHE ESHTE NE INTERES TE PERBASHKET DHE NJE HAP PERPARA BASHKIMIT KOMBETAR!

Kosovarja

Primus registratum

Pershendetje,

Mendoj qe kjo eshte nje teme mjaft e qelluar. Te gjithe e dijme qe rruga Durres-Prishtine kerkon investime mjat te medha, mirepo do te jete fitim prurese si per Kosoven ashtu edhe per Shqiperine. Duke marre parsysh qe Shqiperia ka nje bregdet te mrekullueshem, atehere ajo do te terhiqte te gjithe kosovaret qe te bejne pushimet atje. Edhe pse sivjet nje numer mjaft i madh i Kosovareve ka kaluar pushimet ne Shqiperi, shume prej tyre sidomos ata qe kane femije kane ngurruar te shkojen atje vetem per shkak te rruges, se eshte rruge mjaft e gjate edhe e veshtire, edhe tjetra se biletat e aeroplanit jane shume te shtrenjta per Shqiperi. Pse parate e shpenzuara per nje pushim ne bregdet te shkojne ne Mal te Zi, kur ato mund te derdhen ne Shqiperi. Une kam qene edhe ne Mal te Zi edhe ne Shqiperi dhe nuk mund te krahasosh bukurite e jugut te Shqiperise me Malin e Zi. Ketu une preka vetem aspektin e turizmit. Ne anen tjeter te gjithe ne e dime se kjo rruge sjell beneficione te medha ekonomike.

antihero

Primus registratum

Admiral kjo ruge se pari ka interes per veriun e prapambetur ne shqiperi.Ruget jane pjese e ngritjes infrastruktures nje vendi ,pa ruge nuk ka zhvillim.
Ne prizmin e kosovarve te tregoj se ata mire jane gjetur nepermjet malit te zi dhe 90% e mallit kalon nga porti i malit zi apo me lart nepermjet bosnies dhe kroacise,pra interes ekonomik ketu kosova nuk ka por mund te kete vetem shqiperia.

emp

Primus registratum

Qe nga perfundimi i luftes e gjer tani ekonomia Maqedonase ka perfituar mijra per te mos thene miliona dollare thjesht per arsye se rruget e tyre jane me te pershtatshme dhe sepse porti i selanikut ka kapacitetin e atille per te perpunuar anije te medha. Sikur keto te ardhura te kishin shkuar ne buxhetin e shtetit shqiptar ma do mendja se do te kishte paguar per rrugen. Sa per ndertimin e rruges relievi eshte me i pershtatshem sesa per ai i rruges se Qafe- Thanes ose te Kakavijes, sepse rruga do te ndjeke shtratin e lumit Fan.
Kush flet kundra nje projekti te tille ose eshte coban e nuk e di c'fare flet ose ose i ka thene trurit te vogel ik pirdhu.

drenicaku

Primus registratum

e din kush sa do kushtoi projekti dhe kur parashikohet te mbaroj?? ju lutem me tregoni ne cofte se din dikush se me duhet dicka!!!!!!!